Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ απειλεί να κατεβάσει τον διακόπτη σε σχολείο της Αθήνας - Τι πραγματικά συμβαίνει;

Γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ απειλεί να κατεβάσει τον διακόπτη σε σχολείο της Αθήνας - Τι πραγματικά συμβαίνει;
Τα σχολεία όλης της χώρας δεν έχουν ελεγχθεί για 50 χρόνια για τις ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις
Κατεβάζει τον διακόπτη ο ΔΕΔΔΗΕ σε σχολείο αν σε δέκα ημέρες δεν λάβει πιστοποιητικό καταλληλότητας από ηλεκτρολόγο εγκαταστάσεων.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι η κινητοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ έγινε μετά από καταγγελία γονέων που διαπίστωσαν φθορές στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση.
Οι γονείς ανησυχούν μήπως συμβεί κάποιο ατύχημα στο σχολείο με απρόβλεπτες συνέπειες για κάποιο παιδί.
Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούσε να αγνοήσει την καταγγελία των γονέων και ζήτησε από το Δήμο Παπάγου- Χολαργού να αποστείλει τα σχετικά έγγραφα από τον ηλεκτρολόγο ότι έκανε τον έλεγχο της εγκατάσταση και κυρίως ότι δεν εμπνέει καμία ανησυχία για τα παιδιά.
Ο ΔΕΔΔΗΕ έδωσε τελεσίγραφο στη Δημοτική Αρχή ότι στις 22 Απριλίου θα κόψει την παροχή ρεύματος αν δεν έχει τα αναγκαία δικαιολογητικά.
Τα πράγματα έγινε πιο περίπλοκο για το Δήμο διότι πρέπει να κάνει διαγωνισμό για την αναζήτηση ηλεκτρολόγου για τον έλεγχο της εγκατάστασης για το σύνολο των σχολίων που εποπτεύει ο Δήμος Παπάγου Χολαργού.
Οι αλλαγές επιβλήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών μετά από πρωτοβουλία της υπουργού Νίκη Κεραμέως να αλλάξει ο νομοθετικό πλαίσιο που απαιτεί ο Δήμος να λειτουργεί για το σύνολο των σχολείων και όχι με βάση τις ανάγκες του κάθε σχολείου που ήταν μέχρι πρότινος όλα αυτά τα θέματα τα αντιμετώπιζαν οι σχολικές επιτροπές.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Δημοτική Αρχή πρέπει να αναλάβει το κόστος που ξεπερνά τις 6000 ευρώ για το σύνολο των σχολείων.
Με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες θεωρείται ανέφικτο ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει λάβει τα απαραίτητα έγγραφα μέχρι τις 22 Απριλίου.

Στη «σέντρα» ο ΔΕΔΔΗΕ για τα σχολεία

Η καταγγελία των γονέων στην ουσία βγάζει τη «σέντρα» τον ΔΕΔΔΗΕ διότι ποτέ ο Διαχειριστής Δικτύου Διανομής δεν ζήτησε από το σύνολο των σχολείων όλης της χώρας να γίνει έλεγχος των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων τα τελευταία εξήντα χρόνια.
Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ έχει αναθέσει στον ΔΕΔΔΗΕ να ταυτοποιήσει περίπου 1,5 εκατομμύρια μετρητές ρεύματος, που θεωρούνται άγνωστοι για τους παρόχους ενέργειας με συνέπεια αυτή η κατηγορία των μετρητών δεν μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής παρόχου ενέργειας με αποτέλεσμα να ευνοείται ένας πάροχος.
Επιπλέον το ΥΠΕΝ επιθυμεί μηνιαία καταμέτρηση των μετρητών από τους τέσσερις μήνες που ήταν μέχρι πρότινος με τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ να αναλαμβάνει σε πρώτη φάση μόλις 500.000 μετρητές σε σύνολο 7 εκατομμυρίων μετρητών.
Παράλληλα ΔΕΔΔΗΕ δείχνει αδυναμία να εντοπίσει τις ρευματοκλοπές με συνέπεια να γίνεται «όχημα» και επιχείρημα ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν μειώνονται περαιτέρω τα τιμολόγια ρεύματος.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης