Face to Face

Η Πέννυ Ρόγκα στο BN Sports: «Το ελληνικό βόλεϊ έχει ταλέντο, θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό»

Η Πέννυ Ρόγκα στο BN Sports: «Το ελληνικό βόλεϊ έχει ταλέντο, θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό»
Η Εθνική Γυναικών τσέκαρε το... εισιτήριο για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και η Πέννυ Ρόγκα αποτέλεσε μέλος αυτής της μεγάλης επιτυχίας.

Μπορεί η περασμένη αγωνιστική περίοδο να προκάλεσε «πληγή» στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ, λόγω της πανδημίας, όμως απέδειξε ότι όταν υπάρχει θέληση, πάθος και ταλέντο, τότε όλα τα εμπόδια υπάρχουν μόνο για να ξεπερνιούνται. Αυτό το μάθημα... ζωής μας υπέδειξαν οι διεθνείς αθλήτριες με τις εμφανίσεις τους στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τα «κορίτσια» του Γκιγιέρμο Ναράνχο προκρίθηκαν στην μεγάλη «γιορτή» του ευρωπαϊκού βόλεϊ Γυναικών το ερχόμενο καλοκαίρι και ένα από τα γεγονότα που «σημάδεψε» την συγκεκριμένη ομάδα ήταν η επιστροφή της Πέννυς Ρόγκα στην Εθνική ομάδα.

hellas_1.jpg

Η διεθνής λίμπερο μίλησε στο «ΒΝ Sports» και μοιράστηκε τα πρώτα συναισθήματά της για αυτή τη μεγάλη επιτυχία αλλά και το αίσθημα να αγωνίζεται ξανά με το εθνόσημο στο στήθος. Παράλληλα έθεσε τους στόχους της ομάδας για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις συμπαίκτριές της.

Δεν στάθηκε όμως μόνο στο εθνικό επίπεδο αλλά και στο συλλογικό, και μίλησε για την απόφασή της να επιστρέψει για τρίτη φορά στον Παναθηναϊκό, ενώ εκμυστηρεύτηκε ότι επιθυμεί να κλείσει την καριέρα της, φορώντας την φανέλα των πράσινων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Πέννυ Ρόγκα στο «BN Sports»:

Καταρχάς πως νιώθεις για την πρόκριση της Εθνικής στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη φορά και είσαι μέλος αυτού του συνόλου;

«Αρχικά επιστρέφω στην Εθνική μετά από πέντε, έξι χρόνια και για εμένα είναι μεγάλη τιμή να φοράει κάποιος το εθνόσημο και να εκπροσωπεί την χώρα σου σε τέτοιες διοργανώσεις. Η επιστροφή μου στην Εθνική συνδυάστηκε με κάτι πολύ ευχάριστο, όπως η πρόκριση. Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενη και υπερήφανη για την ομάδα, για τις συμπαίκτριές μου, που καταφέραμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο. Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα και εύχομαι να ζήσουμε στο μέλλον ακόμη πιο όμορφες στιγμές».

Σε είδαμε στην τελευταία φάση με την Αυστρία να κερδίζεις τον τελευταίο πόντο του αγώνα με άμυνα, κάτι που είναι ασυνήθιστο. Από που προέρχεται αυτό το πάθος και η ενέργεια;

«Γενικότερα ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ, λόγω του κορονοϊού. Πολλές παίκτριες αλλάξαμε ομάδα, άλλες σταματήσαμε, καθώς δεν καταφέραμε να βρούμε ομάδα στο εξωτερικό για να συνεχίσουμε. Οπότε πήγαμε στην Εθνική "διψασμένες" για να ευχαριστηθούμε και να παίξουμε το άθλημα που αγαπάμε. Οπότε το να σου δίνει την ευκαιρία ο προπονητής σου να μπεις μέσα και να παίξεις έναν ολόκληρο αγώνα, νομίζω σε γεμίζει πάθος και ενθουσιασμό και τα δίνεις όλα. Εκτός από αυτό, με τις κοπέλες που ήμουνα μέσα στο γήπεδο ένιωσα πάρα πολύ οικεία και ήταν σαν να παίζαμε χρόνια μαζί. Οπότε και αυτό βοήθησε πάρα πολύ».

Πόσο σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι αυτή η επιτυχία προήλθε από αθλήτριες που δεν είχαν ιδιαίτερο αγωνιστικό ρυθμό φέτος λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος;

«Είχαμε συγκεντρωθεί πριν από ένα περίπου μήνα και η προετοιμασία έγινε υπό υψηλών προδιαγραφών επαγγελματισμού. Καθημερινές προπονήσεις, ώστε να βρούμε την φόρμα και τον ρυθμό μας. Βοήθησαν και τα φιλικά που δώσαμε στην Λάρισα και γενικότερα επειδή θεωρώ ότι το σύνολο της Εθνικής αποτελείται από παίκτριες υψηλού επιπέδου, αναγκαστικά και η προπόνηση πραγματοποιήθηκε με βάση αυτά τα πρότυπα. Οπότε θεωρώ πως βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο όλη αυτή την δουλειά που κάναμε σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, όπου ήταν πολύ στοχευμένη».

 Бϊщ́ԉʁ ŕљЁɊϕ БٔHˇ́ԏӠṌɊٍ / ŋˁā - ͏тǃɁ (֙ԏÑVɁ: ˅ٍɄS ԆŊS / EUROKINISSI)

Ήσασταν η μοναδική ομάδα της προκριματικής φάσης που ήταν αήττητη και δίχως να χάσει ούτε ένα σετ σε έξι αγώνες. Πώς το σχολιάζεις αυτό και αν είναι κάποια προειδοποίηση για τους αντιπάλους σας στη συνέχεια;


«Έκανε και σε εμένα φοβερή εντύπωση. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει και το διάβασα από τα sites. Ναι μεν θεωρώ βρισκόμασταν σε έναν βατό όμιλο με ομάδες που δεν ήταν τόσο δύσκολες, αλλά και πάλι νομίζω πως μπήκαμε συγκεντρωμένες στο στόχο μας και καταφέραμε να εκμηδενίσουμε τους αντιπάλους μας. Όσον αφορά για την συνέχεια και αν πρέπει να φανεί ως ένα μήνυμα στους αντιπάλους μας ,δεν το γνωρίζω, αλλά ξέρω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν μέσα στο γήπεδο και θα παλέψουμε για να φέρουμε τις νίκες».

Το πρώτο βήμα πραγματοποιήθηκε και περάσατε από την προκριματική φάση. Πλέον στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποιος είναι ο στόχος της Εθνικής;

«Νομίζω ένα "σκαλοπάτι" παραπάνω απ' ότι την προηγούμενη φορά. Δεν ξέρω ακόμα, δεν έχουμε μιλήσει, χθες αποχαιρετιστήκαμε και είπαμε θα επικοινωνήσουμε για την μετέπειτα προετοιμασία μας, για να θέσουμε προφανώς και τον επόμενο στόχο μας. Ο προπονητής έβγαλε θεωρώ και κάποια συμπεράσματα από αυτά τα δύο τουρνουά, που έγιναν σε Ελλάδα και Αυστρία, και μπορεί να θέσει εκ νέου στόχους , που μπορεί να μην είχε καν στο μυαλό του . Πιστεύω ότι είμαστε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο».

Οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών θα μας εκπροσωπήσουν σε δύο μεγάλα τουρνουά το καλοκαίρι. Θεωρείς ότι αυτό θα βοηθήσει στην εξέλιξη και την αναβάθμιση του αθλήματος στην χώρα μας;

«Νομίζω ότι ήδη βοηθάει το γεγονός ότι παίκτριες της βασικής εξάδας της Εθνικής παίζουν σε πρωταθλήματα του εξωτερικού. Αυτό αποδεικνύει ότι το ελληνικό βόλεϊ έχει ταλέντο και μπορεί να αναδειχθεί. Από εκεί και πέρα κάθε επιτυχία σε οποιοδήποτε άθλημα στην Ελλάδα νομίζω ότι αναδεικνύει ξεκάθαρα τον ελληνικό αθλητισμό και γενικότερα τις αξίες».

VOLLEY LEAGUE ṌɊٍ / ЁϠ- SРȅԉӠ(֙ԏÑVɁ: ÃŋǓ ӔϋǓ / EUROKINISSI)

Στο συλλογικό επίπεδο υπέγραψες πρόσφατα με τον Παναθηναϊκό και θα επιστρέψεις για τρίτη φορά στο «τριφύλλι». Πως νιώθεις για αυτό το βήμα στην καριέρα σου και αν υπάρχουν διαφορές από τις προηγούμενες θητείες σου στον σύλλογο;


«Συνολικά έχω παίξει στον Παναθηναϊκό έξι χρόνια. Νιώθω σαν να γυρίζω σπίτι μου. Δεν υπάρχει κάποια διαφορά, ούτε υπήρχε κάποιος ενδοιασμός για το θέμα της επιστροφής μου στην ομάδα. Απ' ότι είδα και με τους ανθρώπους που μίλησα από την διοίκηση του Παναθηναϊκού, τα πράγματα έχουν μπει σε μία ροή και φαίνεται πως λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα πλέον ο σύλλογος και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί πέρασα παλαιότερα τις δύσκολες στιγμές του συλλόγου. Θεωρώ ότι του αξίζει πλέον κάτι καλύτερο. Από εκεί και πέρα είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ανυπομονώ για την έναρξη του πρωταθλήματος από τον Σεπτέμβρη. Εύχομαι η νέα σεζόν να μην είναι ίδια με την προηγούμενη και να μην έχει "σκαμπανεβάσματα", τόσο για τις αθλήτριες, όσο και για τους συλλόγους ,γιατί και αυτοί ζημιώθηκαν οικονομικά».

Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να πεις το "ναι" στον Παναθηναϊκό και αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δείχνει από τις πρώτες του κινήσεις να δημιουργεί μία δυνατή ομάδα ενόψει της νέας σεζόν;

«Αρχικά οι άνθρωποι, καθώς με προσέγγισαν με πολύ όμορφο τρόπο. Επίσης το γεγονός ότι έχω ζήσει πέντε όμορφες στιγμές σε αυτό το σωματείο και θέλω να γυρίσω, ώστε να κλείσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό. Μεγάλωσα αρκετά και σκέφτομαι κάποιες στιγμές να σταματήσω και να αποσυρθώ από το βόλεϊ. Από εκεί και πέρα, οι κινήσεις που κάνει δείχνουν ότι μπαίνει δυνατά και αποφασισμένος για να διεκδικήσει τίτλους φέτος. Γενικότερα είμαι μία αθλήτρια που μου αρέσει να υπάρχει ανταγωνισμός και υψηλοί στόχοι στον σύλλογο που θα αγωνίζομαι».

Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης