Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Motor Oil: Πρόταση 114,7 εκατ. ευρώ στην Ελλάκτωρ για αγορά του μεριδίου που κατέχει στην Ηλέκτωρ

Motor Oil: Πρόταση 114,7 εκατ. ευρώ στην Ελλάκτωρ για αγορά του μεριδίου που κατέχει στην Ηλέκτωρ
Οι ανακοινώσεις των Εταιρειών
Σχετικά Άρθρα
Πρόταση ύψους 114,7 εκατ. ευρώ στην Ελλάκτωρ για την απόκτηση του μεριδίου που κατέχει στην Ηλέκτωρ, απέστειλε η Motor Oil.
Όπως γνωστοποίησε η πετρελαϊκή εταιρεία, «η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. εφεξής η «Εταιρεία» ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για την απόκτηση είτε από την ίδια είτε από θυγατρική αυτής του συνόλου των μετοχών που κατέχει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. στην εταιρεία με την επωνυμία "ΗΛΕΚΤΩΡ Ανώνυμη Εταιρεία Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών" εφεξής η "ΗΛΕΚΤΩΡ" και αντιπροσωπεύουν το 94,44% του εκδοθέντος και πλήρως καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ΗΛΕΚΤΩΡ.
Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία απέστειλε σήμερα 22/5 προσφορά, η οποία υπόκειται σε όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε Ευρώ 114,7 εκατ.
Για την υπογραφή της συναλλαγής εκκρεμεί η οριστικοποίηση της σύμβασης αγοράς των ως άνω μετοχών υπό όρους αμοιβαία αποδεκτούς από τα δύο μέρη καθώς και η λήψη των σχετικών εταιρικών αποφάσεων των δύο μερών.
Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την πορεία της συναλλαγής.
Η σχετική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, λαμβάνει χώρα σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών».
Από την πλευρά της, η Ελλάκτωρ ανακοίνωσε: 
«Η Εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής «η Εταιρεία»), σε συνέχεια της από 8.4.2024 ανακοίνωσής της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, την 22.05.2024, έγινε αποδέκτης προσφοράς, για την εξαγορά από την ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε., του συνόλου των μετοχών που κατέχει στην θυγατρική της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και αντιστοιχεί σε ποσοστό 94,44% του εκδοθέντος και πλήρως καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου. Το ύψος του προσφερθέντος τιμήματος ανέρχεται σε €114,7εκ., που αντιστοιχεί σε μετοχική αξία €121,5εκ. για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. Η προσφορά υπόκειται στις συνήθεις αιρέσεις και προϋποθέσεις για τις συναλλαγές αυτού του είδους.
To Διοικητικό Συμβούλιο Εταιρείας σε σημερινή του συνεδρίαση, ενημερώθηκε για την προαναφερόμενη προσφορά την οποίαν θα αξιολογήσει περαιτέρω και ανέθεσε στον εξειδικευμένο χρηματοοικονομικό οίκο AXIA VENTURES GROUP, να εξετάσει το δίκαιο και εύλογο (fairness opinion) του προσφερθέντος τιμήματος.
Η Εταιρεία, συμμορφούμενη πάντα με το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών, διαβεβαιώνει ότι θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη που να δημιουργεί υποχρέωση δημοσιοποίησης κατά τα ανωτέρω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης