Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέα εξέλιξη - H αφύπνιση της Viohalco, θα εκτοξεύσει την υποτιμημένη μετοχή – Έρχεται deal στην Βόρεια Ελλάδα

Νέα εξέλιξη - H αφύπνιση της Viohalco, θα εκτοξεύσει την υποτιμημένη μετοχή – Έρχεται deal στην Βόρεια Ελλάδα
Η Viohalco είναι πολύ κοντά πλέον να υπογράψει μια μεγάλη συμφωνία εξαγοράς σημαντικής και κραταιής στο παρελθόν βιομηχανικής μονάδας που έχει περιέλθει σε αδράνεια στην Βόρεια Ελλάδα, διπλά από την σιδηροδρομική γραμμή στην Θεσσαλονίκη
Όπως έχει δεσμευθεί το ΒΝ (bankingnews) πάντα έγκυρα και πριν από όλους θα ενημερώνει για τις τρέχουσες εξελίξεις.
Στον Όμιλο Viohalco, σύμφωνα με έγκυρες και αξιόπιστες πήγες, βρίσκεται σε εξέλιξη οργασμός ενεργειών από την νέα γενιά Στασινόπουλων που διοικούν τον όμιλο.
Η Viohalco είναι πολύ κοντά πλέον να υπογράψει μια μεγάλη συμφωνία εξαγοράς σημαντικής και κραταιής στο παρελθόν βιομηχανικής μονάδας που έχει περιέλθει σε αδράνεια στην Βόρεια Ελλάδα, διπλά από την σιδηροδρομική γραμμή στην Θεσσαλονίκη.
Αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης μερικών εβδομάδων της εισαγωγής της Νoval στο ΧΑΑ.

Τα μεγέθη του ομίλου

Εξετάζοντας τον όμιλο συνοπτικά παρατηρούμε τεράστια στρέβλωση στην ναυαρχίδα, Βιοχάλκο, μιας και η κεφαλαιοποίηση της διαμορφώνεται στα 1,5 δισ. περίπου, όταν μόνο οι συμμέτοχες της είναι πολλαπλάσιες.

Ειδικότερα, είναι στις:
Cenergy με συμμετοχή 80% - 1,15 δισ.
ΕΛΧΑ με 85% - 0,650 δισ.
ΣΙΔΜΑ με 30% - 11 εκατ.
Noval με 100% - 0,550 δισ.
Ήτοι… πέριξ των 2,4 δισ.

Δηλαδή μόνο από τις συμμετοχές που έχει προκύπτει μια αξία πέριξ των 9 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως μας ενημέρωσε αξιόπιστη πηγή του χρηματιστηριακού χώρου που ήδη έχει βάλει στο στόχαστρο του την Viohalco, εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου η τιμή να βρεθεί στην καθαρή θέση, ήτοι πέριξ των 7 ευρώ.
Το σημαντικό πλέον για τον όμιλο Viohalco είναι ότι έχει αφήσει πίσω του το κακό 2023 μιας και:

1)Το πρώτο 3μηνο 2024 η ηλεκτρική ενέργεια που αφορά το 90% του ενεργειακού κόστους ευρίσκεται περίπου 70% χαμηλότερα του αντίστοιχου περυσινού τρίμηνου

2)Οι τιμές των μετάλλων που εμπορεύεται ο όμιλος Viohalco έχουν ανεβεί πάνω από 30% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα με αποτέλεσμα τα αποθέματα της το πρώτο τρίμηνο να αποτιμηθούν πολύ υψηλοτέρα και οι πωλήσεις της τρέχουν με πολύ υψηλότερες τιμές στα προϊόντα της

3)Η συνεχής μείωση του δανεισμού της Viohalco το 2023 κατά περίπου 200 εκατ. και ο στόχος της διοίκησης μείωσης πέριξ των 120 εκατ. το 2024 θα μειώσει ακόμα περισσότερο το χρηματοοικονομικό κόστος με θετικό αποτύπωμα στα ΕBITDA του ομίλου

4)Τέλος σύμφωνα με την πηγή μας έχει μπει στο τραπέζι, λόγω του ισχνού μερίσματος που θα διανείμει η Viohalco για την χρήση του 2023, να δοθεί bonus στους μέτοχους της σε μετοχές της ΝΟVAL κατά την εισαγωγή της στο ΧΑΑ.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει στο παρελθόν από την ΕΛΧΑ στους μέτοχους της δίνοντας bonus σε μετοχές της Cenergy.
Επειδή λοιπόν το πιο πάνω θέμα είναι καθαρά τεχνικό και το θέμα εξετάζεται από την Διοίκηση και παραμένει ακόμα ανοικτό.
Υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις που αναμένονται στον όμιλο Viohalco.

www.bankingnewsr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης