Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι δυνατές ατάκες του Ευάγγελου Μυτιληναίου και το γάντι που δεν σήκωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι δυνατές ατάκες του Ευάγγελου Μυτιληναίου και το γάντι που δεν σήκωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος «εκτός πρωτοκόλλου» έκανε μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί στη συνάντηση του Ευάγγελου Μυτιληναίου με τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια της οδικής αρτηρίας «Άκτιο - Αμβρακία» τα φώτα της δημοσιότητας να έπεσαν στο ίδιο το έργο και τις δηλώσεις που περιλήφθηκαν στο δελτίο Τύπου αλλά ο κ. Μυτιληναίος «εκτός πρωτοκόλλου» έκανε μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση
Πρώτον ανέφερε ότι ως εργολάβος εγκατέλειψε τη χώρα προ δεκαπενταετίας
μη δυνάμενη να ανταγωνιστεί τους υπολοίπους για λόγους που όλοι γνωρίζουν αναφερόμενος ουσιαστικά σε έλλειμα διαφάνειας.
Ένα έλλειμμα που συμπίπτει χρονικά με την αποχώρηση του Στέργιου Νέζη από τη διοίκηση της ΔΕΗ και τα μεγάλα έργα που είχαν προηγηθεί.
Από τότε η ΜΕΤΚΑ που έφυγε από την Ελλάδα έκανε έργα 4 δισ. ευρώ στο εξωτερικό μέγεθος ιδιαίτερα σημαντικό.
Δεύτερον αποκάλυψε πως όταν έγινε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ζήτησε να μεταφέρει όρους από το εξωτερικό εγγυώμενος προσωπικά την απόλυτη διαφάνεια και πρόσθεσε πως ακολούθησε την προτροπή του πρωθυπουργού προσθέτοντας ελπίζει να μην το έχει μετανιώσει.
Η τελευταία ατάκα του κυρίου Μυτιληναίου ίσως δεν έκανε τον πρωθυπουργό να αισθανθεί και τόσο άνετα όπως αναφέρουν κύκλοι του καθώς εμμέσως πλην σαφώς τον κάλεσε να απαντήσει εάν είναι μετανιωμένος για την προτροπή που διατύπωσε όταν ανέλαβε την εξουσία.
Ο κ. Μητσοτάκης πάντως δε σήκωσε το γάντι αλλά ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να συνεργαστεί με όλες τις εταιρίες με όρους ειλικρίνειας.
Δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι η χώρα έχει υψηλού επιπέδου εταιρίες μιλώντας για εξαγωγή τεχνογνωσίας στο εξωτερικό
Τρίτον επισήμανε ότι «Πρέπει και εμείς όμως οι κατασκευαστές να πάψουμε να βλέπουμε τη δουλειά σαν εργολαβία αλλά ως μια σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, τώρα που η πλειοψηφία των έργων θα είναι ιδιωτικά, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις».
Πρόκειται για μια αιχμή προς τους υπολοίπους, χωρίς ωστόσο να γίνει σαφές πως εννοεί τη διαφορά μεταξύ εργολάβου και επιχειρηματία δεδομένου ότι η πλειοψηφία των κατασκευαστικών εταιριών στην Ελλάδα κινείται τα τελευταία αρκετά χρόνια στον κύκλο ιδιωτικών έργων, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων.
Και είναι προφανές ότι θα πρέπει να αναμένεται η εξειδίκευσή του ειδικά όταν έχουμε ως χώρα περάσει από στάδια όπου o ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να αλλάζει και τον ποινικό κώδικα για λογαριασμό γνωστών εργολάβων για να επιστρέψουν με ασφάλεια στο επιχειρείν.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης