πάμε euro

EURO 2020: Για την πρωτιά του ομίλου η Ιταλία, θέλουν να κάνουν την έκπληξη οι Ελβετοί...

EURO 2020: Για την πρωτιά του ομίλου η Ιταλία, θέλουν να κάνουν την έκπληξη οι Ελβετοί...

Προ των πυλών βρίσκεται πλέον η τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου, με τους Ιταλούς να χρειάζονται έστω μία ισοπαλία για να πάρουν την πρωτιά έναντι της Ουαλίας, και τους Ελβετούς την ίδια ώρα, να επιζητούν δική τους νίκη και επικράτηση της «Σκουάντρα Ατζούρα» για να μην αποχαιρετήσουν την διοργάνωση.

Φτάσαμε αισίως στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου, με τους Ιταλούς να αντιμετωπίζουν την δεύτερη, βάση αριθμών, καλύτερη ομάδα, την Ουαλία, και τους Ελβετούς να βρίσκουν στον δρόμο τους την Τουρκία, η οποία δεν έχει καν σκοράρει μέχρι τώρα, στα 180 αγωνιστικά λεπτά που έχει δώσει!

Να «κλειδώσει» την πρωτιά θέλει η Ιταλία

Τέλος επιθυμεί να δώσει σε κάθε συζήτηση, που αφορά την διεκδίκηση της πρωτιάς η Ιταλία, με το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι να έχει ξεκινήσει μέχρι τώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το EURO, το οποίο συμπληρώνει 60 χρόνια υπόστασής του και διαδραματίζεται σε 11 χώρες.

Οι Ιταλοί, έχουν επιδείξει ένα εξαιρετικό αγωνιστικό προφίλ, δεν έχουν δεχθεί κανένα γκολ σε καμία από τις δύο αναμετρήσεις τους, είτε με τον Κιελίνι, είτε χωρίς, μιας και ο έμπειρος στόπερ τους τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο της τελευταίας αναμέτρησής τους απέναντι στην Ελβετία, και επιθυμούν να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο, την φάση των ομίλων.
E4LgNkNX0As6yHi_1.jpg

Εντυπωσιακό είναι βεβαίως συνολικά πως δεν έχουν δεχθεί κανένα γκολ στα τελευταία 10 παιχνίδια τους, με τον Ντοναρούμα να μαζεύει την μπάλα από την εστία του για τελευταία φορά, το Νοέμβρη του 2020, ενώ παράλληλα δεν έχουν ηττηθεί εδώ και 29 παιχνίδια, με την τελευταία τους ήττα να χρονολογείται πριν από μία διετία, και να είναι μόλις η δεύτερη στα 32 παιχνίδια του Μαντσίνι στον πάγκο τους.

Οι ευρείες επικρατήσεις τους με 3-0 στις δύο πρώτες αναμετρήσεις έχουν προσδώσει μεγάλη ψυχολογία στην «Σκουάντρα Ατζούρα», με το σύνολο του Ιταλού προπονητή να χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να παραμείνει αήττητο για 30 ματς, να «ισοφαρίσει» την καλύτερη επίδοση της ιστορίας του, και να «κλειδώσει» την πρωτιά του ομίλου.

Η μαχητική Ουαλία και οι καθοριστικοί Μπέιλ και Ράμσεϊ

Παρόλα αυτά, το έργο της Ιταλίας μόνο απλό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Και αυτό διότι, απέναντί της θα σταθεί η Ουαλία, των Γκάρεθ Μπέιλ και Άαρον Ράμσεϊ. Πρόκειται άλλωστε για το παραγωγικότερο δίδυμο τόσο της φετινής, όσο και της πιο πρόσφατης διοργάνωσης, την τελευταία πενταετία, με τους δύο ποδοσφαιριστές να ξεχωρίζουν… σαν την μύγα μέσα στο γάλα, στις αναμετρήσεις της ομάδας τους.
E4MX6ccXEAcnYoi_1.jpg

Ο πρώτος, μπορεί να αστόχησε σε πέναλτι με χαρακτηριστικό τρόπο, όντας ο πρώτος που δεν βρίσκει εστία με την εκτέλεσή του, μετά τον Ραούλ το 2000, αλλά «μοίρασε» δύο τελικές πάσες, για πρώτη φορά στην καριέρα του με την φανέλα της χώρας του, ενώ ο δεύτερος σκόραρε το πρώτο του φετινό γκολ στο EURO και έχει πλέον συμμετοχή, ακριβώς στο 50% των 12 τελευταίων τερμάτων της χώρας του σε κορυφαία διοργάνωση!

Η νίκη της Ουαλίας απέναντι στην Τουρκία με 2-0 την οδήγησε στους 4 βαθμούς, και πλέον χρειάζεται είτε δικό της καλύτερο αποτέλεσμα από την Ελβετία για να είναι δεδομένη η πρόκριση, είτε απλώς ένα «δώρο» από τους Τούρκους για να μην χρειαστεί να αγχωθεί διόλου.

Σε διαφορετική περίπτωση, έχει την δυνατότητα να ολοκληρώσει τον όμιλο μέχρι και στην κορυφή της κατάταξης, αν συνεχίσει την παράδοση που την θέλει να μην ηττάται από τους Ιταλούς (7 νίκες, 2 ήττες)! Οψόμεθα…
E3sNWgXXoAMZvSo_1.jpg

Το σύνθημα του Γκρανίτ Τσάκα και οι αισιόδοξοι Ελβετοί

Περνώντας στην επόμενη αναμέτρηση του ομίλου, η οποία θα διεξαχθεί την ίδια ώρα με αυτήν της Ιταλίας, οι Ελβετοί θα συναντήσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού τους Τούρκους, φιλοδοξώντας να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στην φετινή διοργάνωση και ευνοηθούν από ένα ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα των Ουαλών απέναντι στους Ιταλούς, στο Ολύμπικο.

Το σύνθημα της ανασυγκρότησης φρόντισε να δώσει με δηλώσεις του στον Τύπο, χθες, ο Γκρανίτ Τσάκα, ο οποίος αναφέρθηκε σε «ώρα πρόκρισης», θέλοντας να ενισχύσει την ψυχολογία των συμπαικτών του, οι οποίοι έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα μία εντελώς διαφορετική εικόνα από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Και αυτό διότι, στο πρώτο ματς απέναντι στην Ουαλία, πραγματοποίησαν ένα πολλά υποσχόμενο πρώτο ημίχρονο, 11 τελικές προσπάθειες, αλλά δεν βρήκαν γκολ, ενώ στην επανάληψη προηγήθηκαν με τον 24άχρονο Εμπολό αλλά «ισοφαρίστηκαν» και κινδύνευσαν και να ηττηθούν, χάρη στην οξυδέρκεια του Ουαλού, νυν επιθετικού της Κάρντιφ, Μουρ.

Ως μέτρο σύγκρισης φυσικά, δεν συμπεριλαμβάνεται η αναμέτρηση απέναντι στην Ιταλία, καθώς οι Ελβετοί δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να ανταπεξέλθουν, έμειναν νωρίς πίσω στο σκορ και έμειναν να ατενίζουν τον εντυπωσιακό ρυθμό της «Σκουάντρα Ατζούρα». Θα κάνουν την έκπληξη απόψε και θα συνεχίσουν στην διοργάνωση ή το «αντίο» θα έρθει νωρίτερα από όσο όλοι περιμέναμε;
E4BXUf-VkAM_RXr_1.jpg

Για το γόητρο οι Τούρκοι, τελείωσε από νωρίς το «όνειρο»

Απαραίτητη προϋπόθεση για να καταφέρει να εξασφαλίσει την συνέχειά της στην διοργάνωση η Ελβετία, αποτελεί η επικράτηση απέναντι στην Τουρκία, και η κάλυψη της διαφοράς των τερμάτων απέναντι στους Ουαλούς, τους οποίους δύναται να φτάσουν, με συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Παρόλα αυτά, η Τουρκία, αν και είναι αποκλεισμένη, δεν αναμένεται να αποτελέσει απλή υπόθεση για τους Ελβετούς. Πρόκειται άλλωστε για μία μαχητική ομάδα, η οποία πιθανώς αγχώθηκε όταν αντιλήφθηκε πως πολλοί την χαρακτηρίζουν «την έκπληξη» της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να μην αποδώσει στο μέγιστο βαθμό, να μην βρει γκολ και να αισθάνεται τυχερή που δεν μετράει δύο ήττες με το ίδιο σκορ!

Παρόλα αυτά, απόψε αγωνίζεται δίχως την πίεση που είχε επωμιστεί, θέλοντας να αποδείξει πως δικαίως πολλοί πίστεψαν σε εκείνη, και να πάρει τους τρεις βαθμούς ως παρακαταθήκη για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση που θα πάρει μέρος!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ιταλία 6

Ουαλία 4

Ελβετία 1

Τουρκία 0

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης