Football Talk

Ατρόμητος: Η επιθετική δυστοκία και τα 12 ματς δίχως νίκη

Ατρόμητος: Η επιθετική δυστοκία και τα 12 ματς δίχως νίκη

Μία πολύ κακή χρονιά φτάνει στο τέλος της για τον Ατρόμητο, με την επιθετική δυστοκία να είναι το πρόβλημα που επιζητά λύση για την επόμενη σεζόν.

«Κυκλοθυμική» χαρακτηρίζεται η φετινή σεζόν του Ατρομήτου, με την ομάδα του Περιστερίου να βάζει φρένο στις υψηλές πτήσεις που είχε συνηθίσει τους φιλάθλους της και να παραμένει μακριά από τις νίκες για ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η επιστροφή του Σάββα Παντελίδη στο Περιστέρι

Αναλυτικότερα, η τελευταία νίκη του Ατρομήτου σε όλες τις διοργανώσεις τοποθετείται στις 31 Ιανουαρίου, όταν είχε μεταβεί στα Ιωάννινα για να επικρατήσει με 0-1 επί του ΠΑΣ Γιάννενα, στο προτελευταίο παιχνίδι του Νταμίρ Κάναντι στον πάγκο της ομάδας.

Έπειτα ακολούθησε ο αποκλεισμός των «Περιστεριωτών» από τη ομάδα της Ηπείρου και ο Σάββας Παντελίδης, επέστρεψε ένα χρόνο μετά την πρώτη του θητεία στο Περιστέρι, ξανά στον πάγκο της ομάδας, με βασικό στόχο την βελτίωση της ψυχολογίας, την επίτευξη σταθερότητας και την βαθμολογική αναρρίχηση.

Παρόλα αυτά, λίγα ήταν τα πράγματα που άλλαξαν στον Ατρόμητο, με βασικότερα ζητήματα την απουσία ενός τριπόντου, που θα συνέβαλλε όχι τόσο βαθμολογικά, αλλά κυρίως θα επιδρούσε καταλυτικά στην ψυχολογία του συνόλου, όσο και το θέμα με το γκολ, στο οποίο ο Ατρόμητος δυσκολεύεται καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν, αλλά δεν έχει βρει λύση, ακόμη και δύο εβδομάδες πριν την ολοκλήρωσή της.

Η επιθετική δυστοκία και το αρνητικό ρεκόρ

Κάπως έτσι, ο Δημήτρης Γούτας αποτελεί τον δεύτερο σκόρερ της ομάδας του Περιστερίου με 3 γκολ σε 25 ματς στο πρωτάθλημα, με τους Αγκάγιεφ, Μουνίθ και Χριστοδουλόπουλο να έχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό τερμάτων με τον στόπερ του Ατρομήτου, ενώ και ο Γιώργος Μανούσος δεν έφτασε τα επίπεδα απόδοσης που αναμενόταν, έχοντας πετύχει τρία λιγότερα τέρματα από όσα σκόραρε την προηγούμενη σεζόν.

Παράλληλα, οι νεοαποκτηθέντες Εντομβόγκι και Μάτιτς δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα σε 21 ματς αθροιστικά, μετρώντας μόλις μία ασίστ έκαστος.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις μόλις 6 επικρατήσεις του Ατρομήτου, από τις οποίες οι 4 προήλθαν με μηδέν παθητικό, είχαν ως αποτέλεσμα το σύνολο του Περιστερίου να μείνει 11ο στην βαθμολογία, με συγκομιδή 31 βαθμών σε 31 παιχνίδια, πράγμα που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για το ίδιο τα τελευταία 8 χρόνια.

Παρόλα αυτά, πλέον έχουν απομείνει δύο αγωνιστικές, τα μαθήματα που έχει πάρει ο Ατρόμητος είναι αρκετά και η επόμενη μέρα είναι προ των πυλών. Πεποίθηση όλων άλλωστε στο Περιστέρι αποτελεί η επιστροφή της ομάδας στις θέσεις που μας είχε όλους συνηθίσει. Η τεχνογνωσία υπάρχει, η θέληση είναι προφανής και ο Ατρόμητος θέλει… να γυρίσει στα παλιά σύντομα.

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης