Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στάσσης (ΔΕΗ): Έρχονται επενδύσεις 10 δισ. ευρώ στην τριετία, στα 2,7 δισ. το EBITDA το 2027

Στάσσης (ΔΕΗ): Έρχονται επενδύσεις 10 δισ. ευρώ στην τριετία, στα 2,7 δισ. το EBITDA το 2027
Στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γιωργος Στάσσης ανέφερε σήμερα (25/6) ότι στην εγκατεστημένη ισχύ σε ΑΠΕ προστέθηκαν 500 MW κατά το α' τρίμηνο του 2025 και ανέρχεται τώρα σε 6 GW
«Κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της ΔΕΗ είναι το καθετοποιημένο μοντέλο της που βασίζεται σε τρεις πυλώνες. Την ανάπτυξη της παρουσίασης στον τομέα των ΑΠΕ, την επέκταση και εκσυγχρονισμό των δικτύων και την εστίαση στην εξυπηρέτηση των πελατών της».
Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης μιλώντας σήμερα στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων και σημείωσε ότι ο μετασχηματισμός της ΔΕΗ συνεχίζεται με στόχο την ανάδειξή της στην εταιρεία – πρότυπο, σε ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας και τεχνολογίας, πρωταγωνιστή στην Αν. Ευρώπη.
Ο κ. Στάσσης σημείωσε ότι όλα αυτά υλοποιούνται σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, αλλά παρόλα αυτά η ΔΕΗ το 2024 αύξησε την εγκατεστημένη ισχύ της σε ΑΠΕ σε 1,6 GW, ενώ ανανέωσε την εμπιστοσύνη των αγορών σε αυτή με την έκδοση ομολόγου ύψους 600 εκατ. ευρώ, χωρίς εξασφαλίσεις και με επιτόκιο 4,625%.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης