Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Performance Technologies: Μετατάσσεται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου

Performance Technologies: Μετατάσσεται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την αναθεωρημένη Πολιτική Αποδοχών των μελών του ΔΣ
Η εταιρεία Performance Technologies γνωστοποιεί τη μετάταξή της από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.
Ειδικότερα κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

Θέμα 1ο: Έγκριση της εισαγωγής του συνόλου των κοινών μετοχών της Εταιρείας προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3371/2005, και της διαγραφής των μετοχών της Εταιρείας από την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με σκοπό την εισαγωγή τους στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και υπό την αίρεση αυτής.

Η Γενική Συνέλευση:

α) Ενέκρινε την εισαγωγή του συνόλου των κοινών μετοχών της Εταιρείας προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3371/2005, και τη διαγραφή των μετοχών της Εταιρείας από την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με σκοπό την εισαγωγή τους στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και υπό την αίρεση αυτής.
β) Εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο (εφεξής "ΔΣ") προκειμένου να εκπροσωπήσει την Εταιρεία ενώπιον του Χρηματιστηρίου Αθηνών, του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων Α.Ε. (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής ή τρίτου αναφορικά με την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εφεξής "Εισαγωγή") και γενικά να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δηλώσεις για λογαριασμό της Εταιρείας, και να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες για κάθε θέμα που αφορά στην Εισαγωγή (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρεται η προετοιμασία, υπογραφή και υποβολή στο Χ.Α. της αίτησης Εισαγωγής, η σύνταξη και υποβολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς έγκριση Ενημερωτικού Δελτίου) με δικαίωμα εξουσιοδότησης προς οποιοδήποτε εκ των μελών του ΔΣ ή προς υπαλλήλους της Εταιρείας.
γ) Ενέκρινε ανεπιφύλακτα όλες τις ενέργειες του ΔΣ που πραγματοποιήθηκαν προ της παρούσας απόφασης για τους σκοπούς της Εισαγωγής.

Θέμα 2ο: Τροποποίηση του καταστατικού της Εταιρείας προς συμμόρφωση με τις προβλέψεις του Ν. 4548/2018 για τις εισηγμένες σε ρυθμιζόμενη αγορά εταιρείες και, εν γένει, τις κείμενες διατάξεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την τροποποίηση του καταστατικού της Εταιρείας προς συμμόρφωση με τις προβλέψεις του Ν. 4548/2018 για τις εισηγμένες σε ρυθμιζόμενη αγορά εταιρείες και, εν γένει, τις κείμενες διατάξεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση προέβη στην τροποποίηση των άρθρων 8, 9, 13, 17, 21, 22, 23, 27, 28 και 29.
Για την ανωτέρω απόφαση οι συμμετέχοντες μέτοχοι ψήφισαν, ως ακολούθως:
Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυρες ψήφοι 10.167.600

Θέμα 3ο: Έγκριση της αναθεωρημένης Πολιτικής Καταλληλότητας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την αναθεωρημένη Πολιτική Καταλληλότητας των μελών του ΔΣ ως ακολούθως:

Θέμα 4ο: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του, σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 2 του Ν. 4706/2020.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την επανεκλογή των κατωτέρω επτά μελών του ΔΣ για μια 5ετία, ήτοι έως 30/1/2029, η οποία παρατείνεται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη τακτική Γενική Συνέλευση και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης:
1. Χιντζίδης Αγ. Διονύσιος,
2. Τσαγκάρης Μιχ. Ανδρέας,
3. Κιαγιάς Χαρ. Ανδρέας,
4. Μέλης Νικ. Μιχάλης,
5. Παπακωνσταντίνου Μιχ. Ελένη,
6. Γκίνη Ιωαν. Μαρία,
7. Κομονδούρος Παν. Μάρκος.
Εκ των ως άνω μελών, η Γενική Συνέλευση εξέλεγξε τους Ελένη Παπακωνσταντίνου, Μαρία Γκίνη και Μάρκο Κομονδούρο, ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της Εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 4706/2020, καθώς τα τελευταία πληρούν τα κριτήρια ανεξαρτησίας του άρθρου 9 του Ν. 4706/2020.
Κατά το μεταβατικό στάδιο μέχρι τη συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ θα εκπροσωπείται από το προηγούμενο ΔΣ βάσει των οριζόμενων στα πρακτικά συγκρότησής του.

Θέμα 5ο: Έγκριση της Πολιτικής Αποδοχών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την αναθεωρημένη Πολιτική Αποδοχών των μελών του ΔΣ και ψήφισε ως ακολούθως:

Θέμα 6ο: Ορισμός του είδους της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, της θητείας των μελών της, του αριθμού και των ιδιοτήτων τους, και ορισμός των μελών της που είναι τρίτοι – μη μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν. 4449/2017.
Η Γενική Συνέλευση όρισε το είδος της Επιτροπής Ελέγχου ως μικτή, ήτοι αποτελούμενη από μέλη του ΔΣ και τρίτα πρόσωπα – μη μέλη του ΔΣ (σύμφωνα με το Ν. 4449/2017, όπως τροποποιήθηκε από το Ν. 4706/2020). Ακόμη, όρισε η Επιτροπή Ελέγχου να είναι τριμελής με πενταετή θητεία, συμπίπτουσα με αυτή του ΔΣ, και να αποτελείται από δύο ανεξάρτητα μέλη του ΔΣ και ένα τρίτο πρόσωπο - μη μέλος του ΔΣ με επαρκή γνώση και εμπειρία στην ελεγκτική ή λογιστική, και συγκεκριμένα τους:
1. Ελένη Παπακωνσταντίνου, ανεξάρτητο μέλος του ΔΣ,
2. Μάρκο Κομονδούρο, ανεξάρτητο μέλος του ΔΣ, και
3. Θεόδωρο Παπανικολάου, συνταξιούχο ορκωτό ελεγκτή.
Η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου ορίστηκε ως πενταετής, ήτοι έως 30 Ιανουαρίου 2029.

Θέμα 7ο: Παράταση του προγράμματος δωρεάν διάθεσης μετοχών σε μέλη του ΔΣ και στο προσωπικό της Εταιρείας, διάρκειας μέχρι 5 ετών, με έκδοση νέων μετοχών από κεφαλαιοποίηση αποθεματικών ύψους €60.000, που είχε εγκρίνει η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 9/9/2021.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την παράταση του Μακροπρόθεσμου Προγράμματος δωρεάν διάθεσης μετοχών στα μέλη του ΔΣ, στο προσωπικό της Εταιρείας και των Θυγατρικών της που είχε εγκρίνει η ΓΣ της 9/9/2021 κατά δύο έτη.

Θέμα 8ο: Θέσπιση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών. Καθορισμός του εύρους της τιμής αγοράς των ιδίων μετοχών από την Εταιρεία. Καθορισμός χρονικού διαστήματος υλοποίησης της απόφασης αυτής και εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο για την υλοποίηση αυτής.
Εγκρίθηκε η θέσπιση και εφαρμογή νέου "Προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών", σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4548/2018 όπως ισχύει, και συγκεκριμένα την αγορά μέχρι 156.200 μετοχών κατ’ ανώτατο όριο (0,404% των υφιστάμενων 13.902.683 μετοχών), εφάπαξ ή τμηματικά, εντός χρονικού διαστήματος είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από σήμερα, ήτοι μέχρι 30 Ιανουαρίου 2026, με κατώτατη τιμή αγοράς την ονομαστική αξία, ήτοι € 0,10 ανά μετοχή, και ανώτατη τιμή αγοράς € 12,00 ανά μετοχή και εξουσιοδοτεί το ΔΣ όπως με ομόφωνες αποφάσεις του υλοποιήσει την παρούσα απόφαση της ΓΣ ως ακολούθως:

Ενημερώθηκαν οι μέτοχοι για τα κάτωθι:
• Το νεοσύστατο τμήμα Δημοσίου στην Εταιρεία και σε σχετικά έργα που έχει αναλάβει,
• Τις πηγές χρηματοδότησης της Εταιρείας,
• Τη σημαντικότητα διακράτησης ταλέντων στην Εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης