Football Talk

Η Μπάγερν και οι υπερπρωταθλήτριες ομάδες που σαρώνουν τους τίτλους στο πρωτάθλημά τους

Η Μπάγερν και οι υπερπρωταθλήτριες ομάδες που σαρώνουν τους τίτλους στο πρωτάθλημά τους

Κατακτούν ή κατέκτησαν κατά βούληση τα πρωταθλήματά τους. Η Μπάγερν Μονάχου έφτασε τους 9 σερί τίτλους στην Bundesliga. Και δεν είναι η μόνη που το έχει καταφέρει στην κατηγορία της.

BUNDESLIGA - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 9 (2013-2021) 

Δεδομένη η κυριαρχία της στη Γερμανία. Αποτελεί το Α και το Ω στη μεγάλη κατηγορία. Αρχής γενομένης από το 2013 μέχρι σήμερα, η Μπάγερν Μονάχου κατακτά συνεχόμενα τα πρωταθλήματα στην Bundesliga, φτάνοντας πλέον τα εννέα. Συνήθως με επιβλητικό τρόπο. Η φετινή πορεία της ήταν αντίστοιχα πειστική, από ένα σημείο και μετέπειτα. Κούραση, κορωνοϊός, μουρμούρα, υπόθεση Φλικ, τραυματισμοί. Τίποτα δεν την επηρεάσε. Η αύρα της υπερπρωταθλήτριας, ανά τα χρόνια, είναι ανεπανάληπτη. Γκουαρδιόλα, Αντσελότι, Χάινκες, Κόβατς και Χάνσι Φλικ. Όλοι τους χάρισαν τη «σαλατιέρα» στην τροπαιοθήκη των Βαυαρών.

Ανάλογα επιβλητική εικόνα εμφάνισαν κατά καιρούς κι άλλα σπουδαία κλαμπ στα Top5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Απούσα η Αγγλία φυσικά, που ως η πιο ανταγωνιστική Λίγκα έχει να παρουσιάσει «μόνο» τα 3 σερί τρόπαια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2007 έως το 2009. Αναφερόμαστε πάντα σε επίπεδο Premier League.

SERIE A - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 9 (2012-20)

Μόλις πριν από λίγες ημέρες έσπασε (και επίσημα) η πρωτοκαθεδρία της Γιουβέντους στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η προηγούμενη 10ετία ήταν αφιερωμένη στον αστερισμό των «μπιανκονέρι». Τη σεζόν 2013-14 η αρμάδα από το Τορίνο ξεπέρασε τα 30 πρωταθλήματα στην ιστορία της. Αντόνιο Κόντε (3), Μαξ Αλέγκρι (5) και ο Μαουρίτσιο Σάρι την περασμένη σεζόν οδήγησαν τη Γιουβέντους εκ του ασφαλούς στην κορυφή.

JUVE.jpg

LIGUE 1 - ΛΥΩΝ 7 (2002-2008)

Ότι κάνει τώρα η Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία, τα έκανε προ πολλού η Ολιμπίκ Λυών. Τα χρήματα του προέδρου Ζαν Μισέλ Ολάς επενδύθηκαν σωστά την πρώτη 10ετία της νέας χιλιετίας και το κλαμπ κατέκτησε 7 σερί τίτλους. Οι Ζακ Σαντινί (1), Πολ Λε Γκεν (3), Ζεράρ Ουγιέ (2) και Αλέν Περέν (1) μοιράστηκαν τις επιτυχίες στους «Λυωνέ». Ακόμα και σήμερα αποτελεί τη μοναδική ομάδα στη Ligue 1 με 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα.

LYON.jpg

LA LIGA - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡ. 5 (1986-1990)


Αναφορικά με την ισπανική La Liga απαιτείται ένα, σχετικά μακρινό, ταξίδι πίσω στο χρόνο. Η μάχη των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, συν την πρόσφατη καθιέρωση της Ατλέτικο Μαδρίτης στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, δεν επέτρεψε σε κάποια να κυριαρχήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τη δεκαετία του ’80 η Ρεάλ πρόσθεσε δύο Κύπελλα UEFA στην τροπαιοθήκη της, εντούτοις στην εγχώρια Λίγκα οι Βάσκοι της Σοσιεδάδ και Μπιλμπάο ήταν άκρως ανταγωνιστικές. Από το 1985, πάντως, και μετέπειτα πέτυχε το περίφημα «La Quinta». Ο πρόεδρος Μεντόθα έφερε τον Ούγκο Σάντσες ως παρτενέρ του Μπουτραγένιο, οι «Los Blancos» έκαναν... πάρτι, με επιστέγασμα των προσπαθειών τους, τα 5 σερί πρωταθλήματα.

REAL.jpg

Διψήφιο αριθμό συνεχόμενων τίτλων δεν έχει πετύχει κάποια ομάδα στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Μπάγερν φέρνει από τη νέα σεζόν τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν στον πάγκο της, με σκοπό να φτάσει την έννοια «υπερπρωταθλήτρια» σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Άλκης Τσαβδαράς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης