Football Talk

Premier League: Στο Champions League Λίβερπουλ και Τσέλσι, σοκ για την Λέστερ, εκτός Ευρώπης η Άρσεναλ! (videos)

Premier League: Στο Champions League Λίβερπουλ και Τσέλσι, σοκ για την Λέστερ, εκτός Ευρώπης η Άρσεναλ! (videos)

Σε μία γεμάτη ένταση τελευταία αγωνιστική της Premier League, το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα του κόσμου πρόσφερε ξανά μεγάλες συγκινήσεις.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί στην Premier League, ακόμα και αν τα δεδομένα έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, και η αγωνιστική είναι η τελευταία της τρέχουσας σεζόν.

Έτσι, η Τσέλσι αν και ηττήθηκε, παρέμεινε στην τετράδα, η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε με 4/4 την σεζόν και θα αγωνιστεί στο επόμενο Champions League, η Τότεναμ επικράτησε με 4-2 σε ένα συγκλονιστικό ματς επί της Λέστερ, ενώ η Άρσεναλ μένει εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά από τότε που ο Αρσέν Βενγκέρ πάτησε στο Λονδίνο!
E2FYMl7XEAULCT-.jpg

Τα δεδομένα της  τελευταίας αγωνιστικής

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια εδώ και τέσσερις σχεδόν εβδομάδες, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν σίγουρα δεύτερη, ανεξαρτήτως του αποτελέσματός της με την Γουλβς, ενώ οι Τσέλσι και Λίβερπουλ, ήθελαν απλώς μία επικράτηση, προκειμένου να μπουν στην τετράδα και να αφήσουν εκτός αυτής την Λέστερ που φιλοξενούσε την Τότεναμ.

Παράλληλα η Άρσεναλ ήθελε νίκη δική της επί της Μπράιτον και ήττα της Τότεναμ για να είναι αυτή που θα πάρει το εισιτήριο για το Conference League, ενώ η Έβερτον αν επικρατούσε της πρωτοπόρου θα κατόρθωνε να μπει στην επτάδα, που προσφέρεται για ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τέλος, η Γουέστ Χαμ φιλοξενούσε εντός έδρας την Σαουθάμπτον με φόντο την εξάδα και το Europa League, ενώ οι ομάδες στο τέλος της κατάταξης, είχαν ήδη υποβιβαστεί και ολοκλήρωναν τυπικά τις υποχρεώσεις τους.

Η εξέλιξη των αναμετρήσεων στα πρώτα 45 λεπτά

Πολλές ήταν οι φορές που διαφοροποιήθηκε ο πίνακας της κατάταξης των ομάδων της Premier League, στο πρώτο ημίχρονο, εξαιτίας κυρίως των αρκετών τερμάτων που έλαβαν χώρα, μόνο στα πρώτα 45 λεπτά.

Αναλυτικότερα, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε από νωρίς το προβάδισμα απέναντι στην Έβερτον (2-0), χάρη στο γκολ του Ντε Μπρόϊνε, ο οποίος έχει σκοράρει 18 φορές με σουτ εκτός περιοχής (μόνο ο Χάρι Κέιν μετρά ένα παραπάνω), και του Γκαμπριέλ Ζεσούς που ξαναβρήκε δίχτυα απέναντι στην ομάδα του Αντσελότι, με τα «ζαχαρωτά» να αποτελούν την αγαπημένη του αντίπαλο.

Παράλληλα, η απόκρουση του Έντερσον στο πέναλτι του Σίγκουρτσον δεν επέτρεψε στην Έβερτον να μπει στο ματς, και η «σεμνή τελετή» αποχαιρετισμού του Κουν Αγκουέρο συνεχίστηκε δίχως καμία απώλεια.
E2FCktRXMAIbRFN.jpg

Την ίδια ώρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκμεταλλεύτηκε το αμφίβολο πέναλτι που έδωσε ο Μάικ Ντιν (πρώτος διαιτητής σε τέτοιου είδους υποδείξεις με διαφορά) και προηγήθηκε με 2-1 στο ημίχρονο, στο Μολινό επί της Γουλβς, στο τελευταίο ματς του Νούνο Εσπιρίντο Σάντο στον πάγκο των «λύκων», ενώ η Τσέλσι βρέθηκε πίσω στο σκορ από την αδιάφορη, πλην όμως μαχητική Άστον Βίλα, έπειτα από εξαιρετική κομπίνα των γηπεδούχων και γκολ του Τραορέ.

Το γκολ της Άστον Βίλα έμπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Και αυτό διότι η Λέστερ χρειαζόταν τη νίκη απέναντι στην Τότεναμ, στο Κινγκ Πάουερ για να μπει στην τετράδα, αλλά ο Χάρι Κέιν πέτυχε το τελευταίο του γκολ με τους «spurs» και ισοφάρισε πριν την λήξη του ημιχρόνου το πέναλτι-γκολ του Βάρντι.
E2FdHGNWYAAJ3OV_2.jpg

Αντίθετα, η Λίβερπουλ φάνηκε από νωρίς πως μπορεί να κάνει τη δουλειά και πήρε προβάδισμα με το γκολ του Μανέ, ενώ η Άρσεναλ «κόλλησε» στο μηδέν στα πρώτα 45 λεπτά και στάθηκε άτυχη με το δοκάρι του Γκάμπριελ Μανγκαλάες.


