Football Talk

Φάκελος Γιουβέντους: Champions League και… Ζιντάν κρίνουν το μέλλον του Πίρλο

Φάκελος Γιουβέντους: Champions League και… Ζιντάν κρίνουν το μέλλον του Πίρλο
Δύσκολες οι επόμενες εβδομάδες για τον Ιταλό, ο οποίος καλείται να μην γράψει... αρνητική ιστορία.
Σχετικά Άρθρα
Το καλοκαίρι του 2020, όταν η Γιουβέντους επέλεξε τον Αντρέα Πίρλο ως διάδοχο του Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο της ομάδας, υπήρχαν ανάμεικτα συναισθήματα. Από την μία, ο Ιταλός είναι ένας παίκτης με «πλούσιο» παρελθόν στον σύλλογο, καθώς φόρεσε την φανέλα της ομάδας από το 2011 μέχρι το 2015, ωστόσο μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η έλλειψη εμπειρίας.


Άλλωστε ο «Μαέστρο» είχε διοριστεί ως προπονητής της U23 στις 30 Ιουλίου, ωστόσο μόλις 9 μέρες αργότερα, βρέθηκε στον πάγκο της πρώτης ομάδας, δίχως ούτε έναν αγώνα στην «πλάτη» του. Ο ίδιος είχε παραπάνω από καλό υλικό στην διάθεση του, καθώς πέρα από τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Πάουλο Ντιμπάλα και Ματίις Ντε Λιχτ, ήρθαν το καλοκαίρι οι Γουέστον ΜακΚένι, Αρτούρ, Φεντερίκο Κιέζα, Άλβαρο Μοράτα και Ντέγιαν Κουλουσέφσκι.

Ξεκίνημα με αρκετά… στραβοπατήματα

Μπορεί το ντεμπούτο του Πίρλο στην SerieAνα έγινε με το «δεξί», επικρατώντας της Σαμπντόρια με 3-0, ωστόσο έχασε πολλούς βαθμούς στην συνέχεια. Σε ένα αήττητο σερί 13 αγώνων, η «Γιούβε» έφερε 6 ισοπαλίες, εκ των οποίων οι 3 με Μπενεβέντο, Βερόνα και Κροτόνε. Η πρώτη ήττα για τον Ιταλό ήρθε στις 22 Δεκεμβρίου, με την Φιορεντίνα να φεύγει από το «AllianzStadium» με το επιβλητικό 3-0, μετά από αποβολή του Κουαδράδο στο 18’.

Οι απώλειες από τα παιχνίδια αρκετές, με την Γιουβέντους να βρίσκεται μετά από την 15η αγωνιστική στην 4η θέση της βαθμολογίας και στο -11 από την 1η Ίντερ. Οι ήττες από τους Ίντερ και Νάπολι δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο την θέση του Ιταλού στον πάγκο, με την «Γηραιά Κυρία» να χάνει το… τρένο του πρωταθλήματος και την διαφορά από τους «νερατζούρι» να φτάνει τους 13 βαθμούς, μετά από 25 αγώνες.
skysports-cristiano-ronaldo_5200243_1.jpg

Η «σφαλιάρα» από την Πόρτο και τα μαύρα σύννεφα πάνω από το Τορίνο

Η ομάδα του Πίρλο είχε σχετικά εύκολο έργο στους ομίλους του ChampionsLeague, καθώς τερμάτισε 1η με 15 βαθμούς, όσους και η Μπαρτσελόνα, από την οποία γνώρισε την μοναδική ήττα εντός έδρας με 2-0. Στην κλήρωση για τους «16» του θεσμού βρήκε την Πόρτο, με τις πρώτες σκέψεις να είναι για έναν εύκολο αντίπαλο.

Ωστόσο η ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και σα δύο παιχνίδια, επικρατώντας με 2-1 μέσα στο «Ντραγκάο». Στο Τορίνο μπορεί η Γιουβέντους να ήταν νικήτρια με σκορ 3-2, ωστόσο τα 2 εκτός έδρας γκολ ήταν αρκετά για να της δώσουν την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού. Με αυτό τον αποκλεισμό η Γιουβέντους έμεινε για 6η σερί σεζόν εκτός τελικού ChampionsLeague, μετά από το 2015 και ήττα από την Μπαρτσελόνα με 3-1, στην τελευταία χρονιά του Πίρλο με την φανέλα της ομάδας.

Αμφίβολο το μέλλον του Ιταλού, στο βάθος Ζιντάν και… Αλέγκρι

Στις 2 Μαΐου Σασουόλο και Αταλάντα ήρθαν ισόπαλες με 1-1, με την Ίντερ να είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ιταλίας και το σερί 9 τίτλων της Γιουβέντους να σταματά. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, τόσο προς το πρόσωπο του Πίρλο, όσο και του Ρονάλντο, με τον κόσμο να κάνει λόγο για μία «αποτυχημένη» σεζόν, παρά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας. Οι συζητήσεις για το μέλλον του Πίρλο στον πάγκο της ομάδας είχαν ήδη ξεκινήσει, με το όνομα του Ζινεντίν Ζιντάν να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Ο Γάλλος τεχνικός είδε την Ρεάλ Μαδρίτης να αποκλείεται από τα ημιτελικά του ChampionsLeague από την Τσέλσι, την ώρα που στην Ισπανία η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει το πάνω χέρι στην διεκδίκηση του τίτλου. Οι «ροχιμπλάνκος» βρίσκονται στο +5 από την Ρεάλ και έχουν ακόμα δύο, φαινομενικά, εύκολους αγώνες, απέναντι σε Οσασούνα και Βαγιαδολίδ. Από την άλλη, η Ρεάλ , η οποία έχει αγώνα λιγότερο, θα έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο, καθώς ψάχνει το 3 στα 3 απέναντι σε Γρανάδα, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Βιγιαρεάλ.

Το συμβόλαιο του «Ζιζού» τελειώνει το καλοκαίρι, με τον ίδιο να έχει τονίσει πως θα πάρει την απόφαση του μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, δίχως να… κλείνει την πόρτα στην Γιουβέντους. Όπως είπε άλλωστε, «Η Ιταλία είναι στην καρδιά μου, η Γιουβέντους πάντα ήταν σημαντική για εμένα. Αν θα επιστρέψω; Δεν ξέρω, θα δούμε». Πέραν του Γάλλου, η Γιουβέντους εξετάζει και άλλες περιπτώσεις, με την επιστροφή του Μάσιμο Αλέγκρι να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Ο Ιταλός είχε μία άκρως επιτυχημένη πορεία από το 2014 μέχρι το 2019 στον σύλλογο, με τον ίδιο να γνωρίζει καλά την ομάδα και τους παίκτες.

Παρά την ξεκάθαρη προτίμηση το Αντρέα Ανιέλι στους Ζιντάν και Αλέγκρι, ο ιταλικός σύλλογος σκέφτηκε να κάνει την έκπληξη με τον Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος έμεινε ελεύθερος και καλοπληρωμένος από τον Τότεναμ, ωστόσο «βιάστηκε» και συμφώνησε με την Ρόμα, σύμφωνα με τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.
1264548312-945339554-.jpg

ChampionsLeagueκαι… ESLκρίνουν το ταμείο

Δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η Γιουβέντους είναι στην 5η θέση με 72 βαθμούς, στο -1 από την 4η Νάπολι και τις θέσεις που οδηγούν στο ChampionsLeague. Η «Γηραιά Κυρία» έχει ακόμα δύο «τελικούς» με Ίντερ και Μπολόνια, με τον Πίρλο να θέλει το 2 στα 2 για να μην μείνει εκτός ChampionsLeague. Σε περίπτωση που ο σύλλογος βρεθεί στο EuropaLeagueτη νέα σεζόν, η οικονομική ζημιά θα φτάσει περίπου τα 90 εκατομμύρια ευρώ και η Γιουβέντους θα χρειαστεί να βγάλει στο «σφυρί» κάποιους παίκτες, την ώρα που η Μπαρτσελόνα βλέπει «ζεστά» τον Ντε Λιχτ.

Πέρα από αυτό, ανοικτό παραμένει και το μέτωπο του ESL, καθώς Γιουβέντους, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα δεν έχουν αποστασιοποιηθεί ακόμα από το πρότζεκτ. Η UEFAέχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την τιμωρία των τριών συλλόγων, με την σύσταση μίας επιτροπής που θα ερευνήσει τις κινήσεις τους. Οι «απειλές» έρχονται και από την Ιταλία, καθώς ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, τόνισε πως δεν θα διστάσει να αποβάλει από το πρωτάθλημα την Γιουβέντους, εάν δεν αποχωρήσει από την ESLμέχρι το ξεκίνημα της νέας σεζόν.
91718-16134506185582-800.avif

Από την πλευρά του, ο Πίρλο δεν δείχνει καμία διάθεση να παραιτηθεί, δείχνοντας αποφασισμένος να συνεχίσει την δουλειά του στον σύλλογο και μετά την πρώτη σεζόν. Ο ίδιος έχει την στήριξη της διοίκησης, καθώς ο αντιπρόεδρος του συλλόγου και πρώην παίκτης, Πάβελ Νέντβεντ, τόνισε πως τόσο ο Ιταλός, όσο και ο Ρονάλντο, θα μείνουν στον σύλλογο και την επόμενη χρονιά, παρά τις δυσκολίες. Οι αγώνες με Ίντερ και Μπολόνια θα κρίνουν το μέλλον πολλών ατόμων στην ομάδα, την ώρα που οι Λουκάκου, Γιανγκ, Πέρισιτς και Χακίμι βρέθηκαν σε κορονοπάρτι και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός του αγώνα των δύο ομάδων.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης