πάμε euro

Ρενάτο Σάντσες: Ο μοναδικός Πορτογάλος που έχει το δικαίωμα να χαμογελάει…

Ρενάτο Σάντσες: Ο μοναδικός Πορτογάλος που έχει το δικαίωμα να χαμογελάει…

Μπορεί η Πορτογαλία να μην κατάφερε να συνεχίσει την πορεία της στο EURO, όμως ο Ρενάτο Σάντσες «κέρδισε» πίσω το χαμόγελό του. Πλέον, μπορεί να βρει ξανά το κέφι του για ποδόσφαιρο.

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Έναν ταλαντούχο νέο, ο οποίος μετά τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στο προηγούμενο EURO με την Εθνική του ομάδα, κέρδισε άμεσα μία θέση στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Διακρίθηκε, ανέδειξε την «πρώτη ύλη» που διαθέτει και αποτέλεσε «κλειδί» στην άκρως επιτυχημένη πορεία της Εθνικής Πορτογαλίας, η οποία προέβη και στην κατάκτηση της διοργάνωσης.
inCollage_20210628_155914150.jpg

Η πενταετία που ο Ρενάτο Σάντσες αδίκησε τον εαυτό του

Από τότε μέχρι σήμερα όμως, μεσολάβησαν πέντε χρόνια. Πέντε «χαμένα» χρόνια για τον Ρενάτο Σάντσες, ο οποίος δεν πραγματοποίησε την πορεία που όλοι περίμεναν. Η μεταγραφή του στην Μπάγερν Μονάχου δεν συνοδεύτηκε ποτέ από μία μεγάλη ατομική διάκριση, η πορεία του ήταν πτωτική, ο δανεισμός του στη Σουόνσι ταυτίστηκε με την χρονιά που η ομάδα υποβιβάστηκε στην Championship, και η κατάληξή του στην Γαλλία ήταν απόλυτα φυσιολογική.

Φέτος άλλωστε, με την φανέλα της Πρωταθλήτριας Λιλ, έλαβε τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής την τελευταία εξαετία. Αγωνίστηκε 23 φορές, συμμετείχε σε τέσσερα γκολ της ομάδας του, προστάτευσε ξανά… με τον μοναδικό του τρόπο την μπάλα, και απέδειξε σε όλους πως η «έκρηξή» του δεν είναι δυνατό να λησμονηθεί πάψει να υφίσταται μόλις στα 23 του χρόνια.

Ο Φερνάντο Σάντος γνώριζε τις δυνατότητές του, και τα διαπιστευτήρια που κατέθεσε ο Ρενάτο Σάντσες στην Λιλ, ήταν επαρκή, ώστε να τον καλέσει στην αποστολή της Εθνικής Πορτογαλίας εν’ όψει του EURO, στην προσπάθεια της ομάδας να υπερασπιστεί τον τίτλο της.
19414174_6_1_1.jpg

Ο Φερνάντο Σάντος, ο αποκλεισμός και το… χαμόγελο της ευτυχίας

Μπορεί ο στόχος της εν τέλει να μην στέφθηκε από επιτυχία, μιας και ο αποκλεισμός από το Βέλγιο, πριν από τις «8» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, μόνο με θετικό πρόσημο δεν μπορεί να συνοδευτεί, αλλά ο Φερνάντο Σάντος έδωσε μία δεύτερη ποδοσφαιρική ευκαιρία στον Ρενάτο Σάντσες, και αυτός δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη!

Αγωνίστηκε σε όλα τα ματς της ομάδας του (στα δύο ως βασικός), και παρά το γεγονός πως δεν άφησε το αποτύπωμά του στην στατιστική υπηρεσία, με κάποιο γκολ ή κάποια ασίστ, η παρουσία του ήταν εξαιρετική. Κομβικά ματς βεβαίως στην φετινή του πορεία στο EURO, αποτέλεσαν η ισοπαλία με την Γαλλία, και το παιχνίδι του αποκλεισμού της Πορτογαλίας, όπου ο Ρενάτο Σάντσες απέδειξε με τους αριθμούς του πως δεν ξέχασε την μπάλα που γνωρίζει!


Μπορεί η Πορτογαλία να μην κέρδισε το τρόπαιο, μπορεί ο ίδιος να μην αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος νέος της διοργάνωσης, όπως το 2016, αλλά η επιστροφή του στον «κόσμο του ποδοσφαίρου» είναι εκκωφαντική. Πρόκειται για ένα οξύμωρο γεγονός. Οι Πορτογάλοι αποκλείστηκαν, αλλά ο Ρενάτο Σάντσες έχει κάθε λόγο να χαμογελάει. Το μέλλον του ανήκει, και ο Φερνάντο Σάντος του το εξασφάλισε για δεύτερη φορά!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης