Face to Face

Η Ελένη Καπογιάννη στο BN Sports: «Ο Παναθηναϊκός ανήκει στην κορυφή - Νιώθω πίκρα για την αντιμετώπιση του γυναικείου Μπάσκετ»

Η Ελένη Καπογιάννη στο BN Sports: «Ο Παναθηναϊκός ανήκει στην κορυφή - Νιώθω πίκρα για την αντιμετώπιση του γυναικείου Μπάσκετ»
Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα Μπάσκετ Γυναικών μετά από οκτώ χρόνια και πίσω από αυτή την επιτυχία βρίσκεται η «αρχιτέκτονας», Ελένη Καπογιάννη.
Σχετικά Άρθρα
Η σειρά των τελικών στο γυναικείο πρωτάθλημα, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, είχαν όλη αυτή την ένταση και την αγωνία που επιφυλάσσουν διαρκώς τέτοιου είδους αγώνες. Εκτός από αυτά τα στοιχεία υπήρξαν και εκείνα της ανατροπής και της εναλλαγής συναισθημάτων στα δύο «στρατόπεδα».

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στους τίτλους, μετά από μια σειρά εφιαλτικών χρόνων, όπου έφτασε στο σημείο να υποβιβαστεί στην Α2 κατηγορία. Στο «τιμόνι» του συλλόγου, η Ελένη Καπογιάννη, η οποία «πλήγωσε» από την άλλη πλευρά την ομάδα, στην οποία εκείνη έβαλε τις βάσεις για να δημιουργηθεί η «αυτοκρατορία» της εντός συνόρων.

pao_1.jpg

Η προπονήτρια του Παναθηναϊκού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μίλησε στο «ΒΝ Sports» και αναφέρθηκε στην σειρά των τελικών, σε εκείνα που συνέβησαν εκτός των τεσσάρων γραμμών, στην εμπιστοσύνη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, στην επόμενη ημέρα του συλλόγου σε Ελλάδα και Ευρώπη, στην Εθνική ομάδα, στην πιθανότητα να βρεθεί κάποια στιγμή στον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης», ενώ δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά της για τον τρόπο αντιμετώπισης του γυναικείου Μπάσκετ.

Θεωρείτε αυτή την σειρά των τελικών ως διαφήμιση του ελληνικού γυναικείου Μπάσκετ;

«Αναμφισβήτητα ναι ήταν διαφήμιση, γιατί τα είχε όλα. Είχε contrast συναισθημάτων και υψηλό ανταγωνισμό. Θεωρώ ότι για μεγάλα χρονικά διαστήματα και για σειρά τελικών, είχε πολύ ωραίο θέαμα και ήταν αντάξιο των ονομάτων των δύο αντιπάλων».

Όταν βρεθήκατε πίσω στη σειρά πιστέψατε στην ανατροπή;

«Εγώ είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος. Η συναισθηματική κατάσταση εκείνη τη στιγμή δεν ήταν καλή, αλλά είπαμε στα αποδυτήρια ότι αυτή δεν είναι η εικόνα των κοριτσιών. Δεν είναι αυτό που τους αντιπροσωπεύει. Δεν είναι αυτό που έχουν παρουσιάσει ολόκληρη τη χρονιά και ότι θα έπρεπε να παλέψουν περισσότερο στην άμυνα. Αν μπορούσαμε να προηγούμαστε στο τρίτο δεκάλεπτο με μία διαφορά της τάξεως των 4-6 πόντων, πιστεύω θα μπορούσαμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω ότι πίστευα ότι μπορεί να ανατραπεί, αλλά ήμουν σίγουρη ότι μπορεί να "μαζευτεί"».

Πώς νιώθετε που είστε ο άνθρωπος που καθοδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 8 χρόνια και σταμάτησε το σερί των πέντε πρωταθλημάτων του Ολυμπιακού;

«Νιώθω πολύ όμορφα, όπως ο καθένας που θα ήταν στη θέση μου. Γιατί έχουμε δουλέψει πολύ όλη τη χρονιά και θέλαμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Νομίζω κάναμε πολλά βήματα μπροστά, πέρα από όλες τις προσδοκίες. Περηφάνια και ικανοποίηση μπορώ να νιώθω».

lll.jpg

Tι γεύση σας αφήνουν αυτοί οι τελικοί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αν συνυπολογίσουμε όσα διαδραματίστηκαν εκτός γηπέδου;


«Καταρχάς η πρώτη γεύση που μου αφήνουν είναι πίκρα, γιατί κωφεύει όλος ο αθλητικός κόσμος στο Μπάσκετ Γυναικών. Συμπεριλαμβανομένων και των social media και των καναλιών και των φορέων όλων. Το Μπάσκετ Γυναικών είναι εδώ, φέρνει επιτυχίες σε εθνικό επίπεδο. Έχει πολύ ωραία ματς στο πρωτάθλημα. Θα έπρεπε να πάρει τη θέση που του αξίζει, όπως γίνεται και σε όλη την Ευρώπη. Όσον αφορά όλα τα υπόλοιπα δεν με αγγίζουν γιατί εγώ κοιτάζω την δουλειά μου. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει τα πάντα για να στηρίξει την ομάδα και να είναι ανταγωνιστική μέσα στο γήπεδο. Τα παιχνίδια παίζονται μέσα στο γήπεδο. Δυστυχώς δεν τα έδειξε όλα η ΕΡΤ. Θεωρώ ότι η νίκη μας είναι ξεκάθαρη και δίκαιη».

Θεωρείτε ότι αυτός ήταν ο σημαντικότερος τίτλος της καριέρας σας ως αθλήτρια και προπονήτρια;

«Ο καθένας έχει τη "γλύκα" του. Σίγουρα αυτός είναι ο πιο ξεχωριστός, γιατί κάτι τέτοιο δεν το έχω νιώσει ξανά και ισχύει αυτό που λένε ότι "δεν μπορείς να φανταστείς αν δεν το ζήσεις αυτό που γίνεται στον Παναθηναϊκό". Οφείλω να το ομολογήσω κι εγώ. Δεν έχω ζήσει ξανά τέτοιες στιγμές. Είναι απίστευτο αυτό που έγινε με τον κόσμο. Τον κάνουν πολύ διαφορετικό αυτόν τον τίτλο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη».

Τι έχετε να σχολιάσετε για την στήριξη του κόσμου και την εμπιστοσύνη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς το πρόσωπό σας;

«Είναι συγκινητικό. Και τον κόσμο θα ήθελα να ευχαριστήσω και αρχικά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που με εμπιστεύτηκε από την αρχή να αναλάβω την ομάδα. Τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως γιατί είναι ο άνθρωπος που με φώναξε στον Παναθηναϊκό, κάναμε ένα σχέδιο και μου εμπιστεύτηκε την ομάδα και εγώ δεν το ξεχνάω αυτό».

pppp.jpg

Επεκτείνατε πρόωρα τη συνεργασία σας με τον σύλλογο και για την επόμενη σεζόν, πριν καν ολοκληρωθούν οι τελικοί. Πώς νιώθετε για αυτή την έκβαση;


«Νιώθω πολύ ωραία και η συνεργασία μας με τη διοίκηση είναι καταπληκτική. Υπάρχει συνεννόηση. Υπάρχει ένα όραμα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάνει υπερβάσεις αυτή την χρονιά για να μας παρέχουν τις καλύτερες συνθήκες, ώστε η ομάδα να είναι πιο ανταγωνιστική. Επειδή συμπλέουν οι απόψεις μας και το θέλαμε από κοινού, ήταν πολύ εύκολο να ανανεωθεί η συνεργασία μας».

Ο μεγάλος στόχος του πρωταθλήματος επετεύχθη. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για την επόμενη σεζόν και αν έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τη στελέχωση του ρόστερ;

«Θέλουμε να απολαύσουμε αυτήν την κατάκτηση χωρίς καμία άλλη σκέψη, αλλά σίγουρα η ομάδα θα πρέπει να ενισχυθεί. Θα πρέπει να καθιερωθεί πλέον στην κορυφή. Ο Παναθηναϊκός είναι σύλλογος κορυφής. Μετά από αυτά τα δύσκολα χρόνια, με τα διάφορα προβλήματα, νομίζω ότι έχουν ξεπεραστεί και έχουν μείνει στο παρελθόν. Ο στόχος της ομάδας είναι να καθιερωθεί στην ελίτ του ελληνικού πρωταθλήματος και γιατί όχι να έχει μία πολύ καλή παρουσία σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση».

Έχετε φορέσει την φανέλα της Εθνικής ως αθλήτρια. Φέτος η ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού θα συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ. Ποια είναι η πρόβλεψή σας για την πορεία της ομάδας και αν υπάρχει μέλλον θεωρείτε στο ελληνικό γυναικείο Μπάσκετ;

«Φυσικά και υπάρχει μέλλον. Είναι μία σειρά από πράγματα που είτε γίνονται μισά, είτε δεν γίνονται. Πιστεύω ότι φυσικά και έχει, γιατί είναι το εθνικό μας άθλημα. Όσον αφορά στην Εθνική ομάδα, τα κορίτσια πήραν την πρόκριση με μηδέν αγώνες στα πόδια τους. Έκαναν την υπέρβαση. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη, γιατί αυτή η ομάδα είναι επί σειρά ετών απρόβλεπτη. Πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα. Το μόνο που θέλω να ευχηθώ είναι να είναι όλοι υγιείς και να δώσουν το 100%, που είμαι σίγουρη πως θα το κάνουν. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και είμαστε όλοι στο πλευρό τους».

Βρίσκεται ανάμεσα στους προσωπικούς σας στόχους να αναλάβετε το «τιμόνι» της Εθνικής στο άμεσο μέλλον;

«Είμαι σε μία ηλικία, με βάση την διαδρομή μου, που έχω απελευθερωθεί από πολλών ειδών προσδοκίες. Θέλω να δουλεύω, να γίνομαι καλύτερη και εφόσον τα πράγματα είναι ώριμα, μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Ωραίο θα ήταν σαν ιδέα και αν είναι να έρθει θα έρθει».

Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης