Football Talk

Premier League: Θα συνεχιστεί και φέτος η «βροχή των γκολ» στην τελευταία αγωνιστική;

Premier League: Θα συνεχιστεί και φέτος η «βροχή των γκολ» στην τελευταία αγωνιστική;

Το τέλος μίας ιδιαίτερης σεζόν είναι προ των πυλών στην Premier League,  με την ερχόμενη τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, να είναι παραδοσιακά «διασκεδαστική» για όλους.

Σχετικά Άρθρα

Μία στροφή έμεινε πλέον για την ολοκλήρωση της φετινής Premier League, σε μία ούτως ή άλλως ιδιαίτερη σεζόν, η οποία θα παραμείνει αλησμόνητη σε όλους, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Η Μάντσεστερ Σίτι άλλωστε κατέκτησε το 5ο πρωτάθλημα της ιστορίας της επί εποχής Premier League και το 7ο συνολικά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «έγραψε ιστορία» με τις ανατροπές της (10), καθώς καμία άλλη ομάδα, ποτέ δεν έχει προβεί σε περισσότερες, ενώ η Τσέλσι αντιλήφθηκε πόσο κομβικό ρόλο διαδραματίζει στο ποδόσφαιρο η ψυχολογία, με το σύνολο του Τούχελ να επηρεάζεται σε τεράστιο βαθμό από την άφιξη του Γερμανού και να φτάνει ανέλπιστα τόσο στην τετράδα, όσο και στον τελικό του Champions League.

Παράλληλα η Λίβερπουλ, σε μία φοβερά κυκλοθυμική σεζόν για την ίδια, εξαιτίας και των τραυματισμών, είδε τον εαυτό της να περνάει ένα τραγικό δίμηνο και στην συνέχεια να κάνει ένα εντυπωσιακό σερί στο τέλος (7 νίκες σε 9 ματς) και να προλαβαίνει την τετράδα, η Άρσεναλ πραγματοποίησε την χειρότερη σεζόν της από το 1996 που ήρθε ο Αρσέν Βενγκέρ στο Λονδίνο, ενώ η Τότεναμ «απέλυσε» τον Ζοσέ Μουρίνιο και ολοκληρώνει την χρονιά με τον πρώην ποδοσφαιριστή της, Ράιον Μέισον, στον πάγκο της.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις ομάδες-εκπλήξεις, όπως τις Άστον Βίλα, Γουέστ Χαμ, την Κυπελλούχο Αγγλίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, Λέστερ, αλλά και τις Λιντς και Μπράιτον που επιχείρησαν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, κατέστησαν την Premier League ακόμη πιο απρόβλεπτη από ότι ήταν.

Τα άδεια γήπεδα άλλωστε είχαν ως συνέπεια τα περισσότερα «διπλά» στο σύνολο από ότι τις εντός έδρας νίκες, αλλά και τον γρήγορο υποβιβασμό τριών ομάδων, για πρώτη φορά, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος!

E1r89rHWUAEjPj2.jpg

Φτάνοντας στο φινάλε, και καθώς τα περισσότερα ζητήματα του πρωταθλήματος έχουν ξεκαθαριστεί, μένει να δούμε τι θα συμβεί με την «μάχη της τετράδας», αλλά και την οριστικοποίηση των Ευρωπαϊκών εισιτηρίων, με την Λίβερπουλ να φαίνεται πως θα καταλήξει στην 4η θέση και την Άρσεναλ, όπως όλα δείχνουν, να μένει είτε 8η είτε 9η, μη μπορώντας να καταλήξει ούτε στο Conference League.

Με μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν, αναμένεται η τελευταία αγωνιστική της σεζόν. Μία αγωνιστική που συνηθίζει να είναι διασκεδαστική για όλους, καθώς τα έξι τελευταία χρόνια τα γκολ είναι πολύ περισσότερα, ο τρόπος που αγωνίζεται η πλειονότητα των ομάδων για θέαμα, ενώ σε όλες τις πρόσφατες σεζόν υπάρχει τουλάχιστον ένα παιχνίδι που καταλήγει αθροιστικά με 5 τέρματα και πάνω!

Μένει να δούμε αν ο VAR θα ευνοήσει αυτή την παράδοση ή όχι, καθώς ακόμη και οι υποδείξεις πέναλτι την φετινή χρονιά, «ισοφάρισαν» και ξεπέρασαν με χαρακτηριστική ευκολία τις προηγούμενες!

Αναλυτικότερα τις 5 προηγούμενες σεζόν, στην τελευταία αγωνιστική είχαμε:

2015-16

  • Περισσότερα από 2,5 γκολ: 7
  • Περισσότερα από 3.5 γκολ:5
  • Αξιοσημείωτα σκορ: 4-0, 5-1, 4-1

2016-17

  • Περισσότερα από 2,5 γκολ: 7
  • Περισσότερα από 3,5 γκολ: 4
  • Αξιοσημείωτα σκορ: 5-1, 7-1, 5-0

2017-18

  • Περισσότερα από 2,5 γκολ: 6
  • Περισσότερα από 3.5 γκολ: 3
  • Αξιοσημείωτα σκορ: 4-0, 5-4

2018-19

  • Περισσότερα από 2.5 γκολ: 6 στις 10 αναμετρήσεις (!)
  • Περισσότερα από 3.5 γκολ: 6
  • Αξιοσημείωτα σκορ: 4-1, 5-3, 4-0, 2-2

2019-20

  • Περισσότερα από 2.5 γκολ: 6 στις 10 αναμετρήσεις
  • Περισσότερα από 3.5 γκολ: 5 στις 10 αναμετρήσεις (50% !)
  • Αξιοσημείωτα σκορ: 3-2, 5-0, 3-1

Καταληκτικά λοιπόν, φτάνουμε στο συμπέρασμα πως στις πέντε τελευταίες σεζόν τα 6.4 από τα 10 παιχνίδια συνολικά έχουν ως αποτέλεσμα τα 3 τουλάχιστον τέρματα, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό χαρακτηρίζεται από 4 γκολ και πάνω!

Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα πως δεν υπάρχει πρόσφατη, τελευταία αγωνιστική της Premier League, χωρίς τουλάχιστον ένα ματς με 5 γκολ!
E17fqIaWUAQ0Hqi.jpg

Τέλος, ο συνολικός αριθμός τερμάτων που έχει επιτευχθεί την τελευταία ημέρα των αγωνιστικών στην Premier League, τα 5 τελευταία χρόνια είναι:

ΣΕΖΟΝ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΡΜΑΤΩΝ

2015-16

35

2016-17

37

2017-18

31

2018-19

36

2019-20

31

Μένει να δούμε αν η παράδοση θα συνεχιστεί και φέτος και αν τα 37 τέρματα της σεζόν 2016, αποτελέσουν άμεσα παρελθόν…

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης