Football Talk

Ανεπιθύμητοι πριν... καν αναλάβουν: Οι οπαδοί που έβαλαν «stop» σε προπονητές

Ανεπιθύμητοι πριν... καν αναλάβουν: Οι οπαδοί που έβαλαν «stop» σε προπονητές
Από απειλητικά μηνύματα μέχρι απόσυρση χορηγιών. Οι υποστηρικτές θέλουν να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις των διοικήσεων και γι'αυτό την... πληρώνουν προπονητές. To «BN Sports» αναλύει...
Αποτελεί σύνηθες φαινόμενο οι οπαδοί να θέλουν να επεμβαίνουν στις αποφάσεις της ομάδας τους.

Πολλάκις έχουμε δει να διαδραματίζονται σκηνές... απείρου κάλλους με επιθέσεις σε προπονητές, παίκτες, ακόμα και σε διοικητικούς παράγοντες.

Μάλιστα, ενίοτε φτάνουμε σε επίπεδο που προσλήψεις ή ανανεώσεις προπονητών μπλοκάρονται από τους οπαδούς, πριν καν αυτές μπορέσουν να υλοποιηθούν.

Το «BN Sports» με αφορμή το πιο πρόσφατο παράδειγμα με τον Ράφα Μπενίτεθ και τους φίλους της Everton, παρουσιάζει τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις, στις οποίες υποστηρικτές προσπάθησαν να βάλουν ή έβαλαν «φρένο» στη συμφωνία ομάδων-προπονητών.

1_banner1.jpg

Ράφα Μπενίτεθ-Έβερτον: «Μην υπογράψεις...»

Μετά την αποχώρηση του Κάρλο Αντσελότι, η Έβερτον βρισκόταν σε συνεχόμενες διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα, έτσι ώστε να βρει τον «εκλεκτό» για τον πάγκο της ενόψει της νέας σεζόν στην Premier League.

Σύμφωνα με τα Βρετανικά Μέσα, ο Ράφα Μπενίτεθ ήταν εκείνος που φάνταζε ως το απόλυτο φαβορί και πράγματι η διοίκηση των «ζαχαρωτών» ήρθε σε οριστική συμφωνία μαζί του.

Ωστόσο, η είδηση για τον Ισπανό κόουτς, έφερε τις έντονες αντιδράσεις των υποστηρικτών της Έβερτον, αφού ο 61χρονος τεχνικός έχει συνδέσει το όνομά του κατά το παρελθόν με τη... μισητή συμπολίτισσα τους, Λίβερπουλ όταν και βρέθηκε στον πάγκο των «reds» για μια εξαετία (2004/10).

Μάλιστα, μερίδα οπαδών επισκέφθηκαν το σπίτι του Μπενίτεθ αφήνοντας ένα πανό με απειλητικό μήνυμα στο οποίο έγραψαν: «Ξέρουμε που μένεις, μην υπογράψεις...».

Νούνο Εσπιρίτο Σάντο-Τότεναμ: Απείλησαν με ακύρωση των διαρκείας

Ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο έχει μείνει χωρίς ομάδα μετά την αποχώρηση του από την Γουλβς και φαίνεται τη δεδομένη χρονική στιγμή πως είναι ο πρώτος υποψήφιος για να καθίσει στον πάγκο της Τότεναμ, που κοντεύει να κλείσει δυο μήνες χωρίς προπονητή.

Ωστόσο, ο κόσμος της ομάδας των «σπιρουνιών» δεν θέλει... ούτε να ακούει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και φρόντισε να στείλει το «μήνυμα» στη διοίκηση, ώστε να μην προχωρήσει στην πρόσληψη του.

Συγκεκριμένα, απείλησαν με ακύρωση των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα σεζόν, ενώ ακολούθησε και το #hashtag #NoToNuno, το οποίο μέσα σε λίγες ώρες έγινε Νο1 σε όλη τη Βρετανία.

no-to-gatusso.jpg

Τζενάρο Γκατούζο-Τότεναμ: #NoToGattuso

Κι αν νόμιζε κάποιος πως ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο είναι ο μοναδικός ανεπιθύμητος στις τάξεις των οπαδών της Τότεναμ, μάλλον θα πρέπει να... ψάξει ξανά. Πριν τον Πορτογάλο προπονητή, εκείνος που «έφαγε» το πρώτο άκυρο από τον κόσμο των «σπιρουνιών» ήταν ο Τζενάρο Γκατούζο.

Ο Ιταλός κόουτς απολύθηκε από τη Νάπολι και έψαχνε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, όπως και η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου τον επόμενο για την τεχνική της ηγεσία.

Μετά το οριστικό «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τον Πάουλο Φοσένκα, η διοίκηση της Τότεναμ ήρθε άμεσα σε επαφή με τον Γκατούζο, κι ενώ όλα έδειχναν πως πάμε για «γάμο» ήρθε το #hashtag #NoToGattuso να τα ανατρέψει όλα.

Οι υποστηρικτές της Τότεναμ έκανα άνω-κάτω το Twitter, με τη σεμνή τελετή να ολοκληρώνεται.

Αντόνιο Κόντε-Ίντερ: Φάκελος με σφαίρα!

O Άντονιο Κόντε δεν σκέφτηκε πολύ όταν αποφάσισε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ίντερ, ωστόσο -έστω και καθυστερημένα- ορισμένοι του έδειξαν την πλήρη δυσαρέσκεια τους με αυτή του την κίνηση.

Ο άλλοτε κόουτς της Γιουβέντους -που είχε αναλάβει τους «Nerazzurri» από το καλοκαίρι του 2019- σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι Corriere della Sera και Gazzetta dello Sport, δέχθηκε στο σπίτι του έναν ανώνυμο φάκελο, ο οποίος μέσα είχε μια σφαίρα αλλά και απειλές προς το πρόσωπό του.

Μάλιστα, για τον ίδιο τον Κόντε αποφασίστηκε να υπάρξει αστυνομική προστασία.

Paulo_Di_Canio.jpg

Πάολο Ντι Κάνιο-Σουίντον: Απέσυραν τη χορηγία!

Οι αντιδράσεις σε έναν σύλλογο δεν έρχονται πάντα μόνο από τους υποστηρικτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Πάολο Ντι Κάνιο, ο οποίος βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Σουίντον Τάουν.

Ένας από τους κεντρικούς σπόνσορες της ομάδας, η GMB Union τόνισε πως αν επιτευχθεί η συμφωνία με τον Ντι Κάνιο, τότε η εταιρία του θα αποχωρήσει από χορηγός της Σουίντον. Άνθρωποι της GMB όπως ο Andy Newman ξεκαθάρισε πως η εταιρία του δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι ρατσιστής και υποστηρικτής του Μουσολίνι.

«Είμαστε ένας οργανισμός που έχουμε μια ιδεολογία κατά του φασισμού και αν συμφωνήσει η Σουίντον τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να αποχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη φιλοσοφία του Ντι Κάνιο, ωστόσο μπορούμε να απέχουμε. Αγαπάμε την ομάδα, αλλά δεν θα αποδεχθούμε μια τέτοια κίνηση», τόνισε ο Newman.

Και πράγματι αυτά τα λόγια έγιναν και πράξη, με τον Ιταλό προπονητή να αναλαμβάνει το σύλλογο (2011-13) και την GMB Union να σταματάει τη συνεργασία της με την Σουίντον.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης