Football Talk

Ντε Μπρόινε 2021, όπως Σαλάχ 2018: Πώς ο Ρίντιγκερ «μιμήθηκε» τον Ράμος! (video)

Ντε Μπρόινε 2021, όπως Σαλάχ 2018: Πώς ο Ρίντιγκερ «μιμήθηκε» τον Ράμος! (video)
Ο τραυματισμός του Βέλγου έδωσε «τέλος» στις ελπίδες της Μάντσεστερ Σίτι για την κατάκτηση του Champions League, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται, όπως είχε γίνει τέσσερα χρόνια πριν.
Η Τσέλσι ήταν η νικήτρια στον μεγάλο τελικό του Champions League το βράδυ της 29 Μαΐου στο Ντραγκάο, με το γκολ του Κάι Χάβερτς στο 42’ να είναι αρκετό για να φέρει τους «μπλε» στην κορυφή της Ευρώπης. Κανείς δεν περίμενε να δει την Τσέλσι στον τελικό της διοργάνωσης, ειδικά με τις εμφανίσεις στο πρώτο μισό της σεζόν με τον Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο της ομάδας.

Ο Τόμας Τούχελ έφτασε τον Ιανουάριο ως «από μηχανής Θεός» στο Λονδίνο, αλλάζοντας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα πάντα στην ομάδα . Η προβληματική αμυντική γραμμή των Σίλβα, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν και Αθπιλικουέτα έγινε η πιο αποτελεσματική στην Αγγλία μετά της Σίτι, Καντέ και Ζορζίνιο βρήκαν τον ρόλο τους στο κέντρο και στην επίθεση οι Χάβερτς, Βέρνερ και Πούλισικ «αναγεννήθηκαν» υπό τις οδηγίες του Γερμανού.

Tuchel_1.jpg

Από την άλλη η Σίτι έμπαινε στον τελικό, ερχόμενη από ένα πρωτάθλημα που ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με την Λίβερπουλ να έχει «χτυπηθεί» άσχημα από τους τραυματισμούς και τις υπόλοιπες ομάδες να μην μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο των «πολιτών». Μπαίνοντας στον τελικό, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θεωρείτο το φαβορί, ωστόσο η ανασταλτική λειτουργία των «μπλε» και η άμυνα τους αναχαίτισαν όλους τους κινδύνους.


Το γκολ του Χάβερτς έδωσε «φτερά» στους παίκτες του Τούχελ, οι οποίοι είδαν την «πλάστιγγα» να γέρνει ξεκάθαρα προς την πλευρά τους, ωστόσο ήταν η σύγκρουση των Ντε ΜπρόινεΡίντιγκερ στο 60ο λεπτό που άλλαξε τα πάντα. Οι δύο «τράκαραν» και μπορεί ο Γερμανός να σηκώθηκε λίγο αργότερα, ωστόσο ο Βέλγος είχε εμφανώς τραυματιστεί στο μάτι, με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Οι εξετάσεις την επομένη του τελικού έδειξαν πως είχε υποστεί κάταγμα στην μύτη και στον οφθαλμικό κόγχο.

Pep_KDB.jpg

Αν και ο ίδιος δήλωσε πως είναι εντάξει, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να αναρρώσει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η συμμετοχή του στο Euro 2020 (11 Ιουνίου – 11 Ιουλίου) με το Βέλγιο. Η απουσία του διεθνή μέσου στοίχισε σε μεγάλο βαθμό στην Σίτι, η οποία έχασε σε έναν από τους σημαντικούς αγώνες της χρονιάς τον πιο επιδραστικό της παίκτη. Ο Ρούντιγκερ απολογήθηκε στην Ντε Μπρόινε για το συμβάν, τονίζοντας πως δεν ήταν κάτι σκόπιμο.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποια ομάδα, συγκεκριμένα αγγλική, χάνει τον καλύτερο της παίκτη στον μεγάλο τελικό. Το ίδιο ακριβώς έγινε και το βράδυ της 26ης Μαΐου του 2018 ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ. Οι «reds» δέχθηκαν ένα ισχυρότατο πλήγμα στο 31’, όταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ χρειάστηκε να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Ο Σέρχιο Ράμος είχε «κλειδώσει» τον ώμο του Αιγυπτίου όταν έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί άσχημα και να τον εξαρθρώσει. Μπορεί αργότερα τα λάθη του Λιόρις Κάριους να έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στην Ρεάλ, ωστόσο ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Σαλάχ που στοίχισε στην Λίβερπουλ.

Salah_Ramos.jpg

Αυτό φάνηκε έναν χρόνο αργότερα, όταν Λίβερπουλ και Τότεναμ βρέθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης στην Μαδρίτη. Ο Αιγύπτιος «καθάρισε» τον αγώνα μόλις στο 2ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ το γκολ του Ντιβόκ Ορίγκι στο 87’ «έσβησε» τις όποιες ελπίδες είχαν απομείνει στους οπαδούς της Τότεναμ. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Σίτι του Πεπ θα προσφέρει στον Βέλγο την ευκαιρία να βρεθεί σε έναν τελικό στο μέλλον, ψάχνοντας έτσι τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης