Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας δημιουργεί η doValue

Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας δημιουργεί η doValue
Η εταιρία συμμετέχει για πρώτη χρονιά στην παγκόσμια εκστρατεία Global Money Week Χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός

Για πρώτη φορά, φέτος, η doValue Greece συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία Global Money Week που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και διοργανώνεται από τον ΟΟΣΑ (OECD), με εθνικό συντονιστή την Τράπεζα της Ελλάδος.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία εστιάζει στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι επιχειρήσεις στην επιμόρφωση των νέων, στην απόκτηση δεξιοτήτων και συμπεριφορών ώστε να λαμβάνουν ορθές οικονομικές αποφάσεις με στόχο να κατακτούν οικονομική ευημερία και ανθεκτικότητα στις οικονομικές δυσκολίες, αλλά και να αποκτήσουν την αναγκαία διαχειριστική ευχέρεια των οικονομικών τους.
darkblue.jpgΚέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας

Στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας Global Money Week θα πραγματοποιηθεί στις 18-24 Μαρτίου 2024,η doValue Greece θα παρουσιάσει τη νέα πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Κέντρου Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας doResponsible Financial Center καθώς και τις δράσεις που θα αναπτύξει όχι μόνο κατά το διάστημα της συγκεκριμένης εβδομάδας, αλλάκαθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάπτυξη συνειδητότητας, γνώσης, δεξιοτήτων, στάσεων και συμπεριφορών, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για τη λήψη σωστών χρηματοοικονομικών αποφάσεων, με απώτερο στόχο την επίτευξη αέναης χρηματοοικονομικής ευημερίας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας (dovalue doResponsible Financial Center) που υλοποιείται σε συνεργασία με Εργαστήριο Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, υπό την επιστημονική επιμέλεια του Καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαου Δ. Φίλιππα, απευθύνεται σε νέους, 18-25 ετών, κυρίως φοιτητές, με στόχο την χρηματοοικονομική ενδυνάμωσή τους, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση που θα τους βοηθήσει στο μέλλον να πετύχουν τους οικονομικούς στόχους τους με ένα βιώσιμο τρόπο.
H ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας για νέους, απαιτεί μια προσέγγιση που συνδυάζει την κοινωνική ευθύνη και την οικονομική ανθεκτικότητα, προσφέροντας τη δυνατότητα επιμόρφωσης πάνω σε νευραλγικά θέματα του χρηματοοικονομικού πεδίου.
Ζητούμενο είναι, οι νέοι να μάθουν να σκέπτονται με οικονομική ορθότητα και να μετουσιώσουν αυτή τη γνώση στις πρακτικές πλευρές της ζωής τους.

Οι δύο πυλώνες

Το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας εστιάζει σε δύο πυλώνες: της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του έτους, σεμινάρια E-Learning με θέμα «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός και Χρηματοοικονομική Υπευθυνότητα». Με την ολοκλήρωσή τους, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης από το Εργαστήριο Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας doValue.

Οι θεματικές της ενημέρωσης

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης που θα παρέχει το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας, δημιουργείται πρωτότυπο ψηφιακό υλικό, που θα απευθυνθεί στοχευμένα στις ηλικιακές ομάδες στις οποίες εστιάζει.
Σε μορφή Newsletter τρίμηνης έκδοσης αλλά και προσαρμοσμένο για χρήση σε podcast και video, θα περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές:
α) Χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός
β) Χρηματοοικονομική υπευθυνότητα
γ) Χρηματοοικονομική υγεία και ευημερία
δ) Αποταμίευση.

Το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας (dovalue doResponsible Financial Center) αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία του προγράμματος #Αξίες Ζωής της doValue, στο οποίο εντάσσεται ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον πυρήνα της οποίας είναι η δημιουργία αξίας για την κοινωνία, με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης