Face to Face

O Σανέλ Γιάχιτς στο BN Sports: «Φαβορί η ΑΕΚ – Κίνδυνος ο Μπραντάο – Κορυφαίος όλων ο Μπάγεβιτς!»

O Σανέλ Γιάχιτς στο BN Sports: «Φαβορί η ΑΕΚ – Κίνδυνος ο Μπραντάο – Κορυφαίος όλων ο Μπάγεβιτς!»
Ο Σανέλ Γιάχιτς μίλησε στο BN Sports για την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και στη Βελέζ Μόσταρ, έχρισε την «Ένωση» ως φαβορί, ενώ αποθέωσε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά και την πρόσληψη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.
Σχετικά Άρθρα

Ο πρώην σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος της ΑΕΚ και του Άρη, Σάνελ Γιάχιτς, αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της μηχανής του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο πέρασμά του από τους πάγκους των δύο ομάδων. Με 23 συμμετοχές με την Εθνική της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, άλλωστε, ήταν μία από τις πιο αξιόπιστες λύσεις που είχε στα χέρια του ο «πρίγκιπας του Νερέτβα».

Η εμπειρία του από το πρωτάθλημα της χώρας του, αφού αγωνίστηκε για έξι χρόνια συνολικά με τη φανέλα της Ζελέζνιτσαρ, τον καθιστούν ικανό να σκιαγραφήσει το προφίλ της Βελέζ Μόσταρ, εν όψει της αναμέτρησής της με την ΑΕΚ, στο 2ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League.

To BN Sports επικοινώνησε μαζί του και αυτός με τη σειρά του έχρισε το δικό του φαβορί για την πρόκριση, μίλησε για τα δυνατά και τρωτά σημεία της Βελέζ, ενώ αναφέρθηκε τόσο στον μεγαλύτερο προπονητή που πέρασε από την Ελλάδα κατά τη γνώμη του, Ντούσαν Μπάγεβιτς, όσο και στον ελπιδοφόρο, Βλάνταν Μιλόγεβιτς.
Image


-Θεωρείτε πως δίκαια η ΑΕΚ είναι το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού;

«Φυσικά! Ωστόσο, δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να υποτιμήσει τη Βελέζ Μόσταρ. Μπορεί σαν ευρωπαϊκά μεγέθη να μην είναι δυνατόν να συγκριθούν, αλλά πρέπει να είναι προετοιμασμένη πως πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα».

 

-Ποιο είναι το πιο αδύναμο, αλλά και το πιο δυνατό, σημείο της Βελέζ;

«Είναι ένα σύνολο βασισμένο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές με πάθος για διάκριση. Το γεγονός πως θα αγωνιστούν χωρίς κανένα άγχος, αφού η ΑΕΚ είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την πρόκριση, θα λειτουργήσει υπέρ τους. Έχουν μόνο να κερδίσουν από αυτά τα δύο παιχνίδια. Από την άλλη, η απουσία της ομάδας επί τρεις δεκαετίες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας στην προσπάθειά τους».

 

-Ξεχωρίζετε κάποιον παίκτη από το ρόστερ της;

«Τον Μπραντάο. Είναι ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της ομάδας, αφού διαθέτει ταχύτητα, αλλά και καλή τεχνική. Επίσης, ο Άντζουσιτς, που αγωνίζεται ως δεκάρι, είναι εξαιρετικός οργανωτής».

 

-Από την πλευρά της ΑΕΚ;

«Ο Αραούχο, είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, όπως και ο Μάνταλος, που τον θεωρώ ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτει η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια στο ρόστερ της».

 Αραούχο σε Μάνταλο: «Αδερφέ μου!» (ΦΩΤΟ)

-Ζήσατε την ΑΕΚ σε δύσκολες μέρες. Πώς νιώθετε που τα τελευταία χρόνια επέστρεψε στους τίτλους και ετοιμάζεται να μπει στο νέο της γήπεδο;

«Είναι μείζονος σημασίας η επιστροφή της ΑΕΚ στο δικό της γήπεδο. Ειδικά για τους φίλους της ομάδας. Χάρηκα πολύ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018 και πλέον, η ομάδα πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτές τις επιτυχίες. Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Άρης είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά αν η ΑΕΚ ενισχυθεί με μερικούς ποιοτικούς παίκτες, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, αφού πλέον έχει και έναν εξαιρετικό κόουτς στον πάγκο. Στη δική μου εποχή, τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου δεν μας άφηναν πολλά περιθώρια, αλλά έστω κι έτσι, κατακτήσαμε ένα Κύπελλο το 2011, που είναι η αγαπημένη μου ανάμνηση από την ΑΕΚ και την Ελλάδα γενικότερα».

 

-Ανάμεσα στην ΑΕΚ και στη Βελέζ Μόσταρ, στέκει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ως συνδετικός κρίκος, υπό τις οδηγίες του οποίου αγωνιστήκατε. Τι θυμάστε από αυτήν τη συνεργασία;

«Ο Μπάγεβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα. Υπήρξε σπουδαίος και ως ποδοσφαιριστής, γράφοντας τη δική του ιστορία και στους δύο συλλόγους. Έμαθα πάρα πολλά δίπλα του και με βοήθησε να βελτιωθώ. Θα είναι πάρα πολύ χαρούμενος που θα δει μία αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και στη Βελέζ. Θα το απολαύσει σίγουρα».

 

-Πιστεύετε πως η «Ένωση» είναι σε καλά χέρια μετά την πρόσληψη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς;

«Σίγουρα! Παρουσίασε σπουδαίο έργο στον Ερυθρό Αστέρα και τα πεπραγμένα του τον κατατάσσουν στους πολύ καλούς Σέρβους προπονητές. Όμως, θα χρειαστεί χρόνο για να χτίσει την ομάδα που επιθυμεί, ενώ ας μην ξεχνάμε πως είναι μόλις η δεύτερη θητεία του στην Ελλάδα. Ο Ερυθρός Αστέρας του έδωσε αυτόν τον χρόνο και τα αποτελέσματα ήταν ευεργετικά για τον σύλλογο».


Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης