Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Της διαφθοράς το ανάγνωσμα - Η Deloitte κουκουλώνει τα προβλήματα στα ΕΛΤΑ, ενώ οι δουλειές… τρέχουν από το ΥπερΤαμείο

Της διαφθοράς το ανάγνωσμα - Η Deloitte κουκουλώνει τα προβλήματα στα ΕΛΤΑ, ενώ οι δουλειές… τρέχουν από το ΥπερΤαμείο
Οι απευθείας αναθέσεις των ΕΛΤΑ και η ΟΝΕΧ του Πάνου Ξενοκώστα
«Κουκούλωμα» έρχεται στα ΕΛΤΑ για όσα αποκαλύφθηκαν τον Οκτώβριο του 2022 για συμβάσεις που δόθηκαν σε κυβερνητικούς φίλους με απευθείας αναθέσεις σπαταλώντας κρατικό χρήμα.
Το μοντέλο τα ΕΛΤΑ …ανήκει σε λίγους και η ύπαρξή του είναι χρήσιμη(!)
Ωστόσο το πόρισμα της Deloitτe που ψάχνει τους τελευταίους δώδεκα μήνες να βρει τα «τρωτά» σημεία της διοίκησης Κωνσταντόπουλου – Μπαλούρδου που να σημειωθεί έφυγε νύχτα με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, αναζητεί παρατυπίες σε συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις, για τους ημετέρους.
Το ΥπερΤαμείο με CEO τον Γρηγόρη Δημητριάδη αναμένει να παραλάβει το πόρισμα της Deloitte η οποία όμως δεν δίστασε να αναλάβει ένα ακόμη έργο για λογαριασμό του ΥπερΤαμείου όπως είναι η αποτίμηση των ακινήτων που έχει στο χαρτοφυλάκιο του.
Δύο project από τον ίδιο εργοδότη «τρέχει» η ελεγκτική εταιρεία χωρίς κανένας από τους δύο αντισυμβαλλόμενους να θέτει θέμα ασυμβίβαστου
Η νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ με επικεφαλής τον κ Γρηγόρη Σκλήκα «ανέκρουσε πρύμναν» και προσαρμόστηκε στις ανάγκες των «φίλων» με τη διοίκηση να φορτώνει τη Διαύγεια με ανακοινώσεις προς αναζήτηση προμηθευτών με κόστος από 100 ευρώ και φτάνει σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Ανάμεσα τους και η γνωστή «ONEX S.A» του επιχειρηματία Πάνο Ξενοκώστα με διαχρονική συνεργασία με τα ΕΛΤΑ που σκοπό έχει τη βελτίωσή τους.

Η ONEX του Πάνου Ξενοκώστα και η κοινή του πορεία με τα ΕΛΤΑ

Τα ΕΛΤΑ στις 21/2/2004 αναρτήθηκε σύμβαση με σκοπό την «Εξυπηρέτηση Ενίσχυσης Έργου ΕΛΤΑ Α.Ε.» (ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΔ34/2023 (23SYMV014045882-2023-12-22)).
Η συμφωνία προβλέπει Υπηρεσιακές Λειτουργίες στη Γεωγραφική Περιοχή των Νομών Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας & Μεσσηνίας, κατά το μήνα Ιανουάριο, κοινή εισήγηση των καθ’ ύλην αρμόδιων Διευθύνσεων,
Η δαπάνη για την ενίσχυση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ για ένα μήνα Ιανουάριο εκδόθηκε τιμολόγιο της εταιρείας ONEX S.A. ποσού συνολικού ύψους 100.000,00€ (εκατό χιλιάδων ευρώ) μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.
Η εφαρμογή Διαύγεια των ΕΛΤΑ εμφανίζει την ONEX ψηλά στις αναρτήσεις με την ίδια ημερομηνία να λαμβάνει το ποσό των 33.893,28 ευρώ για το μήνα Ιανουάριο για την περιοχή της Αττικής.

Η «ΜΕΝΤΙΑΤΕΛ Α.Ε» και οι δουλειές με τα ΕΛΤΑ - Πόσα χρωστάει στον ΕΦΚΑ.

Τα ΕΛΤΑ έχουν πολύ καλή συνεργασία με την εταιρεία ΜΕΝΤΙΑΤΕΛ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Α.Ε και τις κατέβαλλε το ποσό των 68.878,45 ευρώ για τον μήνα Ιανουάριο 2024.
Η εταιρεία « νοικιάζει» προσωπικό στα ΕΛΤΑ με την ιδιωτική εταιρεία να εμφανίζει οφειλές ύψους 473.102,25 ευρώ στον ΕΦΚΑ για το 2022.
Πρόκειται για τις εισφορές εργαζομένων αλλά η συγκεκριμένη εταιρεία δεν τις καταβάλλει.
Να σημειωθεί ότι τα ΕΛΤΑ εμφανίζουν οφειλές άνω των 70 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ (!).
Οι διοικήσεις διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Όμως τα χρήματα δεν κατευθύνονται στον Ασφαλιστικό Φορέα αφού υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

Ο μηχανικός των αναθέσεων καλά κρατεί (;)

Οι απευθείας αναθέσεις κάτω από τις 3000 ευρώ είναι ο χρυσός κανόνας για τα ΕΛΤΑ ενώ οι δαπάνες υψηλότερες απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες που καθιστούν… μη λειτουργικό τον κρατικό μηχανισμό, ο οποίος έχει πρόσβαση στο κρατικά ταμεία χωρίς να δίνει λογο που πάνε τα λεφτά των φορολογουμένων.
Να σημειωθεί ότι η διοίκηση Κωνσταντόπουλου – Μπαλούρδου ήταν από τις ελάχιστες διοικήσεις των ΕΛΤΑ που βρέθηκαν με γεμάτα ταμεία.
Τα χρήματα που διαχειρίστηκαν ανήλθαν στα 280 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 130 εκατ. ευρώ πήγαν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.
Σήμερα τα ΕΛΤΑ δίνουν εικόνα χρεοκοπημένης εταιρείας με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2022.
Η εφαρμογή Διαύγεια τρέχει πολλές σελίδες με μικρο-αναθέσεις και για ποσά που δεν ξεπερνούν τις 3000 ευρώ.
Με αποτέλεσμα να είναι μακριά από το ραντάρ των ελέγχων εκτός των ΕΛΤΑ.
Με πρωταγωνιστές συγκεκριμένα ονόματα που και επιχειρήσεις που μεταμορφώνονται σε ΙΚΕ για να παραμένει η επιχείρηση… λειτουργική και αποδοτική προς την πελατεία της.
Το ύψος των αναθέσεων υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.
Πάντως τα ΕΛΤΑ θα αποκαλυφθούν μέσα από το πόρισμα της Deloitte το οποίο όμως είναι πιθανόν να προσδιορίζει ότι κακώς έγινε τόσος ντόρος πριν από 14 μήνες (!).

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης