Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ανδριόπουλος (Dimand): Το 2024 θα αλλάξουμε κατηγορία ως προς τα μεγέθη της εταιρείας

Ανδριόπουλος (Dimand): Το 2024 θα αλλάξουμε κατηγορία ως προς τα μεγέθη της εταιρείας
Το 2024 θα παραδοθούν προς χρήση 100.000 τετραγωνικά μέτρα και θα ξεκινήσουν έργα συνολικής επιφάνειας 140.000 τ.μ.
«Φως στο τούνελ» για τους επενδυτές υπόσχεται ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dimand Δημήτρης Ανδριόπουλος ο οποίος αναγνώρισε ότι η υπομονή και ο μακροπρόθεσμος επενδυτικός ορίζοντας είναι οι προϋποθέσεις για την ωρίμανση έργων που θα φέρουν αποδόσεις που θα ξεπερνούν το 20%.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών με ακροατήριο θεσμικούς επενδυτές,  ο κ. Ανδριόπουλος περιέγραψε το μέλλον του κέντρου της πρωτεύουσας το οποίο σήμερα όσον αφορά τις τιμές αποτιμάται μόλις στο 1/3 σε σχέση με την αξία άλλων πόλεων της Ευρώπης.
Για τους επενδυτές σημείωσε ότι η φετινή χρονιά θα αποδώσει καρπούς με τη μορφή μερίσματος από το 2025.
Με βάση αναλύσεις θεσμικών επενδυτών το ποσό προς διάθεση θα είναι αρκετά ικανοποιητικό και το υπολόγισαν σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Ανδριόπουλος είπε ότι το 2024 θα είναι μια σημαντική χρονιά διότι θα παραδώσουμε προς χρήση 100.000 τετραγωνικά μέτρα και θα ξεκινήσουμε έργα συνολικής επιφάνειας 140.000 τ.μ.
Σύμφωνα με τον ίδιο τα νέα έργα είναι μειωμένου ρίσκου διότι θα έχουμε πιο γρήγορα τον μισθωτή ή τον αγοραστή διότι στις καλές εποχές γινόμαστε πιο συντηρητικοί, επισημαίνοντας ότι «αγοράζουμε σε καλές και φθηνές τιμές διότι τα λεφτά βγαίνουν όταν αγοράζουμε φθηνά κι όχι όταν πουλάμε».
Αναφέρθηκε στο στεγαστικό πρόβλημα πολύ εμφαντικά λέγοντας ότι δεν μπορεί ένας ιδιοκτήτης 20 ακινήτων να έχει κλειστά τα 19, αναγνωρίζοντας ότι είναι μείζον κοινωνικό θέμα.

Το κτίριο του Μινιόν

Αποκάλυψε ότι ήδη έχουν εμφανιστεί δύο ενδιαφερόμενοι για την μίσθωση του ακινήτου χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα.
Αναφερόμενος για τα 36- 37 διαμερίσματα είπε ότι η τιμή ανά τ.μ. θα είναι στο μέσο όρο της αγοράς και την προσδιόρισε στη ζώνη των 6.000.
Το οικιστικό τμήμα του Μινιόν θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2025, καθώς η Dimand επιδιώκει να παραδώσει σε λειτουργία το 75% του ακινήτου, ώστε να αναδειχθεί και να φωτιστεί η διασταύρωση των Σατωβριάνδου και Δώρου και να προσελκυστούν οι νέοι κάτοικοι.
Στο κτίριο θα κατασκευαστούν κατοικίες επιφάνειας περίπου 60 έως 125 τ.μ., σε συνολικά 4.000 τετραγωνικά μέτρα.
Συνολικά ο όμιλος «τρέχει» 20 έργα υπό διαχείριση και η αξία τους «αγγίζει» τα 387 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο της εκτιμώμενης ακαθάριστης αξίας ανάπτυξης κατά την ολοκλήρωσή τους αντιστοιχεί σε 1,19 δισ. ευρώ.
Στα σημαντικότερα έργα ανάπτυξης για την εταιρεία, περιλαμβάνονται και το νέο project στο πρώην ακίνητο της ΒΑΛΚΑΝ Εξπορτ για χώρους logistics καθώς και η μικτού χαρακτήρα ανάπτυξη στο ακίνητο δίπλα στο στάδιο Καραϊσκάκη.
Ο κ. Ανδριόπουλος αναφέρθηκε στο project Skyline το γνωστό πακέτο ακινήτων της Alpha Bank, «το οποίο είχε καθυστέρηση ως προς την ολοκλήρωσή του γιατί ήταν και είναι το μεγαλύτερο project καθαρών ακινήτων που πούλησε ποτέ τράπεζα.
Περιλαμβάνει μόνο «καθαρά» με το κλείσιμο της συναλλαγής να προσδιορίζεται έως το Σεπτέμβριο.
Να σημειωθεί ότι η συμφωνία υπεγράφη το Φεβρουάριο του 2023 μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, της Αlpha Bank, της Dimand, της Premia Properties και την EBRD και στο πλαίσιο της συναλλαγής η εταιρεία Skyline, με συμμετοχή κατά 35% της Alpha Bank, θα αποκτήσει χαρτοφυλάκιο 573 ακινήτων έναντι αξίας 437,676 εκατ. ευρώ περίπου μέσω δανεισμού έως και 240 εκατ. ευρώ που θα παράσχει η τράπεζα Alpha Bank Α.Ε.
Η συντριπτική πλειονότητα των ακινήτων θα πουληθεί, ενώ κάποια από αυτά θα αξιοποιηθούν με περαιτέρω αναπτύξεις σε επενδυτικό ορίζοντα 5- 7 ετών και αρχικά επενδυτικά κεφάλαια από 40 έως 65 εκατ. ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης