Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος: Δίκτυα και αγορά προμήθειας οι νέες προτεραιότητες - Ετοιμάζεται είσοδος σε νέα ευρωπαϊκή αγορά

Μυτιληναίος: Δίκτυα και αγορά προμήθειας οι νέες προτεραιότητες - Ετοιμάζεται είσοδος σε νέα ευρωπαϊκή αγορά
Το 2024 οι πρώτοι καρποί από τις επενδύσεις στις ΑΠΕ - Κέρδη για την ηλεκτροπαραγωγή αλλά και τις ομιλικές συνέργειες φέρνει η πτώση του φυσικού αερίου
Νέα στρατηγική προτεραιότητα για τον όμιλο Μυτιληναίου αποτελούν τώρα τα ηλεκτρικά δίκτυα και οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις, η κατασκευή των οποίων θα είναι το νέο μεγάλο project, o νέος μεγάλος τομέας που θα αναπτυχθεί μετά τον M Renewables. O δρόμος άνοιξε με την μεγάλη δουλειά  της σύμβασης ύψους 1 δισ. λιρών για την πρώτη υποθαλάσσια διασύνδεση στην ανατολική ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου, σε κοινοπραξία με τη GE Vernona, γνωστής πλέον ως Eastern Green Link 1 (EGL1).

Όπως ο ίδιος ο κ.Ε. Μυτιληναίος ανέφερε στο teleconference για τα αποτελέσματα του 2023 το 40% των ευρωπαϊκών δικτύων είναι πεπαλαιωμένα και χρειάζονται εκσυγχρονισμό, ενώ η ΕΕ θα διαθέσει 584 δισ ευρώ στην κατεύθυνση αυτή. Μόνο η Βρετανία, όπου ο όμιλος έχει ευρεία δραστηριοποίηση, έχει ανάγκη επενδύσεων 26 δισ δολ. "Οι επενδύσεις που θα γίνουν στα δίκτυα και τις διασυνδέσεις, είναι πολύ υψηλότερες από αυτές των ΑΠΕ," ανέφερε ο πρόεδρος. Το δίκτυο γίνεται όλο και πιο "παχύ"  από αυτής της πλευράς και θα είναι το επόμενο success story μετά τις Ανανεώσιμές.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης