Football Talk

Τζακ Γκρίλις: Μία ευκαιρία που δεν θέλει να χάσει ο Γκουαρδιόλα

Τζακ Γκρίλις: Μία ευκαιρία που δεν θέλει να χάσει ο Γκουαρδιόλα
Καυτούς μεταγραφικούς στόχους έχει θέσει για το καλοκαίρι ο Πεπ Γκουαρδιόλα, καθώς σκοπεύει να φέρει τον Τζακ Γκρίλις και τον Χάρι Κέιν στη Μάντσεστερ Σίτι.
Την ευκαιρία να «εκτινάξει» την απόδοση της Μάντσεστερ Σίτι βλέπει στο πρόσωπο του Τζακ Γκρίλις ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Οι «Σίτιζενς» έφτασαν μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τη φετινή σεζόν και είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν πιο δυνατοί στοχεύοντας σε σπουδαίες μεταφραφές.
Μπορεί ο Χάρι Κέιν να μοιάζει ως ο πρώτος στόχος του κλαμπ μετά την αποχώρηση του Σέρχιο Αγκουέρο, αλλά ο Γκουαρδιόλα δεν σταματάει εκεί. Σύμφωνα με τον Μαρκ Όγκντεν του ESPN, o Πεπ βλέπει τον Τζακ Γκρίλις ως μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί από τη Μάντσεστερ Σίτι έτσι ώστε να ανέβει κι άλλο επίπεδο.
Τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Γκρίλις σημείωσε 6 γκολ και μοίρασε 12 ασίστ σε 26 αναμετρήσεις της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2019/20 πέτυχε 8 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ όντας κομβικός για την Άστον Βίλα. Μάλιστα, η συμφωνία της Άστον Βίλα με τη Νόριτς για τη μεταγραφή του Εμιλιάνο Μπουέντια προετοιμάζει το έδαφος για τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Τζακ Γκρίλις το φετινό καλοκαίρι. Ο 24χρονος Αργεντινός αποτελεί μεταγραφή ρεκόρ για τους «Χωριάτες» με το κόστος να φτάνει από 38 έως 44 εκ. ευρώ με τα μπόνους.


Σίγουρα κινήσεις όπως του Τζακ Γκρίλις και του Χάρι Κέιν ταιριάζουν στον τρόπο σκέψης του Πεπ Γκουαρδιόλα. Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφερθεί πως σε συνέντευξη για το BT Sport ο Ρίο Φέρντιναντ ρώτησε τον Γκουαρδιόλα πόσο δύσκολο είναι να περάσει στη νοοτροπία των παικτών σε κάθε σεζόν να κατακτούν τίτλους για τέσσερα ή ακόμα και εννιά χρόνια, με τον Καταλανό τεχνικό να απαντάει:

«Τις έξι φορές που κατάφερες να κατακτήσεις την Πρέμιερ Λιγκ είχες την ίδια ομάδα; Όχι φυσικά. Πρέπει να αλλάζεις, να προχωράς. Με τους ακριβώς ίδιους παίκτες είναι σχεδόν απίθανο. Πρέπει να υπάρχουν αλλαγές, είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε».

Αυτές τις αλλαγές θέλει να καταφέρει ο Γκουαρδιόλα με τις προσθήκες των Τζακ Γκρίλις και Χάρι Κέιν, δίνοντας νέο όραμα και κίνητρο σε μια ομάδα που καθιερώνει στο DNA της τον υψηλό ανταγωνισμό και τη διεκδίκηση σπουδαίων τίτλων.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης