Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πόλος έλξης επενδυτών η Noval Property - Υψηλές επιδόσεις και δυναμική παρουσία

Πόλος έλξης επενδυτών η Noval Property - Υψηλές επιδόσεις και δυναμική παρουσία
Η Α.Ε.Ε.Α.Π θυγατρική της Viohalco διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά, αλλά και στην ελληνική οικονομία

Σε σημαντικό πόλο έλξης επενδυτών έχει εξελιχθεί η Noval Property, θυγατρική της Viohalco και 2η μεγαλύτερη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (A.E.Ε.Α.Π.) στην Ελλάδα.
Κι αυτό διότι η εταιρεία διαθέτει ένα σύγχρονο και ιδιαίτερα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο 61 ακινήτων, που εκτείνεται σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς (κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα και πάρκα, αστικές αναπλάσεις, logistics, ξενοδοχεία, κ.ά.).
Μάλιστα, το ισχυρό χαρτοφυλάκιο, σε συνδυασμό με την ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση αλλά και με το γεγονός ότι βρίσκεται υπό την ομπρέλα της Viohalco, προσδίδουν στη Noval Property ισχυρά πλεονεκτήματα και μεγάλες προοπτικές δυναμικής εξέλιξης.
Η Noval Property διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά, αλλά και στην ελληνική οικονομία.
Χαρακτηριστικό της δυναμικής πορείας εξέλιξης της είναι το γεγονός ότι μέσα λίγα χρόνια έχει σημειώσει ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης, κατέχοντας ένα χαρτοφυλάκιο πλήρως μισθωμένων ακινήτων σε κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο τους, που αυξάνει συνεχώς την αξία του.

Επενδύσεις για τον μετασχηματισμό του αστικού ιστού

Exterior view of entrance atrium, The Orbit - Urban Office Campus, Athens Greece, lighting design by Danilof Light + Visual Perception Studio | architecture by LC Architects & Vikelas Architects, photographed by © Pygmalion Karatzas.Ένα από τα βασικά στοιχεία που διαφοροποιούν την Noval Property είναι το γεγονός ότι κάθε έργο της έχει αναγνωρίσιμη ταυτότητα και φέρει την υπογραφή της.
Η εταιρεία δεν υλοποιεί μόνο σύγχρονα κτήρια, αλλά ταυτόχρονα τα διαχειρίζεται με την ίδια υπευθυνότητα που τα σχεδιάζει και τα αναπτύσσει.
Εξακολουθεί να εξελίσσει και να αναβαθμίζει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της, με στόχο τόσο να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς, όσο και στις ανάγκες των μισθωτών.
Ως πρωτοπόρος και σύγχρονη εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων, η Noval Property δίνει μεγάλη έμφαση στον κύκλο ζωής του κάθε κτηρίου και σε αυτήν την κατεύθυνση συνεργάζεται με κορυφαία αρχιτεκτονικά γραφεία.
Η τεχνογνωσία και η εξειδίκευση στους τομείς του βιοκλιματικού σχεδιασμού και της βιώσιμης ανάπτυξης, σε συνδυασμό με τη βαθιά κατανόηση των απαιτήσεων και της πολυπλοκότητας των έργων, δημιουργούν σημαντική υπεραξία στα έργα της, σε επίπεδο ανθεκτικότητας, ευελιξίας και διαχρονικότητας.

Επενδυτικό πρόγραμμα 380 εκατ. ευρώ

Η Noval Property εστιάζει στη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα των κτηρίων και κατ’ επέκταση των πόλεων, με όχημα τη μεγάλη εμπειρία και τη βαθιά τεχνογνωσία που διαθέτει από τα έργα που έχει ήδη υλοποιήσει και που συνεχίζει σταθερά και συστηματικά να υλοποιεί.
Έχοντας αναπτύξει από τα πλέον σύγχρονα κτήρια - τοπόσημα της Αττικής, η Noval Property προχωρά το στρατηγικό επενδυτικό της πρόγραμμα, ύψους 380 εκατ. ευρώ μέσα από εμβληματικές, επενδύσεις σε ακίνητα υψηλής εμπορευσιμότητας και ζήτησης.
Ο οδικός χάρτης που έχει χαράξει και ακολουθεί πιστά συνδυάζει τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα με την ανάπτυξη και επένδυση σε έργα βιώσιμα, ποιοτικά, ευέλικτα και ανθεκτικά στον χρόνο.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, κομβικό ρόλο έχει παίξει ο δείκτης της εταιρείας, Δανείων προς Αξία Χαρτοφυλακίου (LTV), ο οποίος με στοιχεία 31.12.2023 ανήλθε σε 38,5% αποδεικνύοντας το χαμηλό επίπεδο δανεισμού σε σχέση με ομοειδείς εταιρείες, καθώς και το Πράσινο Κοινό Ομολογιακό Δάνειο, ύψους 120 εκατ. ευρώ, που άντλησε τον Δεκέμβριο του 2021, η Noval Property, διασφαλίζοντας τους απαιτούμενους πόρους για την πραγμάτωση του απαιτητικού και πολυσύνθετου επενδυτικού της πλάνου.
Συγκεκριμένα, η υπερκάλυψη κατά 2,8 φορές του Πράσινου Ομολόγου της, αλλά και η υψηλή ζήτηση και συμμετοχή αξιόλογων θεσμικών επενδυτών, όπως για παράδειγμα η EBRD, πιστοποιούν την ισχυρή δυναμική, καθώς και την αξιοπιστία που εκπέμπει η εταιρεία.
Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι η Noval Property και η EBRD υπέγραψαν πρόσφατα ομολογιακό δάνειο ύψους 10,5 εκατ. ευρώ υποχρεωτικά μετατρέψιμο γεγονός που καταδεικνύει ότι οι δύο εταιρείες  μοιράζονται το ίδιο όραμα, με τη βιώσιμη ανάπτυξη να βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής τους.
Η Noval Property στοχεύει στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης και περαιτέρω αξιοποίησης των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της.
Συγκεκριμένα η εταιρεία, ενισχύει και εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό της με υψηλής ποιότητας νέα ακίνητα διαφόρων εμπορικών χρήσεων, και υλοποιεί έργα αξιοποίησης και ανάπλασης ακινήτων σε σύγχρονα και ενεργειακά αποδοτικά κτήρια με διεθνείς προδιαγραφές βιωσιμότητας, σε σχέση με το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης