Τελευταία Νέα
Εταιρία

Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Επιχειρείται η μετατροπή των ασφαλιστικών εισφορών σε ασφαλιστική φορολογία

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται για τον ΟΑΕΕ
«Η αλλαγή της αρχιτεκτονικής του ασφαλιστικού σχεδίου για ελεύθερους επαγγελματίες επιχειρεί τη μετατροπή των ασφαλιστικών εισφορών σε ασφαλιστική φορολογία, αφού βασίζεται στο εισόδημα και δημιουργεί εξοντωτικές υπερβολές», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται για τον ΟΑΕΕ.
Ο ίδιος, με βάση στοιχεία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ, σημείωσε πως «οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι σήμερα, καταβάλλουν εισφορές ανάλογα με τα έτη ασφάλισης, χωρίς να υπάρχει σύνδεση με το εισόδημά τους.
Η προς συζήτηση μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στοχεύει στη σύνδεση ασφαλιστικών εισφορών και εισοδήματος, αν και η επιβάρυνση του εισοδήματος άνω των 20.000 ευρώ κρίνεται, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα, εξοντωτική.
Μέχρι πρότινος οι αυτοαπασχολούμενοι στη Γερμανία δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.
Από 1η Ιανουαρίου 2009 η ασφάλεια υγείας έχει γίνει υποχρεωτική και οι αυτοαπασχολούμενοι καλύπτονται είτε από θεσμοθετημένη δημόσια ασφάλεια υγείας είτε από ιδιωτική».
Και κατέληξε τονίζοντας πως «είναι γεγονός ότι η αλλαγή της αρχιτεκτονικής του ασφαλιστικού σχεδίου για ελεύθερους επαγγελματίες επιχειρεί τη μετατροπή των ασφαλιστικών εισφορών σε ασφαλιστική φορολογία, αφού βασίζεται στο εισόδημα και δημιουργεί εξοντωτικές υπερβολές».

www.bankingnews.gr