Στα υπόλοιπα ματς, η Λιντς , αγωνιζόμενη με το επιθετικό στυλ παιχνιδιού της, πέτυχε δύο γκολ απέναντι στην Γουέστ Μπρομ, ο Τζο Γουίλοκ πέτυχε το 7ο διαδοχικό του γκολ με την Νιούκαστλ, κατά της υποβιβασμένης Φούλαμ, και «ισοφάρισε» την επίδοση του Άλαν Σίρερ το 1996, ενώ η Σέφιλντ σκόραρε με τον πρώτο της σκόρερ, Μακ Γκόλντριγκ και δεν αποτέλεσε την χειρότερη ομάδα, βάση επίδοσης στην ιστορία της  Premier League (20 γκολ, όσα και η Ντέρμπι).
E2FZ0-XXoAQ6p2_.png

Το δεύτερο ημίχρονο και η… στιγμή του Αγκουέρο

Έχοντας όλοι πλέον μάθει τα αποτελέσματα των υπολοίπων στην ανάπαυλα, μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, διαβασμένοι, ξέροντας ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν.

Παρόλα αυτά, τα πιο σημαντικά γεγονότα έλαβαν χώρα στις αναμετρήσεις της Λέστερ και της Άρσεναλ. Αρχικά, οι Κανονιέρηδες σκόραραν με το Νικολά Πεπέ, και μπήκαν στην επτάδα, ενώ η Λέστερ κέρδισε δεύτερο πέναλτι, ο Βάρντι ευστόχησε ξανά και το 2-1 υπέρ της, έθετε εκτός Champions League την Τσέλσι, που την ίδια ώρα δεν μπορούσε να σκοράρει στο Βίλα Παρκ.
E2Fd1tyXsAMnccv.jpg

Η αγωνιστική των «πέναλτι» όμως δεν σταμάτησε εκεί… Η Άστον Βίλα κέρδισε πέναλτι, ο Ελ Γκάζι το μετέτρεψε σε γκολ και η Τσέλσι έψαχνε είτε δική της ανατροπή, είτε… κάποιο δώρο από την Τότεναμ, προκειμένου να μην βγει εκτός τετράδας.

Την ώρα που οι δύο ομάδες του Λονδίνου έμεναν εκτός της διοργάνωσης που επιθυμούσαν, ο Νικολά Πεπέ σκόραρε το δεύτερο τέρμα του έναντι της Μπράιτον, «υποχρεώνοντας» την Τότεναμ να κερδίσει για να την περάσει!

Και αν η είσοδος του Κουν Αγκουέρο ήταν «ιστορική» στο 62ο λεπτό των αναμετρήσεων, το γκολ που σημείωσε οχτώ λεπτά μετά ήταν με διαφορά το καλύτερο νέο της ημέρας, με όλους τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι να πανηγυρίζουν μαζί του!

Την ίδια στιγμή ο Τσίλγουελ έβαλε στο ματς την Τσέλσι, πετυχαίνοντας το 2-1 της ομάδας του, με το τρίτο του προσωπικό του φετινό γκολ, η Λίβερπουλ σκόραρε για δεύτερη φορά με τον Μανέ, η Τότεναμ ισοφάρισε σε 2-2 με το αυτογκόλ του Σμάιχελ και η Λιντς έγραψε το 3-0 απέναντι στην Γουέστ Μπρομ, με το γκολ του Μπάμφορντ!


Το «θρίλερ» του τελευταίου τετάρτου και το σοκ της Λέστερ

Ο Αγκουέρο δεν σταμάτησε εκεί. Σκόραρε ξανά, πέτυχε το 184ο γκολ του στην Premier League και η Σίτι έφτασε στο 5-0 απέναντι στην Έβερτον.

Ταυτόχρονα το θρίλερ συνεχιζόταν. Η Τσέλσι ήθελε ανατροπή για το Champions League, η Λέστερ να μείνουν όλα ως έχουν και η Άρσεναλ το ίδιο!


Το φινάλε ήταν απίστευτο. Η Τότεναμ γύρισε το ματς με ασίστ του Κέιν και δύο γκολ του Μπέιλ, η Τσέλσι δεν κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη φορά τον Μαρτίνεζ, η Άρσεναλ έμεινε εκτός Ευρώπης και η Λέστερ για δεύτερη συνεχόμενη φορά, έμεινε εκτός του Champions League στην τελευταία αγωνιστική!
E2FoBOuXIAIpFiy_1_1.jpg
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  • Άρσεναλ – Μπράιτον 2-0
  • Άστον Βίλα – Τσέλσι 2-1
  • Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον 3-0
  • Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
  • Λέστερ – Τότεναμ 2-4
  • Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας 2-0
  • Λιντς – Γουέστ Μπρομ 3-1
  • Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 5-0
  • Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι 1-0
  • Φούλαμ – Νιούκαστλ 0-2

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης