Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έρχονται εκπλήξεις - Δυνατά και ιδιαίτερα νέα για Intrakat, Μυτιληναίο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Alpha, Attica bank και Γερμανική Scope

Έρχονται εκπλήξεις - Δυνατά και ιδιαίτερα νέα για Intrakat, Μυτιληναίο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Alpha, Attica bank και Γερμανική Scope
Για το 2024 δεν περιμένουμε ουσιώδεις αναβαθμίσεις, πλην της Moody’s… ούτως ή άλλως οι οίκοι αξιολόγησης θα αναμένουν από την Ελλάδα βήματα προόδου όπως έκαναν με την Κύπρο…
Θα συνοψίζουμε ορισμένες ειδήσεις από τον χώρο του επιχειρείν που έχουν ουσιώδες ή συμβολικό αλλά και χρηματιστηριακό ενδιαφέρον.

Ενθουσιασμένοι στην κυβέρνηση με την Intrakat – Στόχος 6 ευρώ

Πολύ καλά ενημερωμένη πηγή τόνιζε ότι η Intrakat και ο Αλέξανδρος Εξάρχου αναβαθμίστηκαν πολύ στα μάτια της κυβέρνησης μετά… την Θεσσαλονίκη.
Για το έργα στην Θεσσαλονίκη στην κυβέρνηση υπολόγιζαν καθυστερήσεις αλλά το χρονοδιάγραμμα που τους έδωσε ο Εξάρχου τους ενθουσίασε.
Περιφερειάρχης και υπουργοί ήταν ενθουσιασμένοι.
Η μετοχή της Intrakat στα 5 ευρώ και στα 802 εκατ βάζει πλώρη για τα 6 ευρώ που είναι ο νέος στόχος.
Επίσης πληροφορούμαστε ότι θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις οποίες έχει επενδύσει και ετοιμάζει και νέες μεγάλες επενδύσεις.

Μυτιληναίος – Η αναλογία ενεργητικού – κερδών δείχνει πολύ καλύτερες επιδόσεις από τις τράπεζες – Στόχος 50 ευρώ

Τα κέρδη της Μυτιληναίος δείχνουν εκρηκτική απόδοση σε κεφάλαια και ενεργητικό.
Αν και οι δείκτες απόδοσης μιας εταιρίας είναι P/BV, P/E ή ΕΒΙΤDA ωστόσο με μια διασταλτική ερμηνεία μπορούμε να πούμε ότι ο Μυτιληναίος έχει σχεδόν 10 φορές μικρότερο από τον μέσο όρο των τραπεζών και επιτυγχάνει σχεδόν το 70% των κερδών των τραπεζών.
Μπορεί ο Μυτιληναίος να σημείωσε έκρηξη απόδοσης από τα 10 ευρώ πριν 3 χρόνια στα 39 ευρώ σήμερα αλλά ο στόχος των 50 ευρώ θα επιτευχθεί με δυσκολία αλλά θα επιτευχθεί.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τελικά κάτι ξέρει και τα μαζεύει όλα ο Περιστέρης

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πήρε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της Ελλάδος και ακόμη δεν έχει πουλήσει την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Τελικά πίσω από όλο αυτό υπάρχει ένα σχέδιο.
Άπαξ και πληρώνει όλα τα δάνεια του, μαζεύει έσοδα από τα έργα και τις παραχωρήσεις και έτσι μέσω της τμηματικής προσέγγισης προχωρούν οι διαδικασίες.
Αυτό το επιχείρημα πάντως έχει πείσει μια μεγάλη συστημική τράπεζα την μεγαλύτερη και αισθάνεται άνετα με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Ως προς την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από Μάρτιο και χωρίς βιασύνη.
H ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα βρεθεί στα 15 ευρώ.

Η Alpha bank προσεχώς θα πάρει εμπρός – Έρχεται άνοδος στην μετοχή προς τα 1,80 ευρώ

Η μετοχή της Alpha bank αναμένεται προσεχώς να βρεθεί στο μικροσκόπιο ξένων επενδυτών και βλέπουμε ανάκαμψη – εάν δεν χαλάσει το κλίμα στο χρηματιστήριο.
Τα 1,80 ευρώ θεωρείται η ελάχιστη τιμή που θα την πιάσει έως τα μέσα Μαρτίου 2024 αναφέρει μια πηγή…

H Attica bank πάει καλά ή καλύτερα του αναμενόμενου

Μια πολύ καλά ενημερωμένη πηγή αναφέρει ότι γίνεται πολύ δουλειά από τη διοίκηση της Attica bank, της Ελένης Βρεττού, και θα υπάρξουν εκπλήξεις.
Τέλη Μαρτίου 2024 θα μπει στον Ηρακλή 3 εγγράφοντας μια ζημιά 175 με 185 εκατ και το Φθινόπωρο 2024 θα υλοποιήσει αύξηση 200 ή 250 εκατ.
Ένας παράγοντας εποπτείας εκτός Ελλάδος μας ανέφερε «ότι στην Attica bank όντως γίνεται καλή δουλειά και αισθάνονται άνετα πλέον με την τράπεζα»

Χωρίς εκπλήξεις η Scope στις 26 Ιανουαρίου 2024

Το 2023 χαρακτηρίστηκε από την περιβόητη επιστροφή της Ελλάδος στην επενδυτική βαθμίδα μια παρωχημένη διαδικασία καθώς όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά… η ΕΚΤ έκανε την δουλειά πριν 3 χρόνια… όταν αποφάσισε να αγοράσει και τα ελληνικά ομόλογα τότε junk bond από το παράθυρο…
Η Ελλάδα βρέθηκε άτυπα σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το περιβόητο πρόγραμμα Πανδημίας χωρίς να πληροί τα κριτήρια…
Έτσι η ΕΚΤ αγόρασε 40 δισεκ. ελληνικών ομολόγων και παραμένει και στο πρόγραμμα επανεπενδύσεων… δηλαδή ότι θα πρόσφερε η επενδυτική βαθμίδα…

Για το 2024 δεν περιμένουμε ουσιώδεις αναβαθμίσεις, πλην της Moody’s… ούτως ή άλλως οι οίκοι αξιολόγησης θα αναμένουν από την Ελλάδα βήματα προόδου όπως έκαναν με την Κύπρο…
Οι αξιολογήσεις των οίκων για την Ελλάδα ήταν προιόν χειραγώγησης και πολιτικής παρέμβασης και δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Θυμίζουμε ότι οι οίκοι αξιολόγησης θα… αξιολογήσουν ξανά την Ελλάδα στις εξής ημερομηνίες

Scope 26 Ιανουαρίου 2024, 12 Ιουλίου 2024 και 6 Δεκεμβρίου 2024
DBRS 8 Μαρτίου 2024 και 6 Σεπτεμβρίου 2024
Moody’s 15 Μαρτίου 2024 και 13 Σεπτεμβρίου 2024
Standard and Poor’s 19 Απριλίου 2024 και 18 Οκτωβρίου 2024.
Fitch 31 Μαίου 2024 και 22 Νοεμβρίου 2024

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης