Football Talk

Η Τσέλσι του Τουχελ «έπνιξε» τη Ρεάλ 2-0: «Αγγλικός» τελικος στην Πόλη κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι

Η Τσέλσι του Τουχελ «έπνιξε» τη Ρεάλ 2-0: «Αγγλικός» τελικος στην Πόλη κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι

Οι «μπλε» θα αναμετρηθούν στον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης με τη Μάντσεστερ Σίτι

Με μία επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η Τσέλσι επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League, όπου και θα αντιμετωπίσουν στις 29 Μαϊου τη Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

«Άναψαν» νωρίς τα αίματα

Οι οπαδοί των «μπλε» υποδέχθηκαν το πούλμαν της ομάδας προς το «Στάμφορντ Μπριτζ» με συνθήματα, εμψυχόνοντας τους παίκτες. Ωστόσο την ίδια αντιμετώπιση δεν είχε και ο πρόεδρος των Ισπανών, Φλορεντίνο Πέρεθ. Οι φίλαθλοι της Τσέλσι εντόπισαν το ταξί στο οποίο πίστευαν ότι βρισκόταν ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ, φωνάζοντας του «Πέρεζ, είσαι α@@@δι», ως αντίδραση στην δημιουργία της European Super League.


Νωρίς τον έλεγχο η Ρεάλ, απάντησε η Τσέλσι


Οι Μαδριλένοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή και τις φάσεις στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, παρά το ακυρωθέν γκολ του Τίμο Βέρνερ στο 18’. Ο Γερμανός απάντησε ωστόσο 10 λεπτά αργότερα, κάνοντας με κεφαλιά σε κενή εστία το 1-0. Ο Μπενζεμά προσπάθησε να κάνει το 1-1 στο 36’, ωστόσο με εκπληκτική επέμβαση ο Μεντί κράτησε το 1-0.

Μία λαμπάδα στο ύψος του Κουρτουά

Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ εκμεταλλεύτηκαν στο δεύτερο μέρος τα κενά που τους έδωσε η άμυνα της Ρεάλ, ωστόσο δυσκολεύτηκαν στην τελική πάσα και στην εκτέλεση. Ο Τιμπό Κουρτουά κατέβασε «ρολά» στο δεύτερο ημίχρονο, σταματώντας σε τρεις περιπτώσεις τους Βέρνερ, Χάβερτς και Καντέ σε τετ α τετ, ενώ ο δεύτερος είχε και δοκάρι.

Τελικά την πρόκριση «κλείδωσε» στο 85’ ο Μέισον Μάουντ, μετά από ωραία πάσα του Κρίστιαν Πούλισικ. Έτσι η Τσέλσι κερδίζει την Ρεάλ με συνολικό σκορ 3-1 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της Κωνασταντινούπολης, όπου και θα βρει μπροστά της τη Σίτι. Αυτός είναι ο πρώτος τελικός των «μπλε» στην κορυφαία διασυλλλογική διοργάνωση μετά από το 2012, όταν και κέρδισαν στη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό την Μπάγερν Μονάχου.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης