πάμε euro

EURO 2020, Ελβετία – Τουρκία 3-1: Με τρομερό Σακίρι, «προσγειώνεται» στην τρίτη θέση και… περιμένει (video)

EURO 2020, Ελβετία – Τουρκία 3-1: Με τρομερό Σακίρι, «προσγειώνεται» στην τρίτη θέση και… περιμένει (video)
1ος όμιλος: Ο άσος της Λίβερπουλ έκανε «μαγικά» στο Μπακού.

Η Ελβετία επικράτησε της Τουρκίας 3-1 για την 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του EURO 2020, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού. Με αυτό το αποτέλεσμα οι Ελβετοί σφράγισαν την τρίτη θέση του 1ου ομίλου, ενώ οι Τούρκοι παρέμειναν στην τελευταία δίχως να μαζέψουν βαθμούς.

 

Επέβαλαν τον ρυθμό τους και δικαιώθηκαν οι Ελβετοί

Η Τουρκία έδειξε πως μπήκε σχετικά πιο δυναμικά στο παιχνίδι, με τον Αϊχάν να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 4ο λεπτό και τον Ζόμερ να αποκρούει όμορφα. Η Ελβετία όμως δεν συγκινήθηκε καθόλου, απαντώντας άμεσα.

Συγκεκριμένα, δύο λεπτά αργότερα ο Σεφέροβιτς βρήκε ένα πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να γίνεται πιο γρήγορος και έντονος. Οι Τούρκοι παρόλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, απείλησαν εκ νέου την ελβετική εστία. Οι παίκτες κυκλοφόρησαν την μπάλα, ο Μούλντουρ έπιασε σουτ στην κίνηση στα αριστερά της περιοχής και ο Ζόμερ είπε πάλι «όχι» (16’).


Γενικά το πρώτο εικοσιπεντάλεπτο της αναμέτρησης βρήκε την Ελβετία να προσπαθεί να ελέγξει το παιχνίδι, γεγονός που κατάφερε! Στο 26’ ο Σακίρι είχε μια τρομερή έμπνευση και «εκτελώντας» τον Τσακίρ με σουτ έξω από την περιοχή, έγραψε το 2-0.


Πέραν των εντυπωσιακών τερμάτων που σημειώθηκαν από τους Ελβετούς επιθετικούς, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια Τουρκία να είναι ιδιαίτερα «ενεργή» στην αντίπαλη περιοχή έχοντας της δικές της καλές στιγμές δίχως όμως να παίρνει κάτι. Ένα από τα εμπόδια που εμπόδισαν τους Τούρκους ήταν ο εντυπωσιακός Ζόμερ, ο οποίος αποδεικνύει σε ένα ακόμη ματς την ποιότητά του.

Η αντίδραση της Τουρκίας δεν «άγγιξε» τους Ελβετούς

Η Ελβετία μπήκε με την ίδια φόρα και στο δεύτερο ημίχρονο, απειλώντας από τα πρώτα μόλις λεπτά την τουρκική εστία. Στο 52’ ο Εμπολό έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Τσακίρ να αποκρούει εντυπωσιακά.


Αντίθετα στη ροή του ματς η Τουρκία κατάφερε να μειώσει το σκορ! Ο Καχβετσί έκανε ένα μακρινό σουτ στο 62ο λεπτό, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1.


Σ’ εκείνο το σημείο το ματς είχε εξελιχθεί σε ροντέο, με το παιχνίδι της Ελβετίας να μην επηρεάζεται καθόλου. Ο Σακίρι «πλήγωσε» ξανά τους αντιπάλους γίνοντας αποδέκτης της εξαιρετικής πάσας του Ζούμπερ και πλασάροντας εντυπωσιακά μέσα στην περιοχή για το 3-1.

Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς ήταν πολύ πιο κινητική από τους Τούρκους, γεγονός που φάνηκε από το τελικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Σενιόλ Γκιουνές δεν κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη που πολλοί πίστευαν, με το ευρωπαϊκό ταξίδι τους να τελειώνει άδοξα.

Eλβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς):
Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάνζι, Ροντρίγκες, Βίντμερ, Φρόιλερ, Τσάκα, Ζουμπέρ (85' Μπενίτο), Σεφέροβιτς (75' Γκαβράνοβιτς), Σακίρι (75' Βάργκας), Εμπολό (85' Μεχμέντι).
Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μουλντούρ, Αϊχάν (64' Γιοκουσλού), Τουφάν (64' Γιαζιτζί), Τσαλχάνογλου (86' Τοκότζ), Καχβετσί (80' Κοκτζού), Ουντέρ (80' Καραμάν), Γιλμάζ.


1ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα

Ιταλία - Ουαλία 1-0
Ελβετία - Τουρκία 3-1

Η τελική βαθμολογία

1. Ιταλία 9 (7-0)
2. Ουαλία 4 (3-2)
3. Ελβετία 4 (4-5)
4. Τουρκία 0 (1-8)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης