Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έγκριση στην απόκτηση της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έγκριση στην απόκτηση της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές και ως εκ τούτου δεν προκαλούνται οριζόντια ή κάθετα αντιανταγωνιστικά αποτελέσματα
Την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από τη ΔΕΗ επί της εταιρείας Dixons South - East Europe, στην οποία ανήκει η αλυσίδα Κωτσόβολος, αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συνεδρίασή της σε Ολομέλεια, η οποία έλαβε χώρα την 5η Μαρτίου 2024 (Απόφαση 843/2024).
Η ΔΕΗ δραστηριοποιείται στην παραγωγή, προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, εξόρυξη, παραγωγή, προμήθεια και πώληση ενεργειακών πρώτων υλών, στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων ηλεκτροκίνησης. Η Dixons South – East Europe δραστηριοποιείται, μέσω της αλυσίδας καταστημάτων "ΚΩΤΣOΒΟΛΟΣ", στο εμπόριο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές και ως εκ τούτου δεν προκαλούνται οριζόντια ή κάθετα αντιανταγωνιστικά αποτελέσματα.
Επίσης, η Ε.Α. έκρινε ότι δεν δημιουργούνται αντιανταγωνιστικές συσπειρωτικές επιπτώσεις μέσω εφαρμογής, από τη νέα οντότητα, πρακτικών ομαδικών/συνδεδεμένων πωλήσεων στις ετερογενείς δραστηριότητες της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο λιανικής χαμηλής τάσης και της λιανικής πώλησης ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών ειδών.
Ως εκ τούτου, παρότι η υπό κρίση συγκέντρωση εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης