Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ολική επαναφορά για Intralot: Προετοιμασία για επέκταση στην Τουρκία - Κοινή εταιρία με Hitay Holdings

Ολική επαναφορά για Intralot: Προετοιμασία για επέκταση στην Τουρκία - Κοινή εταιρία με Hitay Holdings
Ως αποτέλεσμα της επιχειρηματικής και χρηματιστηριακής επαναφοράς τώρα αρχίζει να αυξάνει την επιρροή της και σε αγορές όπου στο παρελθόν εμφάνισε έντονο αποτύπωμα.
Σχετικά Άρθρα
Η ολική επαναφορά της Intralot μέσω στοχευμένων κινήσεων του επιχειρηματία κ. Σ. Κόκκαλη στις αγορές, απέφερε την δραστική μείωση του δανεισμού της και αναδιοργάνωσε πλήρως το επιχειρηματικό μοντέλο ανάπτυξης, κυρίως, στις λοταρίες των ΗΠΑ, αλλά και στις υπόλοιπες αγορές Αυστραλία, Ευρώπη.
Ως αποτέλεσμα της επιχειρηματικής και χρηματιστηριακής επαναφοράς τώρα αρχίζει να αυξάνει την επιρροή της και σε αγορές όπου στο παρελθόν εμφάνισε έντονο αποτύπωμα. Η Intralot, διεκδικεί μεν δυο διαγωνισμούς λοταριών στις ΗΠΑ και ένα έργο ελέγχου των VLT’S, αλλά δεν αφήνει ανεκμετάλλευτες και τις αγορές από τις οποίες μπορεί να αποσπάσει υψηλότερα περιθώρια κέρδους κάτι που αποτελεί άλλωστε και την νέα στρατηγική.
Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες σύμφωνα με αναφορές σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Intralot απέκτησε την δυνατότητα να δραστηριοποιηθεί μελλοντικά στον ιπποδρομιακό στοιχηματισμό στην τουρκική αγορά, η οποία λόγω των μεγεθών της δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Ειδικότερα, ιδρύθηκε κοινή εταιρεία μεταξύ της θυγατρικής της Intralot, Ιntelteκ, και της Τούρκου εταίρου της, του ομίλου Hitay Ηoldings. Η κοινή εταιρεία έλαβε επίσημη αδειοδότηση ωστόσο όπως διευκρινίζουν πηγές της Intralot, η εταιρεία δεν κέρδισε διαγωνισμό για το στοίχημα στον ιππόδρομο, αλλά απέκτησε την δυνατότητα να δραστηριοποιηθεί στην συγκεκριμένη αγορά.
O Τουρκικός όμιλος Hitay εκτός από την εταιρεία στοιχηματισμού διαθέτει εταιρεία τηλεπικοινωνιών, συστήματα πληρωμών, συστήματα ασφαλείας αλλά και ενεργειακές επενδύσεις.

Διπλασιασμός της on line αγοράς στην Τουρκία

Η Τουρκία παραδοσιακά για την Intralot ήταν μια από τις αγορές όπου διεκδίκησε στο παρελθόν λοταρίες και στοίχημα, αλλά γι αυτήν δεν είναι μια κύρια αγορά. Δραστηριοποιείται στην διαχείριση τυχερών παιχνιδιών μέσω της τουρκικής Bilyoner ( 50,01% ) και στο πρώτο εννεάμηνο του 2023, η τοπική αγορά αθλητικού Στοιχηματισμού διπλασιάστηκε σε ετήσια βάση. Η επίδοση, όμως, σε όρους ευρώ αντισταθμίστηκε εν μέρει από την υποτίμηση της Τουρκικής λίρας (+60,6%) ανατίμηση του Ευρώ σε σχέση με την περασμένη χρονιά.
Συγκεκριμένα, για το πρώτο εννεάμηνο σε επίπεδο κύκλου εργασιών η Intralot εμφάνισε άνοδο κατά 77,1% (+ 16 εκατ. ευρώ ) λόγω της βελτιωμένης επίδοσης της Bilyoner, που ευνοήθηκε από την ανάπτυξη της online αγοράς.
Μετά την πρόσφατη έκδοση εταιρικού ομολόγου, ύψους 130 εκατ. ευρώ και το κοινοπρακτικό δάνειο 100 εκατ. ευρώ από ελληνικές τράπεζες η Intralot ανακοίνωσε οτι στις 15 Μαρτίου θα προχωρήσει στην πρόωρη αποπληρωμή του ομολογιακού 130 εκατ. ευρώ (λήξεως 2024) με αποτέλεσμα το ανεξόφλητο υπόλοιπο να ανέλθει στα 99 εκατ. ευρώ, έναντι 229 εκατ. ευρώ προηγουμένως.
Τα συνολικά έσοδα της Εταιρείας για το 2022 ανήλθαν σε 392,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 122,9 εκατ. ευρώ Για το εννεάμηνο 2023, ο κύκλος εργασιών ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ, το EBITDA σε 101 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα σε 122 εκατ. ευρώ.
Η αξία των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου αποτιμάται σε 603,1 εκατ. ευρώ.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης