Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δεν αναμένει ουσιώδη αντίκτυπο από την παράταση του δασμού εισαγωγής 5% στην Τουρκία

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δεν αναμένει ουσιώδη αντίκτυπο από την παράταση του δασμού εισαγωγής 5% στην Τουρκία
«Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ εύλογα αναμένει μη ουσιώδη επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματά της»
Σχετικά Άρθρα
Δεν αναμένει ουσιώδη επίδραση στα οικονομικά της αποτελέσματα η ElvalHalcor από την απόφαση του τουρκικού υπουργείου Εμπορίου να παρατείνει την εφαρμογή δασμού εισαγωγής ύψους 5% στα προϊόντα σωλήνων χαλκού από την Ελλάδα, για πέντε επιπλέον χρόνια.
Η απόφαση με αρ. 2024/12 του υπουργείου Εμπορίου της Τουρκίας εκδόθηκε στο πλαίσιο διοικητικής διαδικασίας επανεξέτασης του δασμού εισαγωγής προϊόντων σωλήνων χαλκού από την Ελλάδα, κατόπιν αιτήματος που υπεβλήθη από εγχώριο παραγωγό της γειτονικής χώρας.
Η ανακοίνωση της Εταιρείας: 
Η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ») ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και το άρθρο 2 παρ. 2 περίπτωση (θ) της υπ’ αριθμ. 3/347/12.07.2005 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια της από 4ης Νοεμβρίου 2022 (link https://www.elvalhalcor.com/userfiles/pdfs/20221104ANNOUNCEMENT_GR.pdf) ανακοίνωσής της, ότι, δυνάμει της με αρ. 2024/12 απόφασης του Υπουργείου Εμπορίου της Τουρκίας που εκδόθηκε στο πλαίσιο διοικητικής διαδικασίας επανεξέτασης του δασμού εισαγωγής προϊόντων σωλήνων χαλκού από την Ελλάδα, κατόπιν αιτήματος που υπεβλήθη από εγχώριο παραγωγό της Τουρκίας, διαδικασία στην οποία η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ συμμετείχε ως ελληνική βιομηχανία παραγωγής προϊόντων σωλήνων χαλκού, καθορίσθηκε ότι ο δασμός εισαγωγής που έχει επιβληθεί, το έτος 2017, στα προϊόντα σωλήνων χαλκού από την Ελλάδα, που για την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ καθορίσθηκε σε ποσοστό 5%, στο πλαίσιο της αρχικής έρευνας, θα παραμείνει εν μέρει σε ισχύ για επιπλέον πέντε έτη.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ εύλογα αναμένει μη ουσιώδη επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματά της από την ανωτέρω απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου της Τουρκίας.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης