Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ξαφνικός θάνατος στο εργοστάσιο της υαλουργίας «Γιούλα» - Τι απαντά η εταιρεία

Ξαφνικός θάνατος στο εργοστάσιο της υαλουργίας «Γιούλα» - Τι απαντά η εταιρεία
Λουκέτο μπαίνει στο εργοστάσιο της «Γιούλα» στο Αιγάλεω…
Λουκέτο μπαίνει στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιούλα» στο Αιγάλεω, μετά από 77 χρόνια λειτουργίας.
Η απόφαση ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους χθες το πρωί και μέσα σε μια μόλις ώρα ολόκληρη η παραγωγή του εργοστασίου σταμάτησε.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ η διοίκηση της εταιρείας «για να προχωρήσει γρήγορα στην εκκαθάριση πρότεινε στους εργαζόμενους τη διπλάσια αποζημίωση από τη νόμιμη, ώστε να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, μένοντας όμως εκτός ταμείου ανεργίας».
«Δεν είναι δυνατόν ο δεύτερος υαλουργικός όμιλος στον κόσμο, με εργοστάσια σ’ όλη την Ευρώπη και όχι μόνον, να κλείνει το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα, εργοστάσιο που λειτουργεί πάνω από 70 χρόνια, έχοντας μάλιστα προσωπικό που στην πλειοψηφία του εργάζεται στην επιχείρηση για τουλάχιστον 20 χρόνια» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι η υαλουργία «Γιούλα», η οποία ιδρύθηκε το 1947, πέρασε στα χέρια του πορτογαλικού ομίλου BA Vidro το 2016 έναντι 500 εκατ. ευρώ.

Εθελουσία

Από τη μεριά της, η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι τους τελευταίους μήνες η αγορά της υαλουργίας παρουσίασε αισθητή μείωση της ζήτησης, που οδήγησε σε αντίστοιχη μείωση των πωλήσεων.
«Παρόλο που αυτή η απόφαση ελήφθη πολύ δύσκολα, καθόσον επηρεάζει τους ανθρώπους μας, ήταν όμως αναγκαία και αναπόφευκτη. Απόλυτη προτεραιότητά μας τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η στήριξη των εργαζομένων μας που πλήττονται από αυτή την αλλαγή» σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου BA Glass, Tiago Moreira da Silva, και προσθέτει: « H εταιρεία διαβουλεύτηκε με το Σωματείο εργαζομένων και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης στους 121 εργαζομένους που επηρεάζονται, το οποίο έγινε δεκτό μετά από ένα γύρο διαπραγματεύσεων.
Το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης αποτελεί μία δέσμευση της εταιρείας να παράσχει στους εργαζομένους της ένα ευνοϊκό πακέτο αποχώρησης, προκειμένου να στηρίξει αυτούς και τις οικογένειές τους.
Εκ μέρους της BA Glass Υαλουργία Α.Ε., θα ήθελα επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της εταιρείας για τη σκληρή δουλειά, τη δέσμευση και την αφοσίωση κάθε εργαζομένου που υπερήφανα
συνεισέφερε στις δραστηριότητες του εργοστασίου μας στο Αιγάλεω».
Τέλος η εταιρεία υπογραμμίζει, ότι κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου και προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της απέναντι στους πελάτες, ενοποιεί τις παραγωγικές της δραστηριότητες σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς και μετριάζει τις τυχόν επιπτώσεις στους πελάτες, διατηρώντας την εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης