πάμε euro

EURO 2020, Ολλανδία – Αυστρία 2-0: Και πάλι με σφραγίδα Ντάμφρις στους «16»

EURO 2020, Ολλανδία – Αυστρία 2-0: Και πάλι με σφραγίδα Ντάμφρις στους «16»

3ος όμιλος: Εύκολο έργο είχε η Ολλανδία απέναντι στην Αυστρία, επικρατώντας με 2-0 χάρη στα γκολ των Μέμφις Ντεπάι και Ντένζελ Ντάμφρις

Εύκολο βράδυ για τους παίκτες του Φρανκ Ντε Μπουρ στο Άμστερνταμ για την 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Euro 2020. Τα γκολ των Ντεπάι και Ντάμφρις ήταν αρκετά για να τους δώσουν τη νίκη και την πρόκριση στην φάση των «16», την ώρα που η Αυστρία θα τα δώσει όλα για όλα στον «τελικό» με την Ουκρανία.


Προβάδισμα με το... καλημέρα


Στην αρχή του αγώνα και οι δύο ομάδες είχαν καλό ρυθμό, με την Αυστρία να μην περιμένει την Ολλανδία να επιτεθεί και να «τεστάρει» την άμυνα των «οράνιε». Η πρώτη φάση για τους γηπεδούχους πήγε να προκύψει στο 9’, με τον Ντε Φράι να κάνει μία κούρσα από τα αριστερά για να μπει μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον Χιντερέγκερ να τον κόβει και τον Ντάμφρις να προσπαθεί να κερδίσει την μπάλα. Ο αμυντικός των Ολλανδών βρέθηκε κάτω στον αγωνιστικό χώρο μετά από επαφή με τον Αλάμπα, ωστόσο ο Γκρίνφελντ δεν έδωσε κάτι. Τελικά μετά από διαφωνία με τον VAR, έλεγξε την φάση, βλέποντας πως υπάρχει πάτημα του Αλάμπα στον Ντάμφρις μέσα στη μεγάλη περιοχή, καταλογίζοντας πέναλτι.



Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντεπάι, με τον 27χρονο μέσο να κάνει στο 11’ το 1-0 για την Ολλανδία. Οι παίκτες του Ντε Μπουρ αύξησαν την πίεση, ωστόσο οι ενέργειες των Βέγκχορστ και Φαν Άνχολτ στο 16’ και στο 17’ δεν είχαν αποτέλεσμα. Ο Ντεπάι έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 24’, μετά από πλάγιο (!) του Ντάμφρις. Αλάμπα και Ντράγκοβιτς δεν συνεννοήθηκαν καλά, με τον Ολλανδό να βγαίνει απέναντι στον Μπάχμαν από πλάγια θέση. Εκεί δοκίμασε στην κίνηση ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο Μπαουγκάρντνερ είχε την ευκαιρία να απαντήσει στο 27’, τραβώντας την «σκανδάλη» από πλάγια θέση, με τον Ντε Λιχτ να σταματά την μπάλα με το κεφάλι.



Λίγα λεπτά αργότερα στο 35’ η προσπάθεια του Χιντερέγκερ δεν ανησύχησε τον Στεκέλενμπουργκ, με την μπάλα να περνά αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι Ολλανδοί σπατάλησαν μία πολύ καλή ευκαρία για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 40’, με τον Φαν Άνχολτ να βρίσκει με εξαιρετικό τρόπο τον Βέγκχορστ στην πλάτη της άμυνας. Εκείνος αντί να σουτάρει γύρισε στον Ντεπάι, όμως η μπάλα αναπήδησε αρκετά και δεν την βρήκε καλά, στέλνοντας την άουτ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Φαν Άνχολτ λειτούργησε πάλι ως δημιουργός, «μοιράζοντας» στο Βαϊνάλντουμ στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Εκείνος σούταρε αμέσως, όμως δέχθηκε το στοπ από τον Ούλμερ στο 41’.

Νωθρό ξεκίνημα και νέο «χτύπημα» Ντούμφρις

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, οι Αυστριακοί φάνηκε να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως από την δεξιά πτέρυγα. Η πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 61’, με την Ολλανδία να κερδίζει πέναλτι. Ο Ντεπάι έκανε την εκτέλεση, ο Βέγκχορστ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ντε Φράι τη δεύτερη, με τον Μπάχμαν να αποκρούει σχεδόν εξ’ επαφής. Ο Ντε Λιχτ ήταν εκεί για να πάρει το ριμπάουντ, όμως το σουτ του κατέληξε πάνω στα πόδια του Γκρέγκοριτς και εκτός αγωνιστικού χώρου.



Η Ολλανδία κατάφερε τελικά να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 67’, ο Ντεπάι κράτησε με ωραίο τρόπο με πλάτη τον Αλάμπα, περνώντας μία πάσα στην πλάτη της άμυνας στον Μάλεν. Εκείνος βγήκε μόνος στην αντεπίθεση και την τελευταία στιγμή έδωσε στον Ντάμφρις, ο οποίος νίκησε τον Μπάχμαν για το 2-0. Οι Αυστριακοί στάθηκαν άτυχοι στο 71’, καθώς μετά από μία κεφαλιά του Καλάιτζιτς η μπάλα χτύπησε πάνω στον Βάινταλ και πέρασε για λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.



Στη συνέχεια οι παίκτες του Φόντα είχαν δύο καλές ευκαιρίες, με το σουτ του Αλάμπα στο 81’ να περνά λίγα μέτρα άουτ από το δεξί δοκάρι, ενώ η κεφαλιά του Ονισίβο τρία λεπτά αργότερα κατέληξε στην αγκαλιά του Στεκέλενμπουργκ. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κάνουν την διαφορά, με τους «οράνιε» να επικρατούν με 2-0 και να προκρίνται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ολλανδία (Φρανκ Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Ντε Λιχτ, Μπλιντ (Άκε 64’), Φαν Άνχολτ (Βάινταλ 65’), Ντε Ρουν (Γκράβενμπεργκ 74’), Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ, Ντεπάι (Λ. Ντε Γιονγκ 82’), Βέγκχορστ (Μάλεν 65’)

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς (Λίνχαρτ 84’), Χιντερέγκερ, Ούλμερ, Αλάμπα, Λάιμερ (Γκρίλιτς 62’), Σλάγκερ (Ονισίβο 84’), Μπαουμγκάρντνερ (Λαζάρο 70’), Ζάμπιτσερ, Γκρέγκοριτς (Καλάιτζιτς 61’)


Βαθμολογία:

Ολλανδία 6

Ουκρανία 3

Αυστρία 3

Βόρεια Μακεδονία 0


Επόμενη αγωνιστική (3η):

Βόρεια Μακεδονία - Ολλανδία (21/06, 19:00)

Ουκρανία - Αυστρία (21/06, 19:00)

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης