Football Talk

Σάρωσε η Μάντσεστερ Σίτι στα βραβεία της σεζόν: Ντε Μπρόϊνε, Ντίας, Φόντεν και Πεπ έγραψαν ιστορία!

Σάρωσε η Μάντσεστερ Σίτι στα βραβεία της σεζόν: Ντε Μπρόϊνε, Ντίας, Φόντεν και Πεπ έγραψαν ιστορία!

Μεγάλη νικήτρια των φετινών βραβείων της Premier League θεωρείται αναμφίβολα η Μάντσεστερ Σίτι, με τους Κέβιν Ντε Μπρόϊνε και Φιλ Φόντεν να ακολουθούν τους Πεπ Γκουαρδιόλα και Ρούμπεν Ντίας και να κερδίζουν την πρωτιά σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων, γράφοντας ιστορία!

Διπλή ήταν η επικράτηση της Μάντσεστερ Σίτι στα βραβεία των ποδοσφαιριστών της χρονιάς, σύμφωνα με τις ψήφους των επαγγελματιών παικτών της PFA στην Αγγλία, οι οποίες ανέδειξαν τους Κέβιν Ντε Μπρόϊνε και Φιλ Φόντεν, στην κορυφή, κατακτώντας τα βραβεία.
E3OMLeiWYAIoN8K_1.jpg

Αναλυτικότερα, ο Βέλγος μέσος των πρωταθλητών Αγγλίας, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής, ο οποίος κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον τίτλο, μετά τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Τιερί Ανρί, ενώ ο Φιλ Φόντεν αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης της σεζόν για πρώτη φορά, επικρατώντας του επίσης εξαιρετικού Μπουκάγιο Σάκα.
EgCZgt4WkAA3gUX_1.jpg

Άξιο αναφοράς μάλιστα είναι πως η φετινή είναι η πρώτη φορά που και οι δύο ποδοσφαιριστές που αναδεικνύονται νικητές των βραβείων από τους συναδέλφους τους, αγωνίζονται στην ίδια ομάδα, πράγμα που συνέβη και στην χθεσινή ψηφοφορία των δημοσιογράφων, με τους Πεπ Γκουαρδιόλα και Ρούμπεν Ντίας να λαμβάνουν επίσης την εξέχουσα ατομική διάκριση.

Όσο αφορά τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό άλλωστε, πρόκειται για τον πρώτο στόπερ, ο οποίος βραβεύεται τον 21ο αιώνα, με τον τελευταίο να είναι ο Στιβ Νίκολ, Σκωτσέζος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, ο οποίος παρέμεινε για 13 χρόνια στο Άνφιλντ και εκπροσώπησε και την Εθνική Σκωτίας στο Μουντιάλ του 1986.
E2Kpr0pXsAQObr-_1_2.jpg

Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό πως η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να θεωρείται η μεγάλη νικήτρια της φετινής Premier League από κάθε άποψη, καθώς πέραν του 5ου πρωταθλήματος επί εποχής Premier League που κατέκτησε, πήρε και τις πρώτες θέσεις σε όλα τα βραβεία, επικρατώντας στην ψηφοφορία τόσο των δημοσιογράφων, όσο και των ποδοσφαιριστών.

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης