Football Talk

Λαπόρτα: «Δεν μας σταματάει κανείς, η ESL θα γίνει και η UEFA το γνωρίζει»!

Λαπόρτα: «Δεν μας σταματάει κανείς, η ESL θα γίνει και η UEFA το γνωρίζει»!

Δεν φαίνεται να εγκαταλείπεται εύκολα η ιδέα της European Super League, με τον Τζουάν Λαπόρτα να δηλώνει αποφασισμένος να υλοποιήσει το πρότζεκτ, παρά τις αντιδράσεις της ΟΥΕΦΑ.

Απτόητος παρουσιάζεται την δεδομένη χρονική στιγμή ο Τζουάν Λαπόρτα, με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα να ξεκαθαρίζει σε συνέλευση των μελών του συλλόγου πως η ιδέα της European Super League, όχι μόνο δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά θα πραγματοποιηθεί κιόλας!

Αναλυτικότερα, ο ισχυρός άνδρας των Μπλαουγκράνα επισήμανε πως θα γίνει εκ νέου προσπάθεια για την ανασύσταση της European Super League, λέγοντας:

«Το εγχείρημα είναι ζωντανό, η UEFA δεν ήθελε να δεχτεί διάλογο και δεν το καταλαβαίνουμε. Δεν πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη που θέλαμε να γίνουμε κυρίαρχοι του πεπρωμένου μας. Δεν θα πληρώσουμε κυρώσεις, έχουμε δίκιο.

Η UEFA δεν ήθελε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι για να μιλήσουμε και δεν ξέρω το γιατί. Δεν θα τιμωρηθούμε, είμαστε σωστοί σε όλα. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τα κλαμπ που αποχώρησαν. Αν τα δικαστήρια μας δικαιώσουν, τότε οι ομάδες μπορούν να σπάσουν το συμβόλαιο που έχουν με την UEFA. Δεν θα κάνουμε πίσω»!
premier-league-768x514-1.jpg

Παρόλα αυτά, όπως και να έχει, ιδιαίτερα δύσκολο μοιάζει πλέον να υλοποιηθεί το εν λόγω πρότζεκτ, αν αναλογιστεί κανείς πως οι έξι μεγάλες ομάδες της Premier League έχουν συμφωνήσει με την Ομοσπονδία της Αγγλίας, ώστε να αποφύγουν μία μεγάλη, ενδεχόμενη τιμωρία.

Η ποινή των 20 εκατομμυρίων λιρών που τους έχει επιβληθεί, ήχησε ηχηρά στο «στρατόπεδο» των ομάδων, ενώ προβλέπεται και αφαίρεση 30 βαθμών, σε περίπτωση που αποφασίσουν ανά πάσα στιγμή, να προβούν σε μία ανάλογη συμφωνία, με κάποια άλλη διοργάνωση.

Μοναδικοί σύμμαχοι του Λαπόρτα λοιπόν φαντάζουν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους, με τον Ισπανό να δείχνει ανεπηρέαστος από τις απειλές της ΟΥΕΦΑ και αποφασισμένος να προχωρήσει σε μία μεγάλη αλλαγή για ολόκληρο το ποδόσφαιρο!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης