Football Talk

Άγιαξ: Έλιωσε το κύπελλο του πρωταθλήματος για να δώσει αστεράκια στους κατόχους διαρκείας!

Άγιαξ: Έλιωσε το κύπελλο του πρωταθλήματος για να δώσει αστεράκια στους κατόχους διαρκείας!
Ο «Αίαντας» δείχνει για άλλη μία φορά πως βρίσκεται στο πλάι των φιλάθλων του.
Σχετικά Άρθρα

Σε μία κίνηση ποδοσφαιρικής παιδεία, ο Άγιαξ αποφάσισε να λιώσει το τρόπαιο του ολλανδικού πρωταθλήματος, ώστε να δημιουργήσει 42.000 αστεράκια, τα οποία θα μοίραζες στους κατόχους διαρκείας. Ο λόγος ήταν πως λόγο της πανδημίας του COVID-19 δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην «Johan Cruyff Arena», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους «αποζημιώσει».

Το κάθε αστέρι θα ζυγίζει περίπου 3.5 γραμμάρια και θα σταλθεί σε όλους τους κατόχους διαρκείας, όπως τόνισε ο Έντβιν φαν ντεν Σαρ. «Μετά από μία δύσκολη χρονιά, θα βεβαιωθούμε πως οι οπαδοί μας νιώθουν κομμάτι του πρωταθλήματος».

Ajax_Trophy.jpg

Το εγχείρημα έχει τίτλο «Ένα κομμάτι νίκης. Ένα κομμάτι ιστορίας. Ένα κομμάτι του Άγιαξ». «Προηγουμένως, όταν είπαμε πως “αυτό το πρωτάθλημα είναι για εσάς”, εκφράσαμε το πώς το κάνουμε για τους οπαδούς μας. Ωστόσο, μοιράζοντας το τρόπαιο είναι η απόλυτη απόδειξη πως το εννοούμε». Μετά από αυτή την κίνηση, ο ολλανδική ομοσπονδία έδωσε ένα δεύτερο τρόπαιο στον Άγιαξ, την ώρα που ο σύλλογος έχει δώσει τα 30 από τα 34 παιχνίδια χωρίς τον κόσμο του.

Πέραν του πρωταθλήματος, ο Άγιαξ κατέκτησε και το Κύπελλο Ολλανδίας, πετυχαίνοντας το double και την φετινή σεζόν. Ο «Αίαντας» θα δώσει άλλα 2 παιχνίδια την φετινή σεζόν, απέναντι σε Φένλο και Φίτεσε, χωρίς κόσμο στις κερκίδες.

Ajax_Title.jpg

Ωστόσο η «Johan Cruyff Arena» θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες της στον κόσμο για τους αγώνες της εθνικής ομάδες, απέναντι σε Ουκρανία, Αυστρία και Βόρεια Μακεδονία, για τον 3ο όμιλο του Euro 2021, περιμένοντας περίπου 12.000 άτομα.

Οι Ολλανδοί είχαν εύκολο έργο και φέτος στο πρωτάθλημα, καθώς βρίσκεται στην 1η θέση του πρωταθλήματος με 82 βαθμούς, 14 περισσότερους από την 2η Αϊντχόφεν. Στην Ευρώπη σταμάτησαν στα προημιτελικά του Europa League, μένοντας εκτός με συνολικό σκορ 3-2 από την Ρόμα.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης