Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα: Από το -90 στην αποκάλυψη της χρονιάς!

ΠΑΣ Γιάννινα: Από το -90 στην αποκάλυψη της χρονιάς!
Η ομάδα των Ιωαννίων είναι η ζωντανή απόδειξη πως το πάθος σε συνδυασμό με το πείσμα, μπορούν να σε φέρουν πολύ ψηλά.
«Για να φτάσεις στην κορυφή, πρέπει να πέσεις χαμηλά», λόγια που ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε πράξη. Μπορεί η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη να είναι η φετινή αποκάλυψη της Super League, όμως είναι γεγονός πως ο σύλλογος πέρασε από σαράντα κύματα για να φτάσει εκεί.

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αδικία

Ήταν Μάιος του 2005 όταν οι Γιαννιώτες ενεπλάκησαν στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αδικία στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Όλα ήταν έτοιμα για να διεξαχθεί ο αγώνας μπαράζ μεταξύ του ΠΑΣ με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, όμως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΑΕ είχε άλλη άποψη...
Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποφάσισε την αφαίρεση αρχικά 65 και εν τέλει 90 βαθμών από την ΠΑΕ, λόγω παλαιών οφειλών σε 18 παίκτες της ομάδας ύψους 400.000 ευρώ. Ο σύλλογος έκανε έφεση κατά της απόφασης όμως η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την απέρριψε αμέσως.

120121222_332034788002361_5991206621939875390_n.jpg

Ο εκνευρισμός και η θλίψη δεν άργησε να πλημμυρίσει την πόλη. Αδικημένοι οπαδοί ξεχύθηκαν στους δρόμους της ομάδας ζητώντας μέχρι και την παρέμβαση του Πρωθυπουργού της χώρας για την επίλυση του ζητήματος.
Παρά τις έντονες αντιδράσεις τα πράγματα δεν μπόρεσαν να αλλάξουν με τον ΠΑΣ να τερματίζει τελευταίος με -65 βαθμούς και να πέφτει στην Β’ κατηγορία Ελλάδας. Τη θέση του στα μπαράζ πήρε ο Ιωνικός, που στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος βρισκόταν έναν βαθμό πίσω, ο οποίος μπόρεσε να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια επικρατώντας 2-1 του Απόλλωνα.

Το φαινόμενο Γιαννίκης

Ο ΠΑΣ πλέον βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη τερμάτισε 8η στην βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ενώ διεκδίκησε ακόμη κι ένα εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Τι τον οδήγησε όμως εκεί; Σε κάθε παιχνίδι όλοι οι παίκτες βγάζουν πάθος και δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο. Δεν είναι τυχαία άλλωστε τα θετικά αποτελέσματα απέναντι στο big 4 (και όχι μόνο) και η πρόκρισή του στους 4 του Κυπέλλου.

ʕЅˋϠ2020-2021 / ЁϠ- ЁӠÉḾ͉ (֙ԏÑVɁ: ́ъϓ ׏ՆϕчӠ/ EUROKINISSI)

Από τη μία το παιχνίδι των Γιαννιωτών έχει αλλάξει κατά έναν μεγάλο βαθμό με την έλευση του Λοντίγκιν στην ομάδα κι έπειτα. Ο τρόπος παιξίματος του ΠΑΣ βασίζεται κατά κύριο λόγο στην ανάπτυξη με πάσες και όχι στις σέντρες, με τους κατάλληλους παίκτες να κάνουν σωστά τη δουλειά.
Από την άλλη ο Έλληνας προπονητής έχει κάνει τα «μαγικά» του δίνοντας στους ποδοσφαιριστές του το ελιξίριο της ομαδικότητας. Το εγώ παίζω για εσένα, εσύ για εμένα και εμείς για όλους. Αυτή είναι η νοοτροπία που έχει ριζώσει στην ομάδα και την έχει οδηγήσει στην επιτυχία.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης