Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η «Τheon» στον κλάδο της αμυντικής βιομηχανίας ανάμεσα στις 1.000 πιο αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης

Η «Τheon» στον κλάδο της αμυντικής βιομηχανίας ανάμεσα στις 1.000 πιο αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης
Ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς έλαβε το βραβείο με τίτλο «Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας»,
Σε «επιχειρηματία της χρονιάς του 2023» αναδείχθηκε  ο κ  Ευτύχιος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΜΙΛΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ  από την ΕΥ ενώ τον τίτλο διεκδικούσαν η κα Μαίρη Χατζάκου πρόεδρος της ΜΕΓΒΑΛ ΑΕ, ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς ιδρυτής και CEO της εταιρείας THEON GROUP και ιδρυτής  της EFA GROUP και ο  κ. Γιώργος Τσαρούχας, CEO  Co-Founder, DIALECTICA.
Η εταιρεία «THEON» έγινε ευρύτατη γνωστή στο ευρύ επενδυτικό κοινό με την είσοδό της  στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ με το IPO στην αγορά της Ολλανδίας.
Οι επενδυτές  έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία και τις προσέφεραν το ποσό τωντ150 εκατ.  ευρώ.
Στη λίστα των FINANCIAL TIMES ως μία από τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες.
Πρόκειται για μία εξειδικευμένη ελληνική εταιρεία που εντάσσεται στην αμυντική  βιομηχανία.
Η THEON INTERNATIONAL Group (THEON) αποτελεί τη μόνη αμυντική εταιρία που αναγνωρίστηκε από τους FINANCIAL TIMES STATISTA, ως μία από τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη για το 2024.
Η λίστα FT1000 με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη για το 2024 (FT1000 Europe’s Fastest Growing Companies 2024) είναι μια κατάταξη 1.000 εταιριών στην Ευρώπη που πέτυχαν εξαιρετικό ρυθμό αύξησης των εσόδων τους σε διάστημα τεσσάρων ετών, μεταξύ 2019 και 2022. Για να κερδίσει μία εταιρία αυτή τη διάκριση, πρέπει να έχει μεταξύ άλλων ελάχιστο μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των εσόδων της στην τετραετία 2019-22 που να ανέρχεται σε 36,3%.
Ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής και  CEO, THEON GROUP – Ιδρυτής, EFA GROUP, νικητής της κατηγορίας «Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας», με  την ευκαιρία της βράβευσης τόνισε ότι: «Η επιχειρηματικότητα είναι στην πραγματικότητα τέχνη.
Είναι η ικανότητα να αναπτύσσεις νέες ιδέες και να τις εφαρμόζεις στην πράξη, να λύνεις προβλήματα, να αντιμετωπίζεις κάθε απρόοπτο, να κάνεις το όραμά σου πραγματικότητα, να “ευ-αγωνίζεσαι”, αλλά και να εμπνέεις τις επόμενες γενιές για ακόμη μεγαλύτερα
επιτεύγματα».
Πάντως  στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αιτηθεί για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών μία από τις σημαντικές θυγατρικές που έχει στο χαρτοφυλάκιο της η EFA Group.  
Η ΤΗΕΟΝ σχεδιάζει και παράγει πρωτοποριακά συστήματα νυχτερινής όρασης, θερμικής απεικόνισης και ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων ISR για εφαρμογές άμυνας και ασφάλειας με παγκόσμιο αποτύπωμα.
Οι λύσεις της, που υπερέχουν στο σχεδιασμό και την κατασκευή, τόσο σε φορητά συστήματα, όσο και σε συστήματα που βασίζονται σε πλατφόρμες, επιτρέπουν την απεικόνιση εικόνων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή σε
απόλυτο σκοτάδι και ανταποκρίνονται στα πρότυπα των πιο απαιτητικών ενόπλων δυνάμεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
 ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης