πάμε euro

EURO 2020, Γερμανία – Ουγγαρία 2-2: Ο Γκορέτσκα πήρε την μπουκιά της πρόκρισης από το στόμα των Ούγγρων!

EURO 2020, Γερμανία – Ουγγαρία 2-2: Ο Γκορέτσκα πήρε την μπουκιά της πρόκρισης από το στόμα των Ούγγρων!

6ος όμιλος: Σε ένα εντυπωσιακό ματς, στον δυσκολότερο όμιλο της διοργάνωσης, η Γερμανία ισοφάρισε πέντε λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του ενενηντάλεπτού την Ουγγαρία, και πήρε, έστω και με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο, το εισιτήριο για τους 16 της διοργάνωσης.

Με τον πλέον απρόβλεπτο τρόπο, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του EURO, με την Γερμανία να ισοφαρίζει πέντε λεπτά πριν από το τέλος, την αξιοπρεπέστατη Ουγγαρία, και να φτάνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, έχοντας περάσει από «σαράντα κύματα» και έχοντας συμμετάσχει πιθανώς στα καλύτερα 180 δευτερόλεπτα της διοργάνωσης!


Υποσχόμενο ξεκίνημα για τους Ούγγρους και ο απόλυτος αιφνιδιασμός με τον Σάλαϊ

Γεμάτοι όρεξη φάνηκε να εισέρχονται στο χορτάρι του Allianz Arena οι Ούγγροι, με το σύνολο του Μάρκο Ρόσι να μην διστάζει να επιτεθεί, να κερδίζει το πρώτο κόρνερ της αναμέτρησης στο 5’ και να φτάνει με αξιώσεις στην περιοχή του Νόϊερ στο 7ο λεπτό, δίχως όμως να πραγματοποιεί την πρώτη της τελική προσπάθεια.

Παρά ταύτα, ο τρόπος παιχνιδιού τους «δικαιώθηκε» στο 11ο λεπτό! Σε μία έξοχα εκτελεσμένη αντεπίθεση άλλωστε, ο Άνταμ Σάλαϊ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σέντρα του Ρ. Σάλαι, και κατόρθωσε να «κερδίσει» με δυνατή, κοντινή κεφαλιά τον Μάνουελ Νόϊερ, γράφοντας το 1-0 για την Ουγγαρία!

Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ του αρχηγού των Ούγγρων σε κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά το EURO του 2016, ενώ η Γερμανία έμεινε πίσω στο σκορ σε τρίτο διαδοχικό παιχνίδι!


Η ηχηρή απάντηση της Γερμανίας με το δοκάρι και η αναμενόμενη πίεση

Όπως ήταν αναμενόμενο οι Γερμανοί επιχείρησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια όσο το δυνατόν ταχύτερα, θέλοντας να πραγματοποιήσουν ό,τι και στο δεύτερο ματς με αντίπαλο την Πορτογαλία.

Παρόλα αυτά, οι πρώτες τους προσπάθειες δεν περιλάμβαναν καμία δόση τύχης, με τον Χούμελς να «σημαδεύει» το δοκάρι, έπειτα από εξαιρετικό κόρνερ του Τόνι Κρος στο 20ο λεπτό, και στην συνέχεια της φάσης τον Γκίντερ  να στέλνει την μπάλα πάνω στο Γκουλάτσι, προβαίνοντας σε τελική προσπάθεια από την μικρή περιοχή!


Εκνευρισμένοι οι Γερμανοί, διατήρησαν το μηδέν στο ημίχρονο οι Ούγγροι

Μπορεί η Γερμανία να έδειχνε πως αναθάρρυνε μετά τον 20ο λεπτό, όμως οι Ούγγροι βρήκαν τον τρόπο να περιορίσουν τον κίνδυνο, να εκνευρίσουν την ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ και να την αγχώσουν, αν αναλογιστεί κανείς πως το πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο στο άλλο ματς, έφερνε τα «πάντσερ» εκτός EURO, με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα!

Ο Ιλκάι Γκιντογκάν αντίκρυσε στο 28ο λεπτό την πρώτη κίτρινη κάρτα της αναμέτρησης, η Ουγγαρία δεν απειλήθηκε ξανά μέχρι την συμπλήρωση των πρώτων 45’, αλλά πραγματοποίησε ακόμη δύο τελικές προσπάθειες, χωρίς όμως να είναι επικίνδυνη επί της ουσίας για την εστία του Μάνουελ Νόϊερ.

Tο τελευταίο σουτ του πρώτου μέρους χαρακτηρίζεται απελπιστικό και είχε ως εκφραστή τον Χάβερτς, με το πρώτο μέρος να αποτελεί αναμφίβολα μία από τις εκπλήξεις της διοργάνωσης!


Την πρωτοβουλία των κινήσεων η «ακίνδυνη» Γερμανία, δοκάρι η Ουγγαρία

Τον δικό της ρυθμό επιχείρησε να επιβάλλει με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Γερμανία, με το σύνολο του Λεβ όμως να παρουσιάζεται και πάλι ακίνδυνο, δίχως σπουδαίες επιθετικές ιδέες…

Πραγματοποίησε τρεις τελικές προσπάθειες σε δέκα λεπτά, δίχως όμως να ανησυχήσει ρεαλιστικά τον Γκουλάτσι, με τα σουτ των Γκνάμπρι, Χάβερτς και Ρίντιγκερ να μοιάζουν απόλυτα διαχειρίσιμα!

Απεναντίας, οι μεγαλύτερες φάσεις μέχρι την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, προήλθαν από στημένες μπάλες της Ουγγαρίας, έπειτα από τις επικίνδυνες εκτελέσεις φάουλ του Κλάινσχαϊσλερ, με την δεύτερη, του 62ου λεπτού, να βρίσκει και στο δοκάρι!


Το εκπληκτικό δίλεπτο της αναμέτρησης, με την Ουγγαρία να ισοφαρίζεται και να προηγείται ξανά!

Και φτάνουμε σε ένα εκπληκτικό δίλεπτο, σε μία ανεπανάληπτη στιγμή που δύσκολα θα λησμονήσουν οι φίλοι των Ούγγρων!

Αρχικά, η Γερμανία ισοφάρισε το παιχνίδι με τον πιο κινητικό της ποδοσφαιριστή μέχρι εκείνο το σημείο, τον Χάβερτς, να εκμεταλλεύεται τόσο το ολέθριο λάθος του Γκουλάτσι, όσο και την κεφαλιά πάσα του Χούμελς, επιστρέφοντας στο ματς και στην διεκδίκηση μία εκ των δύο πρώτων θέσεων.


Όλα αυτά όμως παρήλθαν άμεσα, με το σφύριγμα της επανέναρξης της αναμέτρησης. Οι Ούγγροι εκδήλωσαν αμέσως επίθεση, ο αρχηγός τους, Σάλαϊ πάσαρε στην πλάτη της άμυνας, αναζητώντας τον Σάφλερ, και αυτός με σκαστή κεφαλιά, πριν από το σημείο του πέναλτι, «υπέγραψε» τα πιο εντυπωσιακά 120 δευτερόλεπτα του φετινού EURO.


Η προειδοποίηση του Κρος και το γκολ-πρόκρισης του Γκορέτσκα

Άμεσα προσπάθησε να απαντήσει η Γερμανία, παρά το «σοκ» που γνώρισε από την εξαιρετική Ουγγαρία. Ο Κρος προειδοποίησε στο 81ο λεπτό, αλλά αστόχησε, σε αντίθεση με τον Γκορέτσκα που δεν έπραξε με τον ίδιο τρόπο.

Οι Γερμανοί ισοφάρισαν, το 2-2 τους έδωσε την πρόκριση και η αναμέτρηση απέναντι στην Ουγγαρία, δεν αποτέλεσε την τελευταία προπονητική ημέρα του Γιόαχιμ Λεβ στον πάγκο των «πάντσερ».


Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ)
: Νόιερ,Γκίντερ (82' Φόλαντ), Χούμελς, Ρούντιγκερ,Κρόος, Γκιντογκάν (51' Γκορέτσκα), Κίμιχ, Γκόσενς (82' Μουσιάλα), Χάβερτς (67' Βέρνερ), Σανέ, Γκνάμπρι (68' Μίλερ)

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Μπότκα, Ατ. Σάλαϊ, Νέγκο, Φιόλα (88' Νίκολικς), Νάγκι, Σέφερ, Κλάινσχαϊσλερ (88' Λόβρενστικς), Σαλάι, (69' Σάφερ), Αντ. Σάλαϊ (75' Σον)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Πορτογαλία – Γαλλία 2-2

Γερμανία – Ουγγαρία 2-2

Η τελική Βαθμολογία

Γαλλία 5 (4-3)

Γερμανία 4 (6-5)

Πορτογαλία 4 (7-6)

Ουγγαρία 2 (3-6)

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης