Football Talk

Ελλάδα για... Euro, 1-1 στο Βέλγιο με γκολ Τζαβέλλα! (video)

Ελλάδα για... Euro, 1-1 στο Βέλγιο με γκολ Τζαβέλλα! (video)
Κόντρα στην εθνική Βελγίου, η οποία θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Euro, η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με 1-1 μέσα στις Βρυξέλες.

Μπορεί η Ελλάδα να μην βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες για την πρεμιέρα του Euro που είναι προγραμματισμένη σε λίγες μέρες, όμως απέδειξε πως έπρεπε να είναι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στάθηκε εξαιρετικά στις Βρυξέλλες και απέσπασε την ισοπαλία με 1-1 από την εθνική Βελγίου.

Παρότι το Βέλγιο μπήκε πιο οργανωμένα από την Εθνική μας, η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στους «γαλανόλευκους». Στο 3ο λεπτό του ματς, η άμυνα των γηπεδούχων θα κάνουν λάθος, όμως ο Γιώργος Μασούρας δεν κατάφερε να κερδίσει τον Μινιολέ για να ανοίξει το σκορ.

Από εκεί και πέρα, οι «κόκκινοι διάβολοι» ισορρόπησαν ξανά το ματς και διατήρησαν την κατοχή, με την Ελλάδα να προσπαθεί να κρατήσει την ανταγωνιστική της εικόνα, πιέζοντας συνεχώς στη μπάλα. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι μέχρι το πρώτο 10λεπτο, ήταν αρκετά ψηλά στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε και δεύτερη τελική προσπάθεια. Αυτή τη φορά, ο Γιώργος Μασούρας έκανε μία εξαιρετική ενέργεια, γύρισε άψογα στον Γαλανόπουλο, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ θα αναγκάσει τον πορτιέρο της Μπριζ σε δεύτερη δύσκολη επέμβαση.

Η απάντηση του Βελγίου ήρθε στο 14’, όταν ο Ρομέλου Λουκάκου βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής αμαρκάριστος, όμως το σουτ του κατέληξε πάνω στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με έναν εξαιρετικό ρυθμό παρά τα δεδομένα του φιλικού.

Αυτό ήταν και το έναυσμα για να πάρει μπρος το Βέλγιο. Η πίεση ανέβηκε και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα, στο 21ο λεπτό, παρότι η Εθνική μας είχε δικό της πλάγιο, ο Βαγγέλης Παυλίδης δεν αντέδρασε σωστά και οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση.

Ο Τοργκάν Αζάρ πήρε τη μπάλα στα αριστερά, πήρε γρήγορα όλο τον διαθέσιμο χώρο, συνεργάστηκε άψογα με τον Καράσκο και από κοντά σημείωσε το 1-0 για την εθνική του ομάδα. Η τόνωση του ηθικού ήταν εμφανή και η Ελλάδα δέχτηκε αρκετή πίεση στα επόμενα λεπτά.

Σιγά-σιγά, η πίεση των «γαλανόλευκων» επέστρεψε. Χωρίς αυτό, βέβαια, να σημαίνει πως υπήρξεκάτι αξιοσημείωτο. Ο ρυθμός έπεσε απότομα και ο μόνος που τραβούσε τα βλέμματα, ήταν ο Ζερεμί Ντοκού, ο οποίος έκανε τρομερά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Το ημίχρονο έκλεισε έτσι. Με το Βέλγιο να προηγείται και την Εθνική μας να κρατάει μόνο το πρώτο10λεπτο του αγώνα. Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες μπήκαν με τον ίδιο τρόπο που… έκλεισαν το πρώτο μέρος.

Δίχως κάποια μεγάλη τελική, οι δύο ομάδες περιορίστηκαν να φτιάχνουν επιθέσεις και να προσπαθούν να βρουν κενούς χώρους. Όσο κυλούσε ο χρόνος και το σκορ έμενε στο 1-0, η Ελλάδαπροσπαθούσε να πάρει μέτρα και να ψάξει την ισοφάριση.

Στο 60ο λεπτό, ο Γιώργος Μασούρας για ακόμη μία φορά θα απειλήσει τον Μινιολέ. Συγκεκριμένα, έφυγε στην πλάτη του Ντεναγιέρ, όμως το σουτ στην κλειστή γωνία εξουδετερώθηκε από τον έμπειρο πορτιέρο, ο οποίος παραχώρησε κόρνερ.

Τελικά, το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από τα πόδια του εξτρέμ του Ολυμπιακού. Στο 67ο λεπτό, ο Έλληνας άσος εκτέλεσε το φάουλ, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και ο Γιώργος Τζαβέλλας εκτέλεσε σε κενή εστία για το 1-1.

Αυτό το τέρμα άγχωσε τους Βέλγους, κάτι που φάνηκε από τις επιπόλαιες κινήσεις και τα αρκετά λάθη στο επιθετικό μισό του γηπέδου. Η Ελλάδα από την πλευρά της, κράτησε εξαιρετικά τον ρυθμό στα μέτρα της και δεν απειλήθηκε έπειτα από την ισοφάριση.

Ακόμα και οι αλλαγές από τον Τζον Φαν’τ Σχιπ, δεν αποσυντόνισαν τους Έλληνες διεθνής. Μάλιστα, πιο εύκολα πατούσε η Ελλάδα την περιοχή του Βελγίου παρά το αντίθετο. Ωστόσο, δεν γινόταν κάποια μεγάλη τελική προσπάθεια.

Μέχρι το τελευταία σφύριγμα δεν άλλαξε τίποτα απολύτως. Η Ελλάδα κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία από τις Βρυξέλες και κόντρα στο Βέλγιο, δείχνοντας ότι μπορεί να καταφέρει μεγάλα πράγματα.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Μινιολέ (90' Σελς), Αλντερβάιρελντ (82' Τίλεμανς), Μπογιατά, Ντεναγιέρ, Μενιέ, Ντεντονκέρ, Πρατ, Αζάρ (74' Τροσάρντ), Ντοκού (46' Μέρτενς), Καράσκο (74' Σαντλί), Λουκακού (46' Μπατσουαγί).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν'τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (80' Σάλιακας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (60' Κούτρης), Μπουχαλάκης (69' Ζέκα), Γαλανόπουλος (69' Σιώπης), Μασούρας, Μπακασέτας (80' Μάνταλος), Γιαννούλης, Παυλίδης (60' Πέλκας).

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης