Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Λάρισα: Παρουσιάστηκαν οι εγκαταστάσεις της CURITY PHARMA – Επένδυση 20 εκατ. ευρώ στη φαρμακευτική κάνναβη

Λάρισα: Παρουσιάστηκαν οι εγκαταστάσεις της CURITY PHARMA – Επένδυση 20 εκατ. ευρώ στη φαρμακευτική κάνναβη
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η επένδυση ύψους 20 εκ. ευρώ, η οποία αφορά την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης…
Στην επίσημη παρουσίαση των εγκαταστάσεων της CURITY PHARMA στη Λάρισα παραβρέθηκε σήμερα, 19 Απριλίου 2024, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η επένδυση ύψους 20 εκ. ευρώ, η οποία αφορά την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.
Στο χαιρετισμό του Υφυπουργός κ. Διονύσης Σταμενίτης στάθηκε στη μεγάλη σημασία της επένδυσης για την περιοχή της Θεσσαλίας και συνολικά για τη χώρα, η οποία, όπως σημείωσε έχει τεράστια οικονομική και κοινωνική διάσταση, και παράλληλα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ως προς τον τομέα της τεχνογνωσίας του αντικειμένου, καθώς πρόκειται για μια πρότυπη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης, και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια, που κάλυψαν κενά και δημιούργησαν το απαραίτητο πλαίσιο ώστε ο κλάδος της φαρμακευτικής κάνναβης να μπορέσει να αναπτυχθεί και να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Για το ρόλο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως συναρμόδιου Υπουργείου, ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι προχωρά σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι διαδικασίες να προχωρούν, οι κανόνες να τηρούνται και οι κατευθύνσεις να είναι σαφείς και καθορισμένες.
Ενώ τέλος, ανακοίνωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ, έχει ήδη προβεί σε σχετική εισήγηση και προγραμματισμό με την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη δημιουργία του Μητρώου θερμοκηπίων φαρμακευτικής κάνναβης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης