Football Talk

«Έφυγε» από τη ζωή ο Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι εμβληματική φυσιογνωμία της Γιουβέντους!

«Έφυγε» από τη ζωή ο Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι εμβληματική φυσιογνωμία της Γιουβέντους!
Μία τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του ιταλικού ποδοσφαίρου ο Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι «έφυγε» τα ξημερώματα έχοντας αφιερώσει στη Γιουβέντους τη μισή του ζωή.

Σε ηλικία 92 ετών, ένας από τους πιο θρυλικούς ποδοσφαιριστές και μετέπειτα παράγοντες του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι, δεν είναι πλέον ανάμεσα μας. Σε μία πλούσια, από πλευράς επιτυχιών και καριέρας, ζωή ο Μπονιπέρτι αγωνίστηκε 15 χρόνια στην Γιουβέντους από το 1946 έως το 1961 κατακτώντας πέντε φορές το πρωτάθλημα Ιταλίας.

Το ρεκόρ του, με τις περισσότερες συμμετοχές στην Serie A με 443 εμφανίσεις, χρειάστηκε να φτάσει το 2010 για να το ξεπεράσει ο Ντελ Πιέρο και αργότερα ο Μπουφόν. Το 2017 ο Μπουφόν κατάφερε να ξεπεράσει τα αγωνιστικά λεπτά που είχε ο Μπονιπέρτι στην καριέρα του με την Vecchia Signora, συνολικά 39.680!

E4JxLPqXMAEJ_y6.jpg

Ακόμα και σήμερα είναι ο εντέκατος σκόρερ στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας στο ιταλικό πρωτάθλημα. Εκπροσώπησε επίσης την Εθνική Ιταλίας σε δύο παγκόσμια κύπελλα το 1950 και το 1954.

Ωστόσο όσο κι αν ακούγεται περίεργο η καριέρα του ως παράγοντας ήταν ακόμα μεγαλύτερη! Ανέλαβε πόστο στη διοίκηση της Γιούβε λίγο μετά την αποχώρηση του ενώ έγινε πρόεδρος της το 1981. Επί των ημερών του, η ομάδα με προπονητή τον Τραπατόνι, πήρε ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και το Σούπερ Καπ Ευρώπης, ενώ κατέκτησε και το πρωτάθλημα Ιταλίας αρκετές φορές.

E4JvuztWYAAnjgp.jpg

Υπήρξε ένας απόλυτος τζέντλεμαν και όλοι όσοι τον γνώρισαν έχουν να λένε για αυτόν τα καλύτερα!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης