Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εκπλήξεις ετοιμάζει ο ΟΤΕ στους μετόχους – Επιστροφή κεφαλαίου και μέρισμα 292 εκατ. ή 0,7 ευρώ ανά μετοχή

Εκπλήξεις ετοιμάζει ο ΟΤΕ στους μετόχους – Επιστροφή κεφαλαίου και μέρισμα 292 εκατ. ή 0,7 ευρώ ανά μετοχή
Η διοίκηση για να ικανοποιήσει τους μετόχους, ειδικά την Deutsche Telekom που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών, έχει αποφασίσει να χορηγήσει συνδυασμό μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου που να αγγίζει τα 0,7 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 292 εκατ. ευρώ
Η μετοχή του ΟΤΕ, που σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2024, ενισχύεται κατά 2% στα 13,17 ευρώ, ή συνολική κεφαλαιοποίηση 5,5 δισ. αποτελεί μία από τις μεγάλες χρηματιστηριακές απογοητεύσεις.
Η μετοχή παραμένει καθηλωμένη εδώ και πάρα πολύ καιρό με τα σενάρια για τις στρατηγικές του βασικού μετόχου Deutsche Telekom να είναι πολυπληθή.
Ωστόσο η διοίκηση για να ικανοποιήσει τους μετόχους, ειδικά την Deutsche Telekom που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών, έχει αποφασίσει να χορηγήσει συνδυασμό μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου που να αγγίζει τα 0,7 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 292 εκατ. ευρώ.
Να ληφθεί υπόψιν ότι μόνο η Deutsche Telekom από αυτήν την ενέργεια θα λάβει 145 εκατ., δηλαδή το μισό μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου.
Ενώ η κίνηση αυτή είναι θετική για τους μετόχους θα δούμε εάν αυτή η επιχειρηματική επιλογή θα έχει αντίκτυπο στη μετοχή η οποία παραμένει καθηλωμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης