πάμε euro

EURO 2020: Ιταλία και Φινλανδία ρίχνονται στη «μάχη» για να «σφραγίσουν» την πρόκριση!

EURO 2020: Ιταλία και Φινλανδία ρίχνονται στη «μάχη» για να «σφραγίσουν» την πρόκριση!

Η πρώτη αγωνιστική του EURO 2020 ολοκληρώθηκε χθες (15/06) και πλέον, το πρώτο και το δεύτερο γκρουπ ανοίγουν την αυλαία της δεύτερης. Η Φινλανδία θέλει να πάρει το εισιτήριο για τους «16» απέναντι στη Ρωσία (16/6, 16:00), η Τουρκία στοχεύει σε μια νίκη απέναντι στην Ουαλία για να μπορεί να ελπίζει (16/06, 19:00) και η Ιταλία θέλει να αποδείξει κόντρα στην Ελβετία, πως η επιβλητική εμφάνιση της πρώτης αγωνιστικής δεν ήταν… «πυροτέχνημα» (16/06, 22:00).

Οι Φινλανδοί για την πρόκριση, οι Ρώσοι για να έχουν ελπίδες

Φινλανδία και Ρωσία αναμετριούνται σήμερα (16/06 στις 16:00) στην Αγία Πετρούπολη, με τους Ρώσους να επιθυμούν να εκμεταλλευτούν αυτήν τη φορά το αβαντάζ που τους δίνει η έδρας τους.

Στον 2ο όμιλο, η Φινλανδία πέτυχε την παρθενική της νίκη στην πρώτη της εμφάνιση σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος επικρατώντς έναντι της Δανίας με 1-0 και βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου. Ωστόσο, το σοκαριστικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Κρίστιαν Έρικσεν δεν «επέτρεψε» στους Φινλανδούς να χαρούν τη νίκη τους, όντες όλοι συγκλονισμένοι.
E39A4IqXoAwcQX2.jpg

Η Ρωσία από την άλλη πλευρά, είναι τελευταία στην βαθμολογία του ομίλου, χωρίς να καταφέρει να πάρει κάποιο βαθμό από την πρώτη της αναμέτρηση, καθώς οι Βέλγοι έδειξαν το «άγριο» πρόσωπο τους από την αρχή του αγώνα . Χάρη στην επιβλητική τους νίκη (3-0) κρατούν τα ηνία της πρώτης θέσης. Οι Ρώσοι έδειξαν αδυναμία στα μετόπισθεν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και ο Ρομελού Λουκάκου, που σκόραρε δις, αλλά και ο Μουνιέ που βρήκε για 8η φορά δίχτυα με το εθνόσημο στο στήθος, το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν η Ρωσία δεν διορθώσει τα αμυντικά της προβλήματα, θα τα βρει «σκούρα» απέναντι στους αξιόμαχους και φιλόδοξους Φινλανδούς.

Βαθμολογία 2ου ομίλου:

Βέλγιο 3

Φινλανδία 3

Δανία 0

Ρωσία 0

Επόμενοι αγώνες:

Δανία-Βέλγιο (για τη δεύτερη αγωνιστική 17/06, 19:00)

Φινλανδία-Βέλγιο (21/06, 22:00)

Ρωσία-Δανία (21/06, 22:00)

Η Ουαλία για να ξαναζήσει στιγμές 2016, η Τουρκία για να μην «αποχαιρετήσει» από νωρίς

Τουρκία και Ουαλία λαμβάνουν τη σκυτάλη στη συνέχεια και θα αναμετρηθούν στο Μπακού, σήμερα στις 19:00.

Η Τουρκία δεν ξεκίνησε με το «δεξί» στο EURO 2020, καθώς η απόδοση της δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο, ώστε να αντιμετωπίσει την Ιταλία. Γνώρισε «βαριά» ήττα με 3-0 από το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι και αν θέλει να έχει ελπίδες για την πρόκριση, πρέπει να βγάλει αντίδραση. Ο Ντεμιράλ…σκόραρε αλλά σε λάθος εστία, «γράφοντας ιστορία», καθώς για πρώτη φορά το πρώτο γκολ της τελικής φάσης ενός EURO ήρθε με… αυτογκόλ!
E3i0A6pXMAIL_DC.jpg

Οι Ιταλοί, βέβαια, είχαν το μεγάλο αβαντάζ της έδρας, καθώς μπορεί τυπικά γηπεδούχος να ήταν η Τουρκία, όμως, ο αγώνας διεξήχθη στο Στάδιο Ολίμπικο, με την πλειοψηφία του κόσμου στις κερκίδες να στηρίζουν, προφανώς, τη «σκουάντρα ατζούρα».

Στην αντίπερα όχθη, η εθνική Ουαλίας προέρχεται από την ισόπαλη αναμέτρηση με την Ελβετία, στο Μπακού. Η ομάδα του Κρίς Κόουλμαν βρέθηκε πίσω στο σκορ στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου (Εμπολό 49’), αλλά κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει με την κεφαλιά του Μουρ στο 74ο λεπτό.

Μπορεί αμυντικά να έδειξε καλύτερο πρόσωπο από τη σημερινή της αντίπαλο, αλλά η δυναμική τόσο της Ιταλίας, όσο και της Ελβετίας, σαφώς, απέχει αισθητά. Το συγκεκριμένο ματς μπορεί να μην προσφέρεται για θέαμα υψηλού επιπέδου, αλλά αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην έκβαση του 1ου  ομίλου, καθώς έχει σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η πρεμιέρα γέμισε αυτοπεποίθηση τους Ιταλούς … και τώρα Ελβετία!

Στην τελευταία αναμέτρηση της ημέρας στις 22:00, η Ιταλία τίθεται αντιμέτωπη απέναντι στην Ελβετία, και πάλι στο Ολίμπικο.
E3nri8wWEAEWNIu.jpg

Η Ιταλία ήταν η μοναδική ομάδα του 1ου ομίλου που κατάφερε να πάρει νίκη στην πρώτη αγωνιστική, και με το επιβλητικό 3-0 επί της Τουρκίας, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε και ο Λορέντσο Ινσίνιε ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Με μια δυναμική εκκίνηση στο ματς, επέβαλαν από την αρχή τον ρυθμό τους και έθεσαν από νωρίς τις βάσεις για την συνέχεια στη διοργάνωση.

Απεναντίας, οι Ελβετοί στην αναμέτρηση του Σαββάτου (12/6) μπήκαν «φουριόζοι», αλλά η ψυχραιμία των Ουαλών ισορρόπησε την κατάσταση. Το ακυρωθέν γκολ του Γκαβράνοβιτς στο 88ο  λεπτό της αναμέτρησης τους στέρησε το τρίποντο, χάνοντας την ευκαιρία για ένα μεγάλο «βήμα» προς… την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του EURO 2020.

Πλέον, στόχος της είναι να φανεί ανταγωνιστική απέναντι στους Ιταλούς , ακόμα και αν δεν πάρει τη νίκη, ώστε να παίξει τα «ρέστα» της την τελευταία αγωνιστική, που θα συναντήσει τους Τούρκους.

Βαθμολογία 1ου ομίλου:

Ιταλία 3

Ελβετία 1

Ουαλία 1

Τουρκία 0

Επόμενοι αγώνες:

Ελβετία-Τουρκία (20/06, 19:00)

Ιταλία-Ουαλία (20/06, 19:00)

Δημήτρης Φεραδούρος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης