Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εθελοντισμός: Η κοινωνική συνεισφορά, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη των επιχειρήσεων

tags :
Εθελοντισμός: Η κοινωνική συνεισφορά, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη των επιχειρήσεων
Οι εθελοντικές δράσεις εκτός από το προφανές όφελος για το κοινωνικό σύνολο, συμβάλουν σημαντικά στη δέσμευση των εργαζομένων και στην επιχειρηματική ανάπτυξη

Οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας έχουν ενταχθεί για τα καλά στη στρατηγική μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων και αποτελούν πλέον έναν κοινό τόπο προκειμένου να επιστρέψουν μέρος των κερδών τους στην κοινωνία μέσω εθελοντικών και άλλων δράσεων.
Η στροφή των επιχειρήσεων προς την εταιρική υπευθυνότητα έρχεται σε μία εποχή που η κοινωνική συνεισφορά είναι πιο αναγκαία από ποτέ, καθώς οι πολίτες έρχονται -καθημερινά πλέον- αντιμέτωποι με πολλαπλές κοινωνικές και περιβαλλοντικές κρίσεις και μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο ρόλος των επιχειρήσεων -όσον αφορά στη στήριξη των ευάλωτων ομάδων- κρίνεται κομβικός. Επιχειρήσεις που προσβλέπουν στη βιωσιμότητα, σήμερα, αλλά και σε αντίστοιχες περιόδους κρίσης, είναι εκείνες που θα πρέπει να δώσουν το παράδειγμα και να στηρίξουν το κοινωνικό σύνολο μέσω της προσφοράς τους.
Εξάλλου, οι εθελοντικές δράσεις εκτός από το προφανές όφελος για το κοινωνικό σύνολο, συμβάλουν σημαντικά στη δέσμευση των εργαζομένων και στην επιχειρηματική ανάπτυξη. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, το 71% των εργαζομένων δηλώνει ότι θέλει να εργαστεί σε μια επιχείρηση που επιστρέφει μέρος των κερδών της στην κοινωνία.
Untitled-design.pngΈτος προσφοράς το 2023

Η έννοια του εθελοντισμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη λειτουργία του efood, με τους εργαζόμενούς του να σχεδιάζουν και να υλοποιούν προγράμματα και δράσεις εθελοντικής προσφοράς. Έτσι, λοιπόν, το 2023 ήταν ακόμη ένα έτος κοινωνικής προσφοράς για την εταιρεία με ποικίλες εθελοντικές πρωτοβουλίες που ανέδειξαν την κοινωνική ευθύνη και τη δέσμευσή της προς ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο κοινωνικό περιβάλλον.
Η ομάδα εθελοντών του efood, ενσωμάτωσε, το προηγούμενο έτος στη δράση του, ενέργειες για την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος, τη δασοπυρόσβεση και την πρόληψη πυρκαγιάς, τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τη βοήθεια σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση αστεγίας, την εθελοντική αιμοδοσία, καθώς και την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων. Οι αριθμοί όμως μιλούν από μόνοι τους. 310 εργαζόμενοι συμμετείχαν σε 24 δράσεις διαθέτοντας συνολικά 733 εθελοντικές ώρες. Σε αυτήν τη σημαντική προσπάθεια συνεργάστηκαν με 8 φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως το Μπορούμε, την Equal Society, την Save Your Hood, το Φιλοζωϊκό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας, το Σύλλογο Εθελοντών Δασοπροστασίας Αφιδνών και το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Praksis συμβάλλοντας στην ενίσχυση του σημαντικού έργου που κάνουν.
Μέσα από τις πρωτοβουλίες του το efood εκφράζει έμπρακτα το βασικό στόχο της εταιρείας να δίνει πίσω και να προσφέρει στην κοινωνία διατηρώντας για 3η συνεχόμενη χρονιά τη δέσμευσή του να δημιουργήσει ένα θετικό παράδειγμα για την κοινωνική συνεισφορά, μέσα από στοχευμένες δράσεις με σαφές κοινωνικό αντίκτυπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης