Football Talk

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επιστρέφει στη Γιουβέντους για να την ξανακάνει… Κυρία! (video)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επιστρέφει στη Γιουβέντους για να την ξανακάνει… Κυρία! (video)

Δύο χρόνια «άντεξε» η Γιουβέντους δίχως τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον πάγκο της…

Σχετικά Άρθρα

«Σταματώ για έναν χρόνο, γιατί έχω ανάγκη να κοιτάξω και λίγο την ιδιωτική μου ζωή. Μου χρειάζεται αυτός ο χρόνος για να φορτίσω τις μπαταρίες μου για τον επόμενο». Με αυτά τα λόγια, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τον πάγκο της Γιουβέντους, το καλοκαίρι του 2019.

Μία διετία αργότερα όμως, οι δρόμοι των δύο θα ξανασυναντηθούν. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, από τη μία ο Ιταλός προπονητής έμεινε ανενεργός και από την άλλη η Γιουβέντους, είχε πρωτόγνωρες εμπειρίες που δεν είχε συνηθίσει τα τελευταία δέκα χρόνια. Έτσι, η επιστροφή του 59χρονου κόουτς στο τιμόνι της, μόνο τυχαία δεν θεωρείται. Το «BN Sports» σκιαγραφεί όσα συνέβησαν μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια.

Μία πορεία γεμάτη τρόπαια και διακρίσεις…

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μπορεί να ανέλαβε τη Γιουβέντους όταν εκείνη είχε ήδη επιστρέψει στους τίτλους, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να γράψει ιστορία. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές καθώς πριν ήταν για 3,5 χρόνια προπονητής της Μίλαν, όμως η προσφορά του, ήταν ανεκτίμητη.

Σε πέντε χρόνια, κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα, ανεβάζοντας το ρεκόρ των σερί στα οκτώ (!). Ταυτόχρονα, πρόσθεσε τέσσερα κύπελλα στο παλμάρε αλλά και δύο παρουσίες σε τελικούς Champions League, όπου Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, του στέρησαν και έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Στον κόσμο των αριθμών, συμπλήρωσε 271 παιχνίδια στον πάγκο των «μπιανκονέρο» και μέτρησε συνολικά 191 νίκες αλλά και μόλις 39 ήττες.

Ο Σάρι δεν μπήκε ποτέ στο… κουστούμι του!

Η αποχώρησή του, ήταν μία μεγάλη αλλαγή σελίδας στην ιστορία της Γιουβέντους. Η ομάδα ήθελε να βρει τον κατάλληλο για να τον αντικαταστάτη και η αποχώρηση του Μαουρίτσιο Σάρι από την Τσέλσι, της άνοιξε τον δρόμο. Ο Ιταλός προπονητής είχε κάνει μία πολύ καλή πορεία με τη Νάπολι όμως δεν προσαρμόστηκε ποτέ στα «θέλω» του λονδρέζικου συλλόγου.

Η επιστροφή του στην Ιταλία ήταν μία μελετημένη κίνηση των «μπιανκονέρο», ωστόσο δεν σήμαινε απαραίτητα πως ήταν πετυχημένη. Μπορεί η ιταλική ομάδα να είχε συνηθίσει υψηλές πτήσεις στο Champions League, όμως σε εκείνη τη σεζόν, έμεινε εκτός από τους «16» ενώ έχασε και το κύπελλο. Μόνη παρηγοριά το ένατο σερί πρωτάθλημα, το οποίο, όμως, δεν έσωσε τον Σάρι από την απόλυση.

Το «πείραμα» με Πίρλο απλώς δεν… πέτυχε!

Το πλάνο της Γιουβέντους ενόψει της φετινής σεζόν, ήταν να βάλει στο τιμόνι της έναν νέο προπονητή που έχει γράψει ιστορία ως ποδοσφαιριστής. Δεν γινόταν να βρεθεί πιο κατάλληλος από τον Αντρέα Πίρλο. Ένας εκ των κορυφαίων του 21ου αιώνα, ο οποίος ετοιμαζόταν να αναλάβει την Κ23 του συλλόγου. Φυσικά, η απόφαση έκρυβε μεγάλη δόση ρίσκου.

Η απειρία του συνδυάστηκε με τις λιγοστές μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι. Η Ίντερ και η Μίλαν, με σταθερούς προπονητές και κορμούς υψηλής ποιότητας, έθεσαν σε κίνδυνο το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2011. Τελικά, οι φόβοι βγήκαν αληθινοί. Η πρώτη «σφαλιάρα» ήρθε από την Πόρτο, η οποία για δεύτερη σερί σεζόν έστειλε τη Γιουβέντους στο «σπίτι» της από τη φάση των «16». Η Ίντερ έκανε τη καλύτερη πορεία της 10ετίας και έσπασε το σερί των πρωταθλημάτων, με αποτέλεσμα να μένει στη Γιούβε μόνο το κύπελλο Ιταλίας.

Έρχεται να την επαναφέρει εκεί που την άφησε!

Η επιλογή του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, μοιάζει σαν αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Όταν ο Γάλλος αποχώρησε από τη Μαδρίτη, είχε κατακτήσει τα πάντα, με αποτέλεσμα μετά από λίγους μήνες να επιστρέψει. Ωστόσο, είναι λίγο διαφορετική η εκδοχή του Ιταλού κόουτς. Η Γιουβέντους έχει ως πρώτο στόχο απλά να… επιστρέψει εκεί που ήταν όταν την άφησε ο Αλέγκρι.

Πρωτάθλημα δίχως… αντίπαλο, κύπελλο και μία δυνατή πορεία στην Ευρώπη. Όλα αυτά, εφόσον επιτευχθούν, τότε θα έρθει και το επόμενο βήμα που θα είναι ένα ενδεχόμενο τρεμπλ. Εκτός από το μυαλό του 59χρονου, θα χρειαστεί και ενίσχυση, την οποία ο Ανιέλι είναι αποφασισμένος να χαρίσει στην ομάδα του για να την δει ξανά στα υψηλά στάνταρ.

Το συμβόλαιο του είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Σπάνια το συναντάς σε προπονητή, όμως το πλάνο είναι χτισμένο πάνω στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο λόγος είναι απλός. Να μην επαναληφθεί αυτή η διετία.

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης