πάμε euro

EURO 2020, Ουκρανία – Αυστρία 0-1: Έγραψε ιστορία με Μπαουμγκάρτνερ – Πρώτη φορά σε νοκ άουτ φάση Ευρωπαϊκού οι Αυστριακοί! (video)

EURO 2020, Ουκρανία – Αυστρία 0-1: Έγραψε ιστορία με Μπαουμγκάρτνερ – Πρώτη φορά σε νοκ άουτ φάση Ευρωπαϊκού οι Αυστριακοί! (video)

3ος όμιλος: Ιστορική πρόκριση για την Αυστρία στους «16» της διοργάνωσης, μιας και περιορίστηκε στο γκολ που πέτυχε νωρίς. Ακίνδυνοι και άστοχοι οι Ουκρανοί. 

Η Αυστρία επικράτησε 1-0 της Ουκρανίας στην τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του EURO 2020 με γκολ του Μπαουμγκάρτνερ στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο την έστειλε στους «16» της διοργάνωσης. Με αυτόν τον τρόπο οι Αυστριακοί πήραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση σε νοκ-άουτ φάση του Euro.

 

 

Απόλυτη κυριαρχία της Αυστρίας και δίκαιο 1-0

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν με την Αυστρία να πασχίζει να πάρει στα χέρια της τον ρυθμό και την Ουκρανία να πιέζει όσο μπορεί, ποντάροντας στην ταχύτητα των επιθετικών της. Το πρώτο «καμπανάκι» των τυπικά φιλοξενούμενων κατέγραψε ο Ζάμπιτσερ στο 7ο λεπτό πιάνοντας ένα βολέ έξω απ' την περιοχή, το οποίο κατέληξε ψηλά άουτ.



Η Αυστρία λυτρώθηκε με ένα γκολ που προήλθε από στατική φάση. Συγκεκριμένα στο 21’, κι έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπαουμγκάρτνερ έβαλε το πόδι του μπροστά από τον Ζαμπάρνι και πρόλαβε την μπάλα κάνοντας έτσι το 1-0.



Οι Ουκρανοί παρά το τέρμα που δέχτηκαν, δεν φάνηκαν να προβληματίζονται ιδιαίτερα και κατάφεραν να σημειώσουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους. Ο Σαπαρένκο βρέθηκε στην περιοχή στο 29’, επιχείρησε να σουτάρει με το δεξί, με τον Μπάχμαν να αποκρούει. Στη συνέχεια ο Γιαρμόλενκο για εκατοστά δεν πρόλαβε να πάρει το ριμπάουντ.



Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι Αυστριακοί έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0! Ο Αρναούτοβιτς υποδέχθηκε την πάσα του Σεπφ, όμως δεν τα κατάφερε από κοντά και πλάσαρε άουτ (42’).

Υπομονή μέχρι να συμπληρωθούν τα 90'...

Οι ρυθμοί στο δεύτερο ημίχρονο είχαν εμφανώς πέσει. Η Αυστρία στα πρώτα δέκα λεπτά σημείωσε δύο καλές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή, σε αμφότερες τιος περιπτώσεις, τον Σλάγκερ.



Στη συνέχεια η ομάδα του Φόντα, με το σκορ να είναι ακόμη υπέρ της, είχε υποχωρήσει αρκετά και είχε επιτρέψει στους Ουκρανούς να κινούνται πιο ελεύθερα. Στο 61’ λίγο έλειψε ο Λάιμερ να σημειώσει αυτογκόλ, αλλά ο Μπάχμαν ήταν σταθερός στη θέση του και έδιωξε την μπάλα.



Στο 88' ο Γιαρέμτσουκ επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, δίνοντας μια ελπίδα για ισοφάριση στην Ουκρανία, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.



Από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Αυστρία επαναπαύτηκε στο 1-0 και δεν θέλησε να ρισκάρει. Αυτό, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, της βγήκε σε καλό καταφέρνοντας μαζί με την πρόκριση, να γράψει και ιστορία.

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεβ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο (85' Μπεσεντίν), Μαλινόφσκι (46' Τσιγκάνκοβ), Σαπαρένκο (68' Μάρλος), Σιντόρτσουκ, Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ, Αλάμπα, Σλάγκερ, Λάιμερ (72' Ιλσάνκερ), Γκρίλιτς, Μπαουμγκάρτνερ (33' Σεπφ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (90' Κάλαϊτζιτς)

 

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ολλανδία - Βόρεια Μακεδονία 3-0
Ουκρανία - Αυστρία 0-1

Η τελική βαθμολογία

1. Ολλανδία 9 (8-2)
2. Αυστρία 6 (4-3)
3. Ουκρανία 3 (4-5)
4. Βόρεια Μακεδονία 0 (2-8)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης