Football Talk

Η «χρυσή» 5ετία του ΠΑΟΚ ισοδυναμεί με την… ιστορία του! (video)

Η «χρυσή» 5ετία του ΠΑΟΚ ισοδυναμεί με την… ιστορία του! (video)

Ο Δικέφαλος του Βορρά επιβλήθηκε του Ολυμπιακού, πρόσθεσε ακόμα ένα τρόπαιο και έδειξε πως ακόμα δεν τελείωσε τίποτα…

Μάϊος του 2017. Ο ΠΑΟΚ επικρατεί με 2-1 της ΑΕΚ για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας και κατακτάει το πρώτο του τρόπαιο από το 2003. Για πολλούς πέρασε απαρατήρητο, όμως για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν η αρχή μιας «χρυσής» εποχής.

Το βράδυ του Σαββάτου (22/05), αυτό επιβεβαιώθηκε. Ο Δικέφαλος επικρατεί με 2-1 του πρωταθλητή Ολυμπιακού και στέφεται κυπελλούχος για τέταρτη φορά σε πέντε χρόνια (!). Δεν ήταν τόσο το τρόπαιο, όσο το γεγονός πως άπαντες καταλάβαν πως ο ΠΑΟΚ παραμένει η δύναμη που κοντράρει τον Ολυμπιακό.

Η ιστορία… ξαναγράφτηκε!

Μέχρι το βράδυ του αγώνα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο κόντρα στην ΑΕΚ, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης μετρούσε μόλις τέσσερα κύπελλα στα 91 χρόνια ιστορίας του. Το τελευταίο ήταν το 2003, όμως έπειτα από εκείνη τη μέρα, τα πάντα άρχισαν να ξαναγράφονται. Εκτός από το απίστευτο στατιστικό, που ο ΠΑΟΚ συναντούσε μόνο την ΑΕΚ για ακόμα δύο σερί χρόνια, ήρθαν και ισάριθμα τρόπαια.

Τρεις σερί τίτλοι και ενδιάμεσα ένα πρωτάθλημα. Ένας συνωστισμός τροπαίων, που ξεπερνούσε κάθε προσδοκία και ισοφάριζε τα όνειρα του Ιβάν Σαββίδη όταν ανέλαβε τις τύχες της ομάδας. Μπορεί πέρσι, ο Ολυμπιακός να έκανε ένα… διάλειμμα σε αυτό το σερί, όμως φέτος, ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της ιστορίας του.

Τρεις διαφορετικοί προπονητές, ένας στόχος…

Η παραμονή ενός προπονητή είναι βασικό στοιχείο για μία ομάδα. Η φιλοσοφία που παραμένει ίδια, τα αποδυτήρια και η σωστή διαχείριση ενός ρόστερ. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διατηρήσει την ίδια επιτυχημένη συνταγή, με τρεις διαφορετικούς προπονητές. Ο Βλάντιμιρ Ίβιτς ήταν ο πρώτος που έφερε τον Δικέφαλος και πάλι στις κατακτήσεις, το 2017.

Ακολούθησε η πρόσληψη του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος κατέκτησε μόνο το κύπελλο την πρώτη του σεζόν και το νταμπλ στη δεύτερη. Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια αυτό το τρομερό σερί, όμως ο Πάμπλο Γκαρσία, έγινε ο τρίτος συνολικά μέσα στη 5ετία που τα κατάφερε να πανηγυρίσει το κύπελλο Ελλάδας.

Η λύτρωση του Κρμέντσικ και η επόμενη μέρα…

Ο «ήρωας» του αγώνα ήταν αναμφίβολα ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος με τις επεμβάσεις του, κράτησε τον ΠΑΟΚ ζωντανό στο ματς. Ωστόσο, ο καθοριστικός ήταν ο Μίκαελ Κρμέντσικ. Ο φορ του Δικεφάλου είχε αποδείξει στην καριέρα του πως τα εγχώρια κύπελλα του πάνε, όμως ποτέ δεν είχε πανηγυρίσει ένα. Τελικά, με δικό του γκολ στο 90’, πρόσφερε στον εαυτό, μία προσωπική δικαίωση. Τι συμβαίνει, όμως, με τον ΠΑΟΚ;

Η επόμενη μέρα είναι καθοριστική για να συνεχιστεί αυτή η «χρυσή» εποχή. Το γεγονός πως η υπεροχή του Ολυμπιακού, «έσπασε» από τον ΠΑΟΚ, σημαίνει πολλά. Η ομάδα του Πειραιά είναι σε άλλο επίπεδο. Πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά είναι η πραγματικότητα. Και όμως, ο Δικέφαλος κατάφερε να σταματήσει έστω και λίγο αυτό το τρένο που έχει δημιουργήσει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Σίγουρα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει τους ίδιους ανταγωνιστές όπως τότε που βρέθηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενώ οι υπόλοιπες ομάδες έχουν γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Η «χρυσή» εποχή του Δικεφάλου, παραμένει παρούσα.

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης