Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Business Day στην ΕΥΔΑΠ με τη συνεργασία του ΣΕΒ

Business Day στην ΕΥΔΑΠ με τη συνεργασία του ΣΕΒ
Η επίσκεψη αυτή προσέφερε στις startups και τα ερευνητικά κέντρα μια ολοκληρωμένη εμπειρία και εικόνα των δραστηριοτήτων της επιχείρησης
Την ευκαιρία να συναντηθεί με 17 νεοφυείς εταιρείες και ερευνητικά κέντρα είχε η ΕΥΔΑΠ Α.Ε., στο πλαίσιο της δράσης Business Day που διοργανώνει ο ΣΕΒ, με σκοπό τη διασύνδεση των επιχειρήσεων μελών του με το οικοσύστημα της καινοτομίας.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, στο Γαλάτσι, την Τρίτη 6 Μαρτίου 2024, συμμετείχαν startups και ερευνητικά κέντρα που προσφέρουν λύσεις/τεχνολογίες σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη δημιουργία μελλοντικών συνεργασιών. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι εταιρείες: Tekmon, DTWISE, Pragma IOT, Satori Analytics, Seems, Rething, Kyklos Group, Greener than Green, Act4energy, ENEXAN, Linked Business, Pobuca, Bryq, ITML, Cyberscope, Flexfin, Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων.
Η επίσκεψη αυτή προσέφερε στις startups και τα ερευνητικά κέντρα μια ολοκληρωμένη εμπειρία και εικόνα των δραστηριοτήτων της επιχείρησης. Μέσα από τα Business Days, στελέχη των startups και ερευνητές, συναντούν υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων μελών του ΣΕΒ, για να τους παρουσιάσουν προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν λύσεις στις ανάγκες τους, σε επίπεδο παραγωγής και όχι μόνο.
Ο Χάρης Σαχίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., δήλωσε ότι: «Στην ΕΥΔΑΠ το νερό και η καινοτομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Για αυτό τον λόγο στηρίζουμε την καινοτομία, συμμετέχουμε σε πρωτοπόρες δράσεις διασύνδεσης εταιριών καινοτομίας και τεχνολογίας με την εταιρία μας και προχωράμε σε συνεργασίες που αναβαθμίζουν το επίπεδο υπηρεσιών μας στον πελάτη, την κοινωνία και το περιβάλλον διασφαλίζοντας το τρίπτυχο της στρατηγικής μας ασφάλεια-αποδοτικότητα-ανάπτυξη. Ελπίζουμε ότι το Business Day που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΣΕΒ θα είναι η απαρχή για σειρά πρωτοβουλιών που θα αγκαλιάσουν ακόμα ευρύτερα την καινοτομία και την τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος».
unnamed_6_4.jpg
Η Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, ανέφερε ότι: «Ο ΣΕΒ, με τις δράσεις που αναπτύσσει στον πεδίο της καινοτομίας, ανοίγει δρόμους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων μελών του, αξιοποιώντας το δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας. Με την πρωτοβουλία Business Day, απευθυνόμαστε σε εταιρίες-leaders της οικονομίας με στόχο τη διασύνδεσή τους με δυναμικές νεοφυείς επιχειρήσεις, που αναπτύσσουν τεχνολογίες αιχμής. Είμαστε περήφανοι γιατί η ΕΥΔΑΠ Α.Ε., ως η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο της ύδρευσης, αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στην Ελλάδα, κατανοώντας τις προκλήσεις της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης, επιδιώκει συνεργασίες με καινοτόμες εταιρίες τεχνολογίας. Και από την άλλη είμαστε περήφανοι και για τις Ελληνικές startups, που ενσωματώνουν με τον βέλτιστο τρόπο προηγμένες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το IoT προσφέροντας state of the art λύσεις. Ευελπιστούμε ότι το Business Day θα είναι η αρχή για αμοιβαία συμφέρουσες συνεργασίες».
unnamed_7_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης