Football Talk

Αταλάντα – Γιουβέντους 1-2: «Καθάρισαν» Κιέζα – Κουλουσέφσκι στον τελικό του Κόπα Ιτάλια (video)

Αταλάντα – Γιουβέντους 1-2: «Καθάρισαν» Κιέζα – Κουλουσέφσκι στον τελικό του Κόπα Ιτάλια (video)

Γιουβέντους από τα παλιά, με τη «Γηραιά κυρία» να επικρατεί της Αταλάντα με 2-1 στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. 

Οι παίκτες του Αντρέα Πίρλο ήταν αυτοί που έδειξαν να το θέλουν περισσότερο από την πρώτη στιγμή του αγώνα, με το 1-0 να έρχεται τελικά στο 31’. Μετά από μία φάση διαρκείας, ο Κουλουσέφσκι πήρε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή και με απίστευτο πλασέ έστειλε την μπάλα στο «γάμα» του Γκολίνι.


Η απάντηση από την «λα ντέα» δεν άργησε, με τον Χάτεμπουρ να βρίσκει τον Μαλινόφσκι στην κορυφή της μεγάλης περιοχής στο 41' και εκείνος με έναν «κεραυνό» ισοφάρισε σε 1-1, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες.


Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουβέντους συνέχισε την πίεση, με τους Κουλουσέφσκι και Κιέζα να φτάνουν κοντά στο 2-1, ωστόσο ο Γκολίνι ήταν εκεί για να διατηρήσει «ζωντανή» την Αταλάντα. Στο 73’ ο Κουαδράδο έκανε σέντρα μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον Χάτεμπουρ να μην υπολογίζει σωστά και τον Κιέζα να κλέβει, ενώ στη συνέχεια έκανε εξαιρετικό 1-2 με τον Κουλουσέφσκι, κάνοντας με ευκολία το 2-1.


Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος του Αντρέα Πίρλο στον πάγκο της Γιουβέντους, μετά το Σούπερ Καπ, και έγινε μόλις ο 4ος τεχνικός της ομάδας που το κατακτά τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Παράλληλα, αυτό ήταν και το τελευταίο τρόπαιο του Τζίτζι Μπουφόν με την «Γιούβε», με τον Ιταλό τερματοφύλακα να αποχωρεί το καλοκαίρι από τον σύλλογο, δίχως να έχει αποφασίσει εάν θα σταματήσει την καριέρα του.



Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